25 HAZİRAN 2017

22 TEMMUZ 2016 DÜNYA BEYİN GÜNÜ

Dünya Beyin Günü

22 TEMMUZ DÜNYA BEYİN GÜNÜ: EPİLEPSİ; "BİZİM BEYNİMİZ – BİZİM GELECEĞİMİZ"

Dünya Nöroloji Federasyonu tarafından “Dünya Beyin Günü” olarak kabul edilen 22 Temmuz‘un bu yıl da etkin olarak değerlendirilmesi için derneğimiz de etkinliklere güç vermek üzere davet edilmiştir.

Bu sene Dünya Beyin Günü'nde Epilepsi Hastalığı vurgulanacaktır. Beyinle ilgili hastalıklardan korunma ve beyin sağlığının önemine dikkat çekmek amacıyla ilan edilen Dünya Beyin Günü’nde nörolojik hastalıkların tüm dünyadaki ölümlerin yüzde 12’sini oluşturduğu hatırlatılarak, bu hastalıkların önemli bir kısmının önlenebilir olduğu vurgulanacaktır.

Bildiğiniz gibi, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre en çok ölümle sonuçlanan hastalıkların başında nörolojik hastalıklar gelmektedir. Ülkemizde yaklaşık 750 bin epilepsi hastası olduğu gözönünde bulundurulduğunda, Dünya Beyin Günü için seçilen Epilepsi farkındalığının ülkemiz için de oldukça katkısı olacağı açıktır.

Ayrıca bildiğimiz gibi istatistikler, hayatımız boyunca bir kez epilepsi nöbeti geçirebileceğimizi göstermektedir.  Nörologlar olarak toplumda farkındalık yaratmak için üzerimize önemli bir görevler düşmektedir. Dünya Beyin Günü’nde bulunduğunuz merkez ve şehirlerde konu ile ilgili etkinlikler düzenlemeniz önem taşımaktadır.

Türk Nöroloji Derneği ve Türkiye Beyin Aksiyon Grubu olarak 2015 yılında Beyin Yılı etkinliklerimiz bu yıl da devam etmektedir ve epilepsi konusu ise bu yılın aktivitelerinin önceliklerinden olacaktır. Nöroloji ailesi olarak hep birlikte ülkemizde farkındalık ve farklılık yaratmak dileği ile,

Prof. Dr. Şerefnur Öztürk

Türk Nöroloji Derneği Başkanı

DÜNYA NÖROLOJİ FEDERASYONU (WFN) DUYURU:

Dünya Nöroloji Federasyonu 22 Temmuz'u her yıl beyin günü olarak kutlamaktadır. Bu yıl etkinlikler epilepsi hastalığı üzerine yoğunlaşmıştır.Mayıs 2015'de Dünya Sağlık Örgütüne üye ülkelerdeki epilepsi hastalığının tedavi edilmesi için gerekli eğitim ve olanakların verilmesi için Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı çağrıyla ortak hareket etmek amacıyla bu yılın teması olarak epilepsi seçilmiştir.

Bu yılki Dünya Beyin Günü WFN, WHO, Uluslararası Sağlık Birliği ile Epilepsiye Karşı Uluslararası Epilepsi Bürosu'nun (IBE)  ortak çabaları ile kurlanacaktır. Ulusal derneklerin  basın toplantıları, medya brifingleri, sürekli tıp eğitimi seminerleri, halkı bilinçlendirme toplantıları, farkındalık çalışmaları, epilepsi kampları ve epilepsi ve epileptik hastaya bakım veren kişilere  yönelik çeşitli etkinlikler de dahil olmak üzere faaliyetler için hazırlık yapılmaktadır.

Ulusal Nöroloji Dernekleri Dünya Beyin Günü faaliyetleri için ulusal epilepsi dernekleri ve hasta destek grupları ile işbirliği yapmayı planlamaktadır. Bu uluslararası ortak harekette, basın açıklamaları, gazete ve haber ajanslarına birçok dilde verilecektir.

Dünya Beyin Gününün asıl amacı beyin sağlının korunması, nörolojik hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için farkındalık yaratmaktır. Bu yılki farkındalık kampanyamız Epilepsi hastalığına adanmıştır. Bu kampanya ile dünya çapında yaklaşık 100 milyon kişiye ulaşılması planlanmaktadır.

Prof. Raad Shakir

Dünya Nöroloji Federasyonu Başkanı

Ayrıntılı bilgi için:

Türk Nöroloji Derneği
Tel: 0 (312) 435 59 92
Faks: 0 (312) 431 60 90

e-posta:  Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

www.noroloji.org.tr

Gecen ay Haziran 2017 Gelecek ay