21 AĞUSTOS 2017

Fizyoterapi Hizmetleri

fizyoterapi_uygulamaİşbirliği yapılan kurumlar:

T.C. Başbakanlık SÇHEK (Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu)
Maltepe Huzurevi
İzzet Baysal Huzurevi
Kadıköy Belediyesi
Ulusal Lojistik

Çoğu kalıtımsal olan kas hastalıklarında, hastalık genellikle ilerleyici bir seyre sahip olduğundan, hastalar ciddi bir şekilde fizyoterapi hizmetine ihtiyaç duymaktadırlar. Kendi özel olanaklarıyla genelde bu hizmeti satın alamayan hastalara derneğimiz, olanakları ölçüsünde ücretsiz fizyoterapi hizmetleri sunmaktadır.

Bu hizmetler iki türlü sürdürülmektedir. Birincisi, dernek merkezimizde mevcut fizyoterapi merkezinde ve haftanın belli günlerinde yapılmaktadır. Bu hizmet verilirken, genellikle tekerlekli sandalye kullanan hastalarımız ya derneğimize ait hasta nakil aracı ya da İSÖM’ dan sağlanan engelli aracıyla dernek merkezine ulaşımları sağlanmaktadır.

2005 ve 2006 yıllarında haftanın beş günü verilen bu hizmetler, ekonomik yetersizlikten dolayı 2008 yılından itibaren haftada bir buçuk güne indirilmiştir.

Derneğimiz ve T.C. Başbakanlık SHÇEK arasında 31.08.1993 tarihinde yapılan protokol ile (Protokol No :B.02.1.SÇE.0.13.00.00/030.03-4326) Anadolu yakasında T.C. Başbakanlık SHÇEK Maltepe Huzurevi, Avrupa yakasında ise T.C. Başbakanlık SHÇEK İzzet Baysal Huzurevi’nde kas hastalarına yönelik fizik tedavi hizmeti verilmektedir.

Rehabilitasyona gidecek ve çoğu tekerlekli sandalye kullanan hastaların taşınmasında, 2008 yılından bu yana Kadıköy Belediyesi ile yapılan işbirliği içerisinde hastalarımıza destek verilmektedir.

Gecen ay Agustos 2017 Gelecek ay
week 31 1 2 3 4 5 6