25 EYLÜL 2017

ALS Çalıştayı 5-6 Mayıs 2016 Tarihinde Ankara'da Yapılacak

yasamak-yetmez-yasatmakda-lazim-ban1Sabancı vakfı Fark Yaratanlar hibe programı kapsamında desteklenen "Yaşamak Yetmez Yaşatmak da Lazım" projesi
2014 yılından beri devam etmektedir. ALS Derneği'nin proje ortakları olan, Evde Bakım Derneği ve Nöroloji Hemşireleri Derneği;
ALS hastalığında sürdürülebilir ve ekonomik ''Evde Bakım'' modeli oluşturmak için projenin son aşamasında bir çalıştay planlamaktadır. Çalıştay tarihi 5-6 Mayıs 2016 Ankara'da gerçekleştirilecektir.

"Yaşamak yetmez yaşatmak da lazım" projesinin ayrıntılarını daha öncesinde sizlerle paylaşmıştık..
Yeniden incelemek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz...

ALS TANILI HASTALAR İÇİN ERİŞİLEBİLİR; SÜRDÜRÜLEBİLİR VE UYGUN MALİYETLİ BAKIM MODELİ GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI  /
5 – 6 MAYIS 2016 ANKARA

ÇALIŞTAYIN  AMACI:
ALS hastalarının yaşam kalitesini geliştirmek ve korumak amacıyla ekonomik,  uygulanabilir bakım modeli oluşturmak, ilgili kurumlar ve yerel yönetimler ve sağlık çalışanlarında farkındalık yaratmak amaçlanmaktadır.  Çalıştay’ da oluşturulacak bakım modelinin nitelikli, sürdürülebilir ve ekonomik olması hedeflenmektedir. Ülkemizde ALS tanılı hasta sayısının yaklaşık 8000 olduğu varsayılmaktadır. Çalıştay amacıyla biraraya gelen kurumlar aracılığı ile ülkemiz genelindeki tüm ALS hastalarına ulaşmak da temel amaçlarımızdan biridir.

HEDEFLER :
1- ALS tanılı hastaların tıbbi ve sosyal rehabilitasyon açısından gereksinimlerinin tanımlanması
2- Evde bakım hizmeti sunan kamu hastanesi, özel hastaneler ve özel şirketler, yerel yönetimler, STK gibi farklı yapılanmaların hizmet bütününde ve ülke modeli açısından rollerinin belirlenmesi. Birbirleriyle koordinasyonları ile ilgili ülkemiz için uygun ve pratik yolların geliştirilmesi
3- ALS tanılı hastaların gereksinim duydukları hizmete ulaşmasına engel olan faktörlerin tanımlanması somut çözüm önerilerinin oluşturulması
4- Hizmet sunan kurumların süreçte yaşadıkları sorunların tartışılması, çözüm önerilerinin paylaşılması
5- ALS hastalarına sunulacak sağlık - bakım hizmet içeriklerinin belirlenmesi ve sunulmasının asgari standartlarının saptanması
6- Bakım ve sağlık hizmetinin ilke genelindeki  tüm ALS tanılı hastalara sunulması için gerekli olacak finansın ülkemiz kaynakları ile karşılanabilecek bir ödeme modelinin oluşturulması ve ilgili önerilen alınması.
7- Kamuda sunulan evde sağlık hizmetinin ALS hastalarına da ulaştırılması ve ALS alanından deneyimli sağlık personeli tarafından sunulması için pratik önerilerin saptanması

Ayrıntılı bilgi için   https://yasatmaklazim.wordpress.com/  adresinden bilgi edinebilirsiniz...

Çalıştay programının tamamını görmek için burayı tıklayınız.

Gecen ay Eylul 2017 Gelecek ay
week 35 1 2 3