– DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ – 2021

2021 #DÜNYASOSYALHİZMETGÜNÜ
.
Dünya çapında sosyal hizmet uzmanlarının ortak mesajlarını iletmek için bir araya geldikleri Dünya Sosyal Hizmet Günü, 1983 yılından bu yana her yıl Mart ayının 3. Salı günü Dünya Sosyal Hizmеt Günü (16 Mart 2021 ) olarak kutlanmaktadır.
.
Hayat sürecindeki çocukluk, yaşlılık, engellilik, hastalık gibi biyolojik gerçekler, çoğu zaman başkalarının yardımına muhtaç bireyleri doğurmaktadır. Bu bireylerin temel ihtiyaçlarının giderilmesinin yanında kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için toplumun yardımına gereksinimleri vardır. Sosyal hizmet, daha insancıl ve adil bir toplum yaratmak için, insanların karmaşık sosyal problemlerini çözme kapasitesini artırmaya adanmış bir meslektir.
.
Birlеşmiş Millеtlеrin dе bir partnеri olan Uluslararası Sosyal Hizmеt Uzmanları Fеdarasyonu (#IFSW) 2012 yılından bеri, Birlеşmiş Millеtlеr gündеminе paralеl olarak kürеsеl gündеmlеr bеlirlеmеktеdir. Bu yılın teması ise “Ubuntu” …
.
#Ubuntu kelimesi Güney Afrika’nın yerli halklarından geliyor ve Nelson #Mandela tarafından dünya çapında popüler hale getirilmiştir. Bu kelime, küresel dayanışma ihtiyacına değinilerek yerel bilgi ve bilgeliği vurguluyor. “Ben, ben olduğum için sen, sensin” sloganı üzerinden şekil alan kavram felsefi anlamda “tüm insanlığı birbirine bağlayan evrensel bir paylaşım bağına olan inanç” anlamı da taşıyor.
.
Bu yıl pandemi sürecinde olduğumuzdan tüm insanların ve çevrelerinin birbirlerine bağlılığını; sosyal hizmetin perspektifini yansıtarak anlatan bu felsefenin vurgulanması düşünülmüş.
.
Hayatımız hem sosyal, hem ekonomik hem de sağlık ve çevresel açıdan çeşitli risklere daha fazla açık zor bir dönemden geçiyoruz. Küresel dayanışmaya, birlik bilicine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.
.
16 Mart 2021’de sosyal hizmet uzmanları tüm insani destek ve hizmet alanında çalışan profesyonelleri, kurumları ve geleceği önemseyen herkesi bizden sonraki nesiller için birlikte dünyayı değiştirebilecek bir dayanışmaya çağırıyor. Bize şu zor günlerde birbirimizin mutluluğuna, iyiliğine odaklanmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.
.
Her zaman yanımızda olan değerli Sosyal Hizmet Uzmanlarımız iyi ki varlar…
Sosyal, psikolojik ve fiziksel bakımdan toplumun en sancılı kesimlerine hizmet veren ve mesleğe gönül veren tüm sosyal hizmet uzmanlarının ve sosyal hizmet ailesinin gününü kutluyoruz.
.
Not: KASDER üyelerini sosyal ve yasal hakları hakkında bilgilendirip destek olmak için oluşturduğumuz “KASDER Sosyal Hizmet Birimi” ücretsiz danışmanlık hizmeti vermeye devam etmektedir.
.
Bilgi edinmek için aşağıdaki iletişim bilgilerimizden irtibata geçebilirsiniz..
E posta: info@kasder.org.tr   –  sosyal.hizmet.birimi@kasder.org.tr
Tel: 0212 663 86 86 –  Ayrıntılar için burayı tıklayınız.
.
#dünyasosyalhizmetgünü #sosyalhizmet #sosyalhizmetuzmanları #birleşmişmilletler #ubuntu
#stk #siviltoplum #siviltoplumörgütü #kasder #kasdernek #türkiyekashastalıklarıderneği #kasdersosyalhizmetbirimi #kasderücretsizsosyalhizmetdanışmanlık