19 KASIM 2017

Gelinlik Hayalleri Farkındalık Eyleminde Gerçek Oldu

Biz de varız!

Prof.Dr. Coşkun Özemir’in öncülüğünde 1978 yılında kurulan Türkiye Kas Hastalıkları Derneği, ülkemizdeki nöromüsküler hastalıklara yakalanmış kas hastalarının büyük bölümüyle iletişime geçmiş bir dernek olarak, onların toplumla entegrasyonunu en üst düzeye çıkartmak;

kaliteli bir yaşam sürmelerinin koşullarının yaratılmasında öncü rol almak, bu konuda toplumsal ve kamusal sorumlulukların yerine getirilmesinde dikkate alan bir kurum olarak ulusal ve uluslararası ölçekte saygın bir yer edinmek misyonuna sahiptir.

Bu misyon ile yola çıkan derneğimiz 28 Mayıs Perşembe günü evlerinden çıkabilen çok az genç kız için dernek bahçemizde ''gelinlik giyme etkinliği'' ile kas hastaları da farklılıkları ile toplumsal alanda bütün insanlar gibi insan onuruna yakışır şekilde yaşam hakkına sahiptir inancı ile Türkiye’de sayısı 100.000 olarak tahmin edilen kas hastalarının sorunlarına dikkat çekmeye çalışmıştık. Etkinliğimize destek veren bütün dostlarımıza emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Saysını 100.000 olarak tahmin ettiğimiz kas hastalarının çoğu evlerinden çıkamıyor, hayal dahi kuramıyor, eğitim ve sağlık hizmetlerinden faydalanamıyor, bilgiye aşamıyor, bütün kas hastaları için hayati önem taşıyan rehabilitasyon hizmetlerinden sağlıklı faydalanamıyorlar öncelikle. Çoğunluk için şu an söz konusu olan evde bakım aylığı veya hizmeti çok yetersiz kalmaktadır. Çoğunluk hastalıklarına tanı koydurabilmek için ülkemizde sayısı oldukça az nöromüsküler uzmanlara ulaşamamakta ve bilgi alamamaktadır. Bilgi alabilen insanlar diğer uzmanlara ulaşamamakta genetik tanı koyduramamakta ve genetik danışmanlık alalamaktadır.

Derneğimiz sınırlı olanaklarından dolayı sınırlı sayıda çalışan personeli ve gönüllü çalışan ile bütün bu sorunların çözümü kas hastalarının sosyal yaşam içinde var olması için oldukça özverili bir çalışma yürütmektedir. Umuyoruz ki daha geniş olanakla
r ile daha çok yapıcı olma şansımız olsun.

IMG-20150528-WA0005 IMG-20150528-WA0012 IMG-20150528-WA0020 IMG-20150528-WA0022 IMG-20150528-WA0036 IMG-20150529-WA0001 IMG 4673 IMG-20150528-WA0033

IMG-2015528-WA0033IMG-2150528-WA0033 IMG-20150528-WA033IMG-20150528-WA003

Gecen ay Kasim 2017 Gelecek ay