“Bedeninle Barış” Sempozyumu Gerçekleştirildi

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği olarak, İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi desteği ile bu yıl ilki düzenlenen 15 Şubat 2014’de Ataköy Türkiye Omurilik Felçliler Derneği’nde “Bedeninle Barış” başlıklı Kas Hastalıklarında Fiziksel ve Sosyal Rehabilitasyon Sempozyumu düzenledi.

Açılış konuşmasını Prof. Dr. Coşkun Özdemir‘in yaptığı Sempozyuma Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Dr. Aylin Çiftçi’ de katılarak, Bakanlık olarak yapılan çalışmalardan bahsetti.

Dr. Aylin Çiftçi; İş koçluğu , işe adapte olma aşamasında kadar verilen destek, kendi işini kurma desteği, zihinsel engelli bireyler için korumalı işyeri çalışmaları, izleme komisyonları, yenilenen engelli sağlık kurulu raporlama sistemi, SUT (Sağlıkta Uygulama Tebliği) ile ortezler ve protezlerin SGK tarafından karşılanmasına yönelik çalışmalar, Mimarlık fakültelerinde fiziksel erişilebilirlik dersleri başlatıldığı gibi konuları aktardı.

Daha sonra Prof. Dr. Feyza Erkan “Kas Hastalıklarında Solunum”, Merkez Müdürü Prof. Dr. Resa Aydın “Kas Hastalıklarında Rehabilitasyonun Amacı: Kaliteli Bir Yaşam”, Doç.Dr. İpek Yeldan “Fizyoterapistiniz size neler yapar, sizden neler bekler?”, Uzman Hemşire Aysel Çavuşoğlu “Evde Bakım, Beslenme ve Diyet”, Uzman Psikolog İsmail Barış Salman “Kas Hastalıklarında Psikolojik Desteğin Önemi”, İSEM(İstanbul Engelliler Müdürlüğü) Müdür Yardımcısı Yard. Doç Dr. Nurullah Yücel ve Avukat Adile Ünal “Güncel Mevzuat ve Sosyal Haklar” başlıklı sunumlarını yaptılar.

15 Şubat 2014 Cumartesi Ataköy’de Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği binasında çok sayıda uzmanın katılımıyla düzenlediğimiz sempozyuma İstanbul’un pek çok ilçesinden ve KASDER Bursa Şubemizden geniş katılım oldu.

Açılış konuşmalarını Sayın Dr. Aylin Çiftçi ve derneğimiz kurucusu Sayın Prof. Dr. Coşkun Özdemir’in yaptığı sempozyum, Kas hastalıkları ile ilgili bütün branşlardan uzmanların bir araya gelerek hastalarımızı bilgilendirdiği ilk sempozyum oldu.

Ecem Hanbay yönetiminde Halk oyunları ekibimiz ve Çilem Gündüz yönetimindeki Koro ES iki güzel görsel şölen sundular. Sempozyum katılımcıların soruları, tartışmaları ve plaketlerin verilmesiyle sona erdi.

Katılımcılar:

Nöroloji dalında Profesör Doktor Coşkun Özdemir,

Göğüs Hastalıkları dalında Profesör Doktor Feyza Erkan

Fiziksel Tıp dalında Profesör Doktor A. Resa Aydın

Fizyoterapi dalında Doçent Doktor İpek Yeldan

Evde bakım ve beslenme dalında Uzm. Hemşire Aysel Çavuşoğlu

Uzman Psikolog İsmail Barış Salman

İSEM Müdür Yardımcısı Dr. Nurullah Yücel

İSEM Avukatı Adile Ünal

Halk oyunları eğitmeni Ecem Hanbay

Koro ES Müzik eğitmeni Çilem Gündüz

Sempozyumumuza destek veren:

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ENGELLİLER MÜDÜRLÜĞÜ

BAKIRKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

TÜRKİYE OMURİLİK FELÇLİLERİ DERNEĞİ

KASDER ONLİNE PSİKOLOJİK DESTEK GRUBU’na

ve sempozyumumuza gelen bütün katılımcılara ayrı teşekkür ederiz.

”Bedeninle Barış” Sempozyumun tüm ayrıntıları görmek için burayı tıklayınız