23 Nisan Günü Çifte Mutluluk Yaşadık !

Milli Eğitim Bakanlığı’nın onay ve desteği ile bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz ulusal ilkokul, ortaokul ve liseler arası “Engelsiz Bir Dünya İçin” Resim Yarışması’nın duyurusu, MEB tarafından şartnameye uygun olarak tüm Türkiye’de yapıldı.

31 Mart 2018’e kadar elimize 1.145 (bin yüz kırk beş) resim ulaştı ve bu resimler, “Akademililer Sanat Merkezi” nden içlerinde akademisyenlerin de bulunduğu 12 ressam tarafından değerlendirildi. Dereceye giren öğrencilerimiz web sitemizden duyuruldu.

Yarışmamıza gönderilen bütün resimler bizim için çok değerliydi. Bu yüzden, ödül alacak 9 çocuğumuzu ayırmak çok zor oldu. 23 Nisan tüm dünyada sadece ülkemizde kutlanan Çocuk Bayramı’nda, dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini katılanların huzurunda sunduk. Resimler ayrıca sınıf bazında da değerlendirilerek 110 çocuğumuz mansiyon ödülü aldı.

Bu çocuklarımız, yaşamı engellilerle paylaştığımızın, onların engellerini görmezden geldikçe daha büyük çıkmazlara sürüklendiğimizin farkındalar ve daha büyük bir farkındalık oluşturmak için emek verdiler.

Çocuklarımız yaptıkları resimlerle topluma “biz farkındayız ve engellilerle birlikte yaşadığımızı unutmayacağız ve unutturmayacağız” mesajını verdiler. Engellilerin yaşamlarını, yaşayamadıklarını, düşlerini, beklentilerini resmettiler.

Gördük ki, çocuklarımızın dünyasında eşitiz.

Çocuklarımızın dünyasında umudumuz, düşlerimiz aynı.

Anladık ki; engellilerin yetişkinlerin dünyasında çözülemeyen sorunları, çocuklarımızın dünyasında çözümsüz değil.

Gönül isterdi ki, her biri birbirinden güzel binlerce resmi yapan tüm çocuklarımıza ödüller dağıtalım, her birini konuk edelim.
Destekçilerimizin verdiği enerjiyle bir gün mutlaka o günü de yaşayacağız…

Başta bahçemizi süsleyen çocuklarımız olmak üzere tüm çocukların bayramını 23 Nisan günü kutladık.

Umarız bu yarışmanın heyecanı Çocuklarımızın Bayramı’nı daha da anlamlı kılmış, onların coşkularını arttırabilmiştir.

Bu projede ve törende derneğimiz yönetim kuruluna ortaklık eden Milli Eğitim Bakanlığı’na, Bakırköy ve Avcılar Belediyesi’’ne, Akademililer Sanat Merkezi’’ne, Canon’a, sunuculuğumuzu üstlenen değerli gönül dostumuz Gülsen Tuncer’e, sanatçı dostumuz Nergis Kumbasar’a, Denizköşkler İlkokulu 3-A ve Mehmetçik İlkokulu 2-J sınıfı Öğrencileri – Öğretmenleri, velileri ve yöneticilerine, iletişim için Dilan Baransel’e, fotoğraflar için Yüksel Uygun‘a, desteklerini hiç esirgemen dernek gönüllülerimizden Sayın Hatice Sevil Bayral’’a, Sayın Levent Eski ve Sayın Kenan Günaydın’a teşekkürü borç biliriz.

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği

* 23 Nisan 2018 tarihli etkinliğimiz 46 gazete ve internet sitesi haberini yayınlamıştır.
Bu konuda katkı sunarak basın raporu oluşturan ‘Dilan Baransel Sağlık İletişim Danışmanlığı Şirketi‘ne ve tüm basın kuruluşlarına teşekkürlerimizle…