21 EYLÜL 2017

ALS TEDAVİSİ İLE İLGİLİ DUYURU

blog-image.ashx

ALS TEDAVİSİ İLE İLGİLİ DUYURU

Japonya'dan ALS tedavisinde etkili olduğu anlaşılan bir ilaçla ilgili bir duyuru aldık. Bu ilaç Japonya'da onay almış bulunuyor. RADİCUT- Edaravone adını alan bu ilaç damar içine zerk edilerek kullanılıyor.

İlacın etkisi hakkındaki bilgi plasebo ya kıyasla daha az fonksiyonel kayba neden olduğu şeklinde. Bunu hastalığın ilerleyişini frenliyor şeklinde yorumlayabiliriz. Bir bakıma Rilutek benzeri diyebiliriz. Ancak ondan daha fazla etkili olduğunu tahmin edebiliriz. Bu ilaç FDA dan onay almış değil. Fakat Japonya III fazı tamamlanmış bu ilacın lisans alması için FDA şartı tanımıyor, ondan bağımsız. İlaçla ve onu edinme ile ilgili bilgilere ulaştıkça duyuracağız.

Prof.Dr.Coşkun Özdemir

Radicut hakkında Japon ALS Derneği JALSA açıklamasında şunlar yazılı:

Japon ALS Derneği (JALSA) Rilutek’in ardından, erken dönemde ALS hastalığının ilerlemesini durduran Radicut adlı ilacın da onay almasından mutluluk duyuyor ve Japonya’da geliştirilen bu ilacın tüm dünyadaki ALS hastalarının tedavisinde faydalı olacağını umuyoruz.

Radicut ALS hastalığının tedavisinde kullanımı için bu Haziran ayında Japonya tarafından onaylandı. Diğer ülkelerde geliştirilme ihtimali üzerinde düşünülüyor. Detaylar için lütfen Avrupa ve Amerika’daki lokal organizasyonlarla iletişim kurunuz.

・Amerika(Mitsubishi Tanabe Pharma Development America, Inc: Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir
Radicut’ın medikal kullanıma uygun bir ilaç olduğunu ve medikal kuruluşlardan bağımsız olarak bireyler ve organizasyonlar tarafından elde edilemeyeceğinin ve de ithal edilemeyeceğinin lütfen bilincinde olun.

Eğer tedavi almak için Japonya’yı ziyaret etmeyi düşünürseniz gerekli hazırlıkların yapılabilmesi için direkt olarak bir sağlık kuruluşu ile iletişime geçmenizi öneririz.

Mitsubishi Tanabe Pharma Corporation’dan eğer ellerinde varsa görüşme formları ve kullanım kılavuzu gibi İngilizce materyalleri paylaşmalarını rica ettik fakat bunların henüz hazır olmadığını üzülerek belirttiler.

Aşağıdaki basın bülteni şimdiye kadar neler yapıldığını anlatan güncel bilgileri içeriyor. Daha fazla İngilizce yayın yapıldıkça sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz. Radicut’un damardan verilen bir ilaç olduğunu ve tatbiki esnasında lokal bir sağlık uzmanı ile iş birliği yapılması gerektiğini lütfen aklınızda bulundurun.

Japon ALS Derneği (JALSA)

Mitsubishi Tanabe Pharma Corporation Japonya’da ALS için ek endikasyon onayı aldı.
Osaka, Japonya, Haziran 26, 2015- Mitsubishi Tanabe İlaç Firması (Başkan ve Temsilci Direktör, CEO:Masayuki Mitsuka) bugün Japonya’da ALS de RADICUT enj. 30 mg ve RADICUT BAG I.V. infüzyon 30 mg (genel isim:edaravone, güncel: RADICUT) kullanım ve dozajının ek endikasyonları ile ilgili onaylanmış öğelerin imalatı ve pazarlanmasında kısmi değişiklik için onay aldıklarını duyurdu.

RADICUT Mitsubishi Tanabe İlaç tarafından bulunan bir serbest radikal tutucudur. Mitsubishi Tanabe İlaç, 2001 yılında ALS hastalarını içeren çalışmalarına başladı. Bu klinik çalışmalar serisi gösterdi ki RADICUT kullanan hastalar plasebo kullanan hastalara göre daha az fonksiyon kaybı yaşıyor.

Bu klinik çalışmaların sonucu olarak, firma Ekim 2014’te Sağlık, İş ve Refah Bakanlığı’na bir başvuru oluşturdu. RADICUT ayrıca akut serebral enfarktüs için de bir tedavi aracı olarak pazarlanıyor.

ALS, muskular atrofi ve zayıflık olarak nitelendirilen ilerleyici ve zorlu bir hastalıktır. Hastalığın ilerleyişi karşılaştırmalı olarak süratlidir ve ventilatör kullanıldığında yaşam süresi iki ila beş yıl olarak dile getirilir fakat yine de bireyden bireye çeşitlilik göstermektedir. Serbest radikallerden dolayı meydana gelen oksidatif baskıdan oluşan hasar ALS’nin başlamasındaki nedenlerden biri olarak görülüyor.

Son olarak, Mitsubishi Tanabe İlaç ALS hastalarında RADICUT’un uygun kullanımının geliştirilmek için bilgi sağlamaya yönelik sağlık dünyası ile birlikte çalışacaktır.

Kurumsal İletişim Departmanı:
Tel:+81-6-6205-5211