19 KASIM 2017

Veloturk GranFondo Bisiklet Yarışları / İyilik Harekatı

Veloturk1

İzmir’in Çeşme ilçesi, Veloturk GranFondo Bisiklet Yarışlarına ev sahipliği yaptı.

Çeşme’de, bu yıl ikincisi düzenlenen Veloturk GranFondo Bisiklet Yarışları, 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi. Toplam bin 481 bisiklet sporcusunun kayıt yaptırdığı yarışlarda, 808 sporcu 47 kilometrelik kısa parkurda, 673 sporcu ise 100 kilometrelik uzun parkurda pedal çevirdi.

Veloturk Gran Fondo Çeşme'nin destekçileri arasında T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bisiklet Federasyonu, İzmir Valiliği, Çeşme Belediyesi, Accell Bisiklet, Carraro, New Balance, SuperStep, Lapierre, Toyota ve Pınar Protein yer aldı.

Sosyal Sorumluluk Adına Gönüllülerimiz Biz KASDER İçin Pedal Çevirdi

Her sene Türkiye'nin çeşitli güzel beldelerinde ( Kadokya, Erciyes, Çeşme ..) "Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler" projesi adı altında gönüllüler pedal çevirmeye çalışıyor. Uzun ( 100 km) ve Kısa ( 47 km) olarak düzenlenen bu yıl ki yarışlara yaklaşık 1400 gönüllü yarışmacı katıldı. Gönüllü bisikletçilerin ve sosyal sorumluluk adına bir şeyler yapan bu platformda KASDER olarak bizim de adımızı duyurmak için Raşit Köksal (Makina Mühendisi)-Köksal İnşaat ve Orm.Ürn Fırat Baysal (Diş Hekimi) - Dentataköy Mehmet Akşen (Diş Hekimi)- Kuşadası Dental Travel yarıştılar. Aynı zaman da Çeşme’de Kasder için yarıştılar.

Bu anlamlı organizyasyonu oluşturanlara , "Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler" projesi ve biz Kasder için pedal çeviren emeği geçen tüm gönül dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz..İyi ki varlar!

Veloturk GranFondo Bisiklet Yarışlarının Detayları

Gran Fondo Nedir?

Özetle; amatör bisikletçilere açık uzun yol bisiklet yarışmasına verilen addır. Velotürk bisiklet tutkusunun bir araya getirdiği beş kişinin yıllarca yurtdışında bu tür yarışlara katılıp kurduğu , sosyal farkındalık yaratıp sponsor markaların ve katılan gönüllülerin destekleriyle tüm Türkiye'deki çocukları karne hediyesi bisikletleriyle buluşturabilmeyi amaçlayan bir organizasyondur.

Bisiklet Sevgisini Bir İyilik Hareketine Dönüştürüyorlar

Profesyonel iş yaşamları dışında bisiklet sevgisini bir iyilik hareketine dönüştüren Veloturk ekibi Sarper Günsal, Arda Türkmen, Okan Can Yanır, Berkem Ceylan, Aydın Diricanlı ve Umut Duygu'dan oluşuyor. Veloturk amatör bisikletçileri eğlence ve heyecan dolu yarışlarda buluşturmaya, bu sayede Türkiye'de amatör bisikletçilerin profesyonel bir yarışma deneyimi yaşamasına ve binlerce çocuğun bisikletle buluşmasına aracılık etmeyi sürdürüyor. Velotürk’ün  “Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler” adlı projesi Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi çocuklara bisiklet ulaştırılması ve hem çocukların sevindirilmesi hem de spora teşvik edilmesi amaçlanıyor. Yarışlara katılmak isteyen bisiklet sporcuların kayıtları için toplanan paranın tamamı bu projeye aktarılıyor.

Bisikletin kalbi Çeşme'de attı

Yarışmadan bir gün önce çocuklara yönelik güvenli bisiklet sürüş eğitimlerinin yanı sıra, bisiklet teknolojileri ve sağlık konularında söyleşiler ve bisiklet fuar alanında güncel bisiklet teknolojileri bisiklet severler ile buluştu.

İzmir'in Çeşme ilçesinde, Çeşme Belediyesi'nin evsahipliğinde, düzenlenen ve 1280 bisikletlinin katıldığı yarışma, CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç tarafından start verilerek Çeşme Kalesi önünden başladı. Alaçatı gibi turistik çekim merkezlerinden geçen yarışma parkuru boyunca denizi, güneşi, rüzgarıyla bisikletlileri selamlayan  amatör yol bisikleti tutkunları ikinci kez biraraya gelmiş oldu.

Veloturk2Veloturk4Veloturk5Veloturk02
Veloturk6Veloturk8Veloturk7Veloturk9