E-Posta Gönder info@kasder.org.tr
DESTEK OL

Biz Kimiz?

Bizler Dünya yurttaşlarıyız.

Bizler, sonsuz uzay boşluğunda bir toz bulutu gibi asılı duran Samanyolu Galaksisi’nin içerisinde, küçük bir zerreciği andıran Güneş Sistemi’nin üçüncü gezegeninde yaşayan canlıların en akıllı olanlarıyız.

Bizler, 4,5 trilyon yıl yaşında ve adına Dünya dediğimiz gezegenin üzerindeki yaşamını dört milyar yıldır sürdüren canlılar dünyasının bir parçası olan insanlık ailesinin üyeleriyiz.

Bizler, bu gezegen üzerinde yaşayan yedi milyar insandan, çoğunluğu genetik bir bozukluktan dolayı milyonlarca kas hastasından bazılarıyız.

Bizler, kasları zayıf kalan ve zamanlar yürüme yeteneğini kaybederek, bazen tekerlekli bir sandalye, bazen de başka yardımcı cihazlarla yaşamlarını sürdüren kas hastalarıyız.

Bizler, türü iki yüzü geçen ve halk dilinde kas hastalığı olarak bilinen, çoğu genetik kökenli nöromüsküler hastalıklarla ilgili tanı ve tedavi yöntemleri üzerine çalışan, bilimsel araştırmalar yapan ve hayatlarını bu hastalıkların şifresini çözmeye adayan uzman hekimler, nörologlar, genetikçiler ve diğer sağlık insanlarıyız.

Bizler, zayıf kalmış kaslarıyla çevresel engelleri aşamadığı için genellikle eğitimini yarım bırakmış, çoğu kez kendilerine eşlik eden bir tekerlekli sandalye ile yaşamlarını sürdüren, bazen hayatı bir trakeostomi ile soluyan, bazen iletişimini yalnızca kaşları ve gözleriyle gerçekleştirebilen; yine de yeri geldiğinde edebiyatta, sanatta, felsefede ve fizikte en büyük başarıları yaşayabilen kas hastalarının gönül dostlarıyız.

Bizler, evrenin devasa sonsuzluğuna savrulmuş, bir toz zerresinden de küçük ve adına dünya dediğimiz bu gezegenin sevgiye, dostluğa, dayanışmaya ve fırsat tanınmaya muhtaç insanlarıyız..

Bize katılın!
Birlikte başarabiliriz!..