14 MART!…

Bu özel günde; Fedakâr hekimlerimize teşekkürlerimizi sunar, tüm kayıplarımıza rahmet dileriz…

Ülkemizde modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilen ve her yıl 14 Mart’ta kutlanan “Tıp Bayramı”, tıp alanında çalışanların sorunlarının tartışıldığı ve bilime katkılarının ödüllendirildiği bir gündür.

Etkin ve kaliteli sağlık sistemi, toplumların en önemli unsuru olup, “Önce İnsan” anlayışının benimsendiği günümüzde, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanması büyük önem taşımaktadır. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve tüm toplumların en önemli hedeflerinden birisi olmalıdır.

1 yıllık pandemi sürecinde Türkiye’de 385 sağlık çalışanının hayatını kaybetmesini büyük bir üzüntüyle karşılıyor; yaptıkları hizmetlerden dolayı hepsini rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Başta KASDER Kurucu Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özdemir hocamız olmak üzere, tüm güçlüklere rağmen görevlerini özveriyle yerine getiren hekimlerimize çok teşekkür ederiz.

İçimizde burukluk olmadan; hekimlik değerlerinin gözetildiği, şiddetten arınmış bir sağlık ortamının gerçekleşeceği inancını koruyarak 14 Mart Tıp Bayramlarını kutlayabilmeyi temenni ediyoruz.