15. KASDER UZMAN BULUŞMASINI GERÇEKLEŞTİRDİK!

KASDER UZMAN BULUŞMALARI ON BEŞİNCİSİNİ 31 AĞUSTOS AKŞAMI GERÇEKLEŞTİRDİK!
Prof. Dr. Aynur Ayşe Karaduman’ın konuşmacılığında düzenlediğimiz etkinliğin ana başlığı Spinal Müsküler Atrofi ‘’SMA’da Fizyoterapi” idi.
Derneğimizin Başkan Yardımcısı Fatma Çoban ve Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Demirezen’in moderatörlüğünde gerçekleşen seminerde Ayşe Karaduman’ın temas ettiği konu başlıkları şunlardı:
SMA NEDİR?
SMA SINIFLANDIRMASI
TİP 0 (Başlangıç yaşı: Doğum öncesi)
TİP 1 ( Werdnig Hoffmann)
TİP 2 (Dubowitz)
TİP 3 (Kugelberg-Welander)
TİP 4
EŞLİK EDEN KOMPLİKASYONLAR
Gastrointestinal / Beslenme
Solunum
Ortopedik ve Kas İskelet Sistemi
DEĞERLENDİRME
Kas Kuvveti Değerlendirmesi
Fonksiyonel Değerlendirme
Normal Eklem Hareketi
Çevre Ölçümü
Yorgunluk Değerlendirmesi
Postür Değerlendirmesi
Solunum Değerlendirmesi
FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYONDA AMAÇLAR;
-Mevcut durumun korunması
-Kas ve eklemleri koruyarak oluşabilecek limitasyonları ve deformiteleri önlemek
-Ailenin bakım yükünün azaltılması
-Solunum fonksiyonlarını en iyi düzeyde tutmak ve akciğer komplikasyonlarından korumak
-Hastaların yaşam kalitelerini ve sosyal katılımlarını arttırmak.
Nöromüsküler hastalıklar konusunda pek çok ulusal ve uluslar arası çalışmaları bulunan Prof. Dr. Fzt. Ayşe Karaduman, 2020 yılı itibaren Hacettepe Üniversitesi’nden emekli olup Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde Kas ve Sinir Hastalıkları Araştırma Merkezini kurmuş ve çalışmalarını devam ettirmektedir.
SMA Farkındalık ayı kapsamında hazırladığımız buluşmada, Sn. Ayşe Karaduman hocamıza seminerimize katılarak eğitici önemli konularda bizleri bilgilendirdiği için teşekkürlerimizi sunuyoruz.
🟣 Seminerimizin kaydını Türkiye Kas Hastalıkları Derneği – KASDER YouTube kanalından izleyebilirsiniz: https://youtu.be/cLmjZSwOpc8
Yeni içeriklerimizden haberdar olmak için kanalımıza abone olmayı unutmayınız! Videolarımızı faydalanabileceğini düşündükleriniz ile paylaşırsanız seviniriz.
Bir başka seminerde buluşmak üzere,