20 KASIM 2017

BİR KEZ DAHA KASIMIZIN SON DAMLASINA KADAR!

dernegime-dokunma

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

KAS HASTALARININ YAKASINI BIRAKMIYOR!

Kas hastalarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sokağa atılma girişimleri devam ediyor.

Son olarak 1 Temmuz 2015 günü Bakırköy Kaymakamlığı tarafından gönderilen yazıyla, derneğin 7 Temmuz 2015 Salı günü Saat:11.00 ‘e kadar kadar boşaltılması istendi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2009 yılı Aralık ayında başlayan Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’ni bulunduğu yerden tahliye etme ısrarı aradan geçen bunca süreye rağmen devam ediyor.

Bilindiği üzere Aralık 2009’da İBB, İstanbul Yeşilköy’deki KASDER’in kiracısı olduğu ve üzerinde kendine ait üç katlı binasının bulunduğu 575m2 arsadan tahliye etmeye çalışmış, ancak kamuoyunun büyük baskısı sonucunda bundan vazgeçmişti. İBB başkanı Kadir Topbaş medya ve kamuoyuna yaptığı açıklamada, “bir hasta derneğini sokağa terk edemeyiz” diyerek tahliye kararını durdurmuştu.

Buna karşılık aradan geçen süre zarfında İBB ülkede ne hale geldiği belli olan yargı(!) yolunu kullanarak tahliye yönündeki ısrarını sürdürmüştür.

08.06.1992 tarih ve 92/3137 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereği Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsünde olan ve bünyesindeki mesleki ve fiziki rehabilitasyon merkezi, psikolojik/sosyal rehabilitasyon hizmetleri, AB projeleri ve yürüttüğü pek çok sosyal projeyle kas hastalarının İstanbul’daki tek soluk alma mekanı olan KASDER bu girişimler sonucu Türkiye’deki tek merkezini kaybetmekle karşı karşıyadır.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’ne, bu insanlık dışı tutumundan vaz geçmeye, KASDER’in bulunduğu yerden boşaltma kararını durdurmaya, mahkemede açılmış olan tahliye davasından vaz geçmeye; kas hastalarının yakasından düşmeye davet ediyoruz!

Bilinmelidir ki;

Yaşadığımız genetik hastalıklar sonucu yürümekten, seyahatten, sosyal yaşamdan mahrum kalmış; eğitimden, sağlıktan, istihdamdan yoksun bırakılmış; hayatın binalara, evlere, odalara hapsettiği biz kas hastaları derneğimizin boşaltılacağı;

7 Temmuz 2015 Salı günü,

derneğimizin binasını korumak ve savunmak amacıyla

kendimizi binanın girişine zincirleyecek,

KASIMIZIN SON DAMLASINA KADAR

hasta derneğimizi terk etmeyeceğiz!

İstanbul’un tüm engelli ya da engelsiz sivil toplum örgütlerini, aydınlarını, duyarlı hekimlerini, gönül dostlarını, tüm temiz ve güzel insanlarını sesimize ses katmaya, kaslarımıza güç olmaya çağırıyoruz!

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği

0553 370 0698 – 0553 370 0699