28 MAYIS 2017

UPS'nin Projemize Anlamlı Desteği...

IMG-20151007-WA0016UPS'nin Projemize Anlamlı Desteği...

Genetik ve ilerleyici bir hastalık olan kas hastalığına yakalanmış bireylerin, hareket kısıtlılığı nedeni ile zayıflayan sosyal ve fiziksel aktivitelerini arttırarak, toplumsal entegrasyonunu sağlamaya yönelik olarak, Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin Yeşilköy’deki 3 katlı binasında bir mesleki rehabilitasyon atölyesinin kurulması planlanmıştı.

Bunun için, mesleki beceri edindirmeye yönelik mevcut kapasiteyi arttırmak, dernek binasının halihazırda yalnızca ikinci katına kadar çıkabilen asansörünün üçüncü kata kadar çıkabilmesi için gerekli tadilatın yapılarak, dernek binasının üçüncü katının kas hastaları için mesleki rehabilitasyon merkezine dönüştürülmesi amaçlanmıştı.

7 Ekim 2015 Çarşamba günü Saat:11.00’de UPS Vakfı’nı temsilen UPS Türkiye çalışanlarından oluşan bir heyet derneğimizi Yeşilköy’deki binasında ziyaret ederek ''Engelli Mesleki Rehabilitasyon Atölyesi Projesi''mize destek verdiklerini açıkladı.

UPS, dünya çapında 220’den fazla ülke ve bölgede, Türkiye’de ise 81 ilde lojistik hizmetleri sunmaktadır. UPS Vakfı, dünyanın dört bir yanında sağlıktan eğitime, çevreden güvenliğe birçok alanda faaliyet gösteren kar amacı gütmeyen kuruluşlara destek sağlamak amacıyla 1951 yılında Atlanta’da kuruldu. UPS Vakfı bu amacını yerine getirebilmek için de her yıl farklı ülkelerde belirlenen sivil toplum kuruluşlarına hem maddi destek sağlıyor hem de gönüllü çalışanları ile birlikte manevi destek veriyor. Bu kapsamda UPS Türkiye ve UPS Vakfı bu yıl projemize destek olmaya karar vermiştir.

Derneğimizin toplantı salonunda gerçekleşen bu buluşmanın açılış konuşmasını başkanımız Prof. Dr. Coşkun Özdemir yaptı. Kas hastalarının yaşadıklarından örnekler vererek, yapılacak mesleki rehabilitasyon atölyesinin kas hastalarının yaşamını nasıl etkileyeceğini, iyileşemez hastalıklarının onların hayattan kopmasının nedeni olamayacağını, gerekli düzenlemelerin yapılmasını devletten de beklediğimizi ve UPS çalışanlarının bu desteğinin çok anlamlı olmasının yanı sıra bu işbirliğinin devam etmesini dilediğini sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından derneğimiz yönetim kurulu danışmanı Yakup Sayın’ın hazırladığı neler yaptığımızı, ne yapmak istediğimizi anlatan sinevizyon gösteriminin ardından UPS Yurtdışı Küçük Paket Operasyon Müdürü Berna Eskenazi, gönüllü çalışmalarla derneğimize katkılarının devam edeceğini söyleyerek, UPS Çalışanları Vakfı’nın derneğimize gönderdiği destek çekini yönetim kurulu başkanımız Prof.Dr. Coşkun Özdemir’e sundu.

Sunumun ardından UPS çalışanları ile atölyeye dönüştürmek istenilen üst kat gezilerek etkinliklerimiz hakkında bilgi verildi. Başta UPS Türkiye ve UPS Vakfı'na, Yurtdışı küçük paket operasyon müdürü Berna Eskenazi'ye, İnsan kaynaklarını temsilen Remziye Taş'a, Müşteri Hizmetlerini temsilen Burcu Dönmez, Engin Bey ve Barış Karabulak'a bu anlamlı destekleri için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz...

IMG-20151007-WA0004 IMG-20151007-WA0007 IMG-20151007-WA0008 IMG-20151007-WA0015 IMG-20151007-WA0011 IMG-20151007-WA0021 IMG-20151007-WA0010 IMG-20151007-WA0020 IMG-20151007-WA0002

Gecen ay Mayis 2017 Gelecek ay
week 22 29 30 31