22 TEMMUZ 2017

BASIN BÜLTENİ / Engelli Mesleki Rehabilitasyon Atölyesi Projesi

Engelli Mesleki Rehabilitasyon Atölyesi Projesi

Genetik ve ilerleyici bir hastalık olan kas hastalığına yakalanmış bireylerin, hareket kısıtlılığı nedeni ile zayıflayan sosyal ve fiziksel aktivitelerini arttırarak, toplumsal entegrasyonunu sağlamaya yönelik olarak Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin Yeşilköy’deki 3 katlı binasında bir mesleki rehabilitasyon atölyesinin kurulması planlanmıştır.

Bunun için, mesleki beceri edindirmeye yönelik mevcut kapasiteyi arttırmak, dernek binasının halihazırda yalnızca 2. katına kadar çıkabilen asansörünün 3. kata kadar çıkabilmesi için gerekli tadilatın yapılarak dernek binasının 3. katının kas hastaları için mesleki rehabilitasyon merkezine dönüştürülmesi amaçlamıştır.

UPS, dünya çapında 220’den fazla ülke ve bölgede, Türkiye’de ise 81 ilde lojistik hizmetleri sunmaktadır. UPS Vakfı, dünyanın dört bir yanında sağlıktan eğitime, çevreden güvenliğe birçok alanda faaliyet gösteren kar amacı gütmeyen kuruluşlara destek sağlamak amacıyla 1951 yılında Atlanta’da kuruldu. UPS Vakfı bu amacını yerine getirebilmek için de her yıl farklı ülkelerde belirlenen sivil toplum kuruluşlarına hem maddi destek sağlıyor hem de gönüllü çalışanları ile birlikte manevi destek veriyor. Bu kapsamda UPS Türkiye ve UPS Vakfı bu yıl projemize destek olmaya karar vermiştir.

7 Ekim 2015, Çarşamba günü Saat: 11.00’de UPS Çalışanları Vakfı’nı temsilen bir heyet derneğimizi Yeşilköy’deki binasında ziyaret ederek projeye destek çekini yönetim kurulu başkanımız Prof.Dr.Coşkun Özdemir’e sunacaklardır.

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği

TARİH ve ADRES