24 HAZİRAN 2018

WEB FORUM

Foruma giriş yapmak için tıklayın...

1. Uluslararası Katılımlı Kök Hücre Araştırmaları Kongresi

1._uluslararasi-kok-hucre28 Eylül - 02 Ekim 2011
Güral Sapanca Hotel /Sapanca, Türkiye
Kongre davet metni:

Değerli Meslektaşlarım,

Günümüzde modern tıbbın güncel yöntemlerle kesin olarak tedavi edemediği bazı hastalıklar vardır. Bu tür hastalıkların kesin tedavilerinin sağlanması hasar gören hücre-doku veya organların biyolojik işlevlerini yerine koymak (rejeneratif tıp) ya da tamir etmek (reparatif tıp) ile mümkün olabileceği düşünülmektedir.

Bu sürecin önemli biyolojik unsuru “Kök Hücreler”dir. Son yıllarda, bu alanda pre-klinik araştırma ve klinik denemelere ilişkin birçok rapor yayımlanmaktadır. Ülkemizde de kök hücre alanında Ar-Ge çalışmaları yürüten birçok merkez faaliyete geçti birçoğu da kurulma aşamasındadır.

Ülkemizde kök hücre, doku/organ mühendisliği ve gen tedavileri konusunda çalışan ve konuya ilgi duyan bilim insanları/genç araştırmacılarla, bu alanda şimdiye kadar evrensel bilime önemli katkılar sağlamış temel ve klinik bilimcilerin bir araya gelmesini sağlayarak oldukça geniş kapsamlı paylaşım ve tartışma platformu oluşturacak olan bir kongre düzenlenmesini hedefledik.

Disiplinler arası işbirliği anlayışıyla birçok hasta/hastalık ve uzmanlık derneklerinin katkılarıyla Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü’nün himayelerinde 28 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz “1. Uluslararası Katılımlı Kök Hücre Araştırmaları Kongresi” sürecinde yerli ve yabancı davetli konuşmaların yanı sıra seçilmiş bildiri ve poster sunumları olacaktır. Kongre ana programı öncesinde, konuya ilgi duyup ön-bilgiye gereksinimi olan ve genç araştırmacılar için çeşitli teorik/pratik kurslar düzenlenecektir.

Sizleri 1. Uluslararası Katılımlı Kök Hücre Araştırmaları Kongresi’ne bekliyoruz.

Kongreye katılımınız bizleri mutlu edecektir.

Saygılarımla

Prof.Dr. Erdal Karaöz