25 HAZİRAN 2017

29 Şubat 2016 Nadir Hastalıklar Çalıştayı

nadirhastaliklargunu

29 Şubat 2016 Nadir Hastalıklar Çalıştayı - Ankara

''Dünya Nadir Hastalıklar Günü'' kapsamında Sağlık Bakanlığı ve GATA işbirliği ile 29 Şubat 2016 tarihinde bir panel ve çalıştay yapılması planlanmıştır. Program 29 Şubat 2016, saat: 09:30'da GATA (Ankara) yerleşkesinde yapılacaktır.

Davetlisi olduğumuz çalıştayın açılış konuşmasını Sağlık Bakanı ve GATA yetkilileri tarafından yapılacak olup, ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, GATA ve dalında uzman doktorla beraber bir panel gerçekleştirilecektir.

Yaklaşık 60'ın üzerinde davetlinin katılacağı bu program; kamuoyunun bilgilendirilmesi, farkındalığın sağlanması, ilgili bakanlık ve bütün paydaşların bir araya gelmesi amaçlanmıştır.

Nadir Hastalıklar; Yetim Hastalıklar adı da verilen bu hastalıklara yönelik farkındalığın geliştirilmesi için tüm dünyada 29 Şubat günü ''Dünya Nadir Hastalıklar Günü'' olarak kabul edilmiştir.

“Nadir Hastalık (Rare Disease)”, toplumda az görülen ve görülme sıklığı 2.000 kişide 1’den daha düşük olan hastalıkları tanımlar. Tıbbın hemen tüm disiplinlerini ilgilendiren bu hastalıkların sayısı 6.000–8.000 kadardır. Her birinin görülme sıklığı tek başına az olsa da, tüm Nadir Hastalıklar hep birlikte toplumun yaklaşık % 6-8’ini etkiler. Bu genel oran temelinde ülkemizde en az 5.000.000 kişinin nadir bir hastalıktan etkilendiği öngörülebilir.

Katılım listesi

Gecen ay Haziran 2017 Gelecek ay