1 MAYIS 2017

Psikolojik Destek Hizmetleri

fizyoterapi_2Nörolojik hastalıkların önemli bölümü ciddi yeti yitimine yol açan kronik hastalıklardır. Bu tür hastalarda yeti yitimine ikincil ruhsal tepkilerin birçok psikiyatrik bozukluğa yol açması oldukça fazla orandadır. Bu hastalardaki psikiyatrik morbiditenin benzer derecede yeti yitimine yol açan diğer fiziksel bozukluklardan daha yüksek olduğu gözlenmektedir..

Ayrıca, nörolojik hastalığın sebep olduğu kızgınlık, kaygı, çökkünlük, korku, isyan gibi tepkiler gelişebilir. Bu nedenle yıkımları onarmak, psikolojik hasarlara müdahale edilmesi gerekmektedir. Özellikle yaşanılan olayların hemen ardından yapılan psikolojik müdahaleler, kişilerin tanı sonrası hayatlarına sağlıklı bir şekilde devam edebilmeleri için çok önemlidir.

Nöromüsküler hastalıklar doğrudan insan psikolojisini etkilemekte olduğundan hastada değişik nitelik ve şiddette davranışsal, bilişsel ve duygulanıma ilişkin bozukluklar ortaya çıkabilmektedir. İlerleyici niteliğe sahip bu hastalıklar çerçevesinde düşünülünce, nörolojik hastalıklar, doğrudan psikiyatrik bozukluğa neden olabilme potansiyeli en fazla olan gruptur.

Önceki yıllarda hastalık ve hastalığın getirdiği psikolojik sorunları aşabilmelerine yönelik, 2007 ve 2008 yıllarında on beş günde bir dernek merkezimizde bireysel ve grup psikoterapi hizmetleri yürütülmüştür. Bunun yanı sıra ev ziyaretleri yapılarak destek sunulmuştur..

adsız1Son olarak Türkiye Kas Hastalıkları Derneği bünyesinde Türkiye'de bir ilk olan ''Online Psikolojik Destek Projesi'' kısa adıyla ‘’O-PDP’’ oluşturulmuştur.

Online '‘Psikolojik Destek Grubu'’ nedir?
İlerleyici niteliğe sahip bir hastalıkla yaşamak durumunda kalmak gerek hastaları gerekse ailelerinde çeşitli psikolojik zorlanmalara neden olduğundan, Kas hastalarına ve ailelerine ruh sağlıklarını korumak ve iyileştirmek üzere yardımcı olmak amacıyla Kasder bünyesinde ‘Psikolojik Destek Grubu’nu oluşturduk.

Ön hazırlıklarına 2012 yılında başladığımız proje kapsamında, 2013 yılının Mayıs ayından itibaren artık ailelerin başvurularını kabul edebiliyoruz. Amacımız ihtiyaç duyan her kas hastasına ve ailesine ücretsiz piskolojik destek verebilmektir.

Psikolojik destek hizmetlerimizden yararlanmak için 0 212 663 86 86 numaralı telefonumuzu arayabilir, yada Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir   adresine yazabilirsiniz.. Bu hizmetimiz derneğimize üye olan kas hastası ve aileri için ücretsizdir...

Gecen ay Mayis 2017 Gelecek ay
week 22 29 30 31