23 NİSAN 2017

DMD ve BMD Uluslararası Konferansı Roma'da Gerçekleştirilecek

meeting room 2 Duchenne Müsküler Distrofi ve Becker Müsküler Distrofi Uluslararası Konferansı 13- 14 Şubat 2016'da İtalya'nın başkenti Roma'da Gerçekleştirilecek.

DMD ve BMD hastaları için önemli bir girişim olan uluslararası bu konferans, Church Palace Hotel'de 13 Şubat 2016 Roma'da başlayarak, iki gün boyunca sürecektir.
Dünyanın çeşitli üniversite ve merkezlerinden gelecek olan bilim adamlarının katılacağı konferansta, bir çok konuya değinilecektir..Bunların başında klinik devam eden ve yeni çalışmalar, bazı ilaçlar, fizik tedavinin rölü, solunum, beslenmenin önemi, sosyal ve hukuksal haklar, erişim, sorunları çözümler gibi daha bir çok önemli konular işlenecektir.

Konferansa kaydolmak için buradan erişebilirsiniz.

Church Palace Hotel'e rezervasyon için Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir adresine yazabilirsiniz.

Konferans programının bazı bilgilerini aktaralım:

Fizyoterapist Luka Guidicini, Esnemenin Önemi nedir, germe egzersizlerini anlatarak fizyoterapi ile ilgili konuları işleyip tartışmaya sunacaktır.

Erişim sorunlarını çözmek için neler yapılmalı? Mimari engellerin kaldırılması konusunda Ferrara Mimarlık Üniversitesi’nden Michele Marchi tarafından bir sunum yapılacak olup, Franco Angeli tarafından yayınlanan dergide ‘’Duchenne İçin Tasarım’’ başlıklı bir yazıya dikkat çekerek, aileler için konut inşaat projesi adı altındaki bu yazıda engelsiz yenileme için kurallar, fonksiyonel erişilebilirlik ile ilgili konular ve sorunlar (görüşecek sorunlara özgü referansa ilişkin, bilişsel, duyusal tüm konular) ev, mekan vb. mimari engellerin kaldırılarak ‘’yeniden yapılanma projesi ‘’ içinde insanların özel ihtiyaçları için evlerinin uyarlanması hakkında geniş içerikli konular ele alınacaktır.

Müsküler distrofi ve aileleri için haklar, yasama belgeleri nelerdir? İtalyan Birliği Mücadele Merkezi'nin Başkanı Carlo Jacobins, bu alan ile ilgili konulara değinecektir..Bunun yanısıra bazı ebeveynlerle birlikte düzenlenen; bir ailenin günlük yaşamını engelleyen nelerdir, bürokrasi, yasalar ve sosyal haklar konusunda ne gibi sıkıntılar yaşanmaktadır gibi detay bilgiler işlenecektir.

Duchenne ve Becker için tüm tartışma konularını başlatmak üzere genel kurul bir sunum yapılarak, DMD / BMD hastalarının klinik yönetimiyle ilgili olarak Adele D'Amico, MD, PhD UO Nöromusküler ve Nörodejeneratif Hastalıklar Başkanı: Dr. E. Bertini, bu panelde klinik özellikleri ve çocukların duruşu sergilenerek, deneyimleri ile karşılaştırıldığında ne gibi farklılıklar yaratmaktadır, DMD / BMD bilimsel yönleri tartışmaya açacaklardır.

Bilimsel DMD / BMD:

Devam eden çalışmalar, yeni deneyler, hastalığın temel bilgileri, DMD ve BMD hastaların beslenmesi konusunda uzman Simona Bertoli, Ester Giaquinto, Gıda Bilimleri Tıp Uzmanı Diyet Beslenme Hizmet ve İşletme Müdürü Romagna Cesena’ da bilgilerini paylacaklardır. Filippo BUCCELLA, Eugenio Gaudio, Roma Üniversitesi "Sapienza", Roma, İtalya Rektörü Walter Ricciardi, hastaların gelişimi, rolü hakkında bilgi verirken, Hollanda Leiden Üniversitesi Tıp Merkezinden Dr. Annemieke Aartsma ‘’KLİNİK ÇALIŞMALARININ GÜNCEL PANORAMA"sına değinecektir.

Bir başka oturum için moderatörlüğü üstlenen Pier Lorenzo, ÖN-KLİNİK ARAŞTIRMALAR konusunda Puri Fernanda De Angelis bilgilerini aktaracak.Gen Terapisi, DMD için hücre tedavisi: Etkili yönelik yeni adımlar klinik çalışmalar, genomik düzenleme için CRISPR Kullanımı, genetik modifiye ediciler, bazı ilaçlar hakkında ABD Ohio ‘da bulunan Nationwide Çocuk Hastanesi’den Dr. Kevin Flanigan, Manchester Üniversitesi’den George Schreiner, ABD Dallas Moleküler Biyoloji UT Güneybatı Tıp Anabilim Dalı
 Merkezi’nden Rhonda Bassel, Padova Üniversitesi’den Elena Pegoraro, ve aynı zaman da Dr. Giulio Cossu bilgilerini sunacaklar.

Yukarıdaki bilgiler sadece bir kaçı idi..Detay bilgiler ve programın tamamına
buradan  bakabilirsiniz ...

Gecen ay Nisan 2017 Gelecek ay