20 KASIM 2017

ALS Çalıştayı Ankara'da Gerçekleştirildi

ALSçalıştayı

“Yaşamak Yetmez Yaşatmak da Lazım” Projesi;
5-6 Mayıs 2016 tarihleri arasında Ankara’da Güven Hastanesi'nde gerçekleştirildi..

Dernek Başkanımız Prof.Dr. Özdemir'in de davetli olduğu “ALS Hastaları için Erişilebilir ve Sürdürülebilir Bakım Modeli Geliştirmek” konulu çalıştay başarılı olarak sona erdi.

İlgili kamu kurumları, özel hizmet sunucuları, yerel yönetim, sivil toplum kuruluş ve meslek örgütleri temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen çalıştayın sonuç raporu kitapçık olarak basılacaktır.

“Yaşamak Yetmez Yaşatmak da Lazım” projesi İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Antalya ve Mersin’de toplam 230 ALS hastasına 540 ziyaretle bireysel anlamda, hastalığı yaşayan aile bireylerine ailesel anlamda; basın, medya, sosyal medyada yarattığı farkındalık nedeniyle de toplumsal anlamda geniş etki yaratmıştır.

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Hibe Programı kapsamında desteklenen , Evde Bakım Derneği ile birlikte yürütülen proje ülkemizde ALS hastalarının bakım gereksinimlerinin, yaşam kalitesi göstergelerinin, bakım vericilerinin yükünün izlendiği, değerlendirildiği ve evde sağlık alanında gerçekleştirilen bu etkinlik gerçekleştirilen önemli çalışmalardan birisi olmuştur.

Gecen ay Kasim 2017 Gelecek ay
week 44 1 2 3 4 5