E-Posta Gönder info@kasder.org.tr
iletişime geç +90 212 663 86 86
BAĞIŞ YAP

Engelle Yaşamanın 5 Yönü

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin ‘’Online Psikolojik Destek Projesi’’ kapsamında ilk söyleşimizi 16 senedir omurilik felçlisi olarak tekerlekli sandalyede yaşayan Çetin Korkut ile skype üzerinden video kayıdını alarak yaptık. Çetin Korkut; kas hastalarına benzer bir şekilde tedavisi olmayan bir durumdan dolayı tekerlekli sandalyede yaşamanın getirdiği kas kaybının etkileriyle hayatını sürdürüyor.

Aynı zamanda geçmişte Marmaris Omurilik Felçlileri Derneği Başkanlığını da yapmış olan Korkut, engeline rağmen yatçılık sektöründe kendi kurduğu işinde birçok insan çalıştırıyor, blogu dışında mesleki ve edebi kitaplar yazıyor; evli ve hayatla barışık olma, kendini gerçekleştirme, geride insanlığa olumlu bir iz bırakma yolunda sürekli ileri bakmaya devam ediyor.

Bu söyleşide hastalık, görsellik, günlük aktiviteler, sosyal hayat ve başarı konularında deneyimlerini ve bakış açılarını bizlerle paylaşıyor..

Çetin Korkut Kimdir?

Otobiyografisi için burayı tıklayınız

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin ”Online Psikolojik Destek Projesi” kapsamında gerçekleşen bir söyleşinin videolarını sizlerle paylaşıyoruz…

Videoları linke yönelerek izleyebilirsiniz:

Engelle Yaşamanın 5 Yönü – Çetin Korkut -1-
Engelle Yaşamanın 5 Yönü – Çetin Korkut -2-
Engelle Yaşamanın 5 Yönü – Çetin Korkut -3-
Engelle Yaşamanın 5 Yönü – Çetin Korkut -4-
Engelle Yaşamanın 5 Yönü – Çetin Korkut -5-
Engelle Yaşamanın 5 Yönü – Çetin Korkut -6-

Videoları izlemeye vakti olmayanlarınız için Çetin Korkut’un söyleşisini PDF formatında sizlere aktarıyoruz:
Okumak için lütfen burayı tıklayınız

Çetin Korkut’un kaleminden:

Hayatım boyunca kurduğum hayaller…
İyi bir yat brokerı olmak, mutlu bir yuva kurmak ya da iyi bir insan olmak…
45’imden sonra mutlu yaşlanmak için.
Hep dedim, hala da diyorum;
Ben hayattan yazarak ve okuyarak besleniyorum.
Artık profesyonel iş hayatımı rölantiye alıp diğer hayallerimin peşinden gitmek istediğimin farkına vardım.
Hayatın kafama vura vura öğrettikleri öyle sıkışmıştı ki içimde;
yazmazsam çıldıracaktım.
Önce bir Twitter hesabından notlarımı, ardından kendi adıma açtığım www.cetinkorkut.net sitesinden yazı ve şiirlerimi yayımlamaya başladım.
Sadece kendimi rahatlatmak da değil amacım;
yaşadıklarım, tecrübelerim, çıkarımlarım bir dirhem olabilirse başkalarına, artık yaşlanmaktan ve ölmekten korkmayacağım demektir.
Çünkü gerçek hayat, öldükten sonra da yaşayabilmektir.

Yıl 2013, Hayat devam ediyor…

Çetin Korkut’un ilk şiir kitabı olan ”Sen Hiç Deniz Gördün mü?” 1 Eylül 2013’te Ihlamur Kitabevi’nden çıktı. Sayın Çetin Korkut’u tebrik ediyor, başarılarının artarak sürmesini diliyoruz…

Tanıtım Bülteninden:

Bu şiirlerle; Çetin Korkut’un sadece duyguları yazan bir şair olmadığını, sözcüklerle duyguları tahrik edebilen, şiirinin içine felsefeyi ustaca yerleştirebilen, sorgulayan ve sorgulatan ve ardından düşündürebilen şiirleri yazan, usta bir kalem olduğunu görüyorum!.Çetin Korkut; İnsanların kendi kendilerine dar edip kararttıkları dünyalarına, ışık tutarak aydınlanmanın şifrelerini veriyor ve şiiri, kültürü ve Türkçeyi içselleştirdiğini ispatlıyor!..Temele, yüreğindeki sevgiyi yerleştirip üstüne sevgiyle bezenmiş insanı ve insanların hayatını koyabilen, teknik ve duyguyla sözcükleri yoğurabilen bir şair olduğunu, bu kitapla okuyucuya gösteriyor!..”Sen Hiç Deniz Gördün mü?” diye sorduğu bu kitap; Şiir ve edebiyat dünyasına verilmiş bayramlık bir hediye gibi sevindirici ve değerlidir..( Sırrı Çınar/ Yazar ve Şair)

“Tuzla pişmiş hayatın
umutla sönmüş ateşin
hür yaşanmış aşkların
mavi bir seyir defteridir
denizde bıraktığım ayak izleri…”

Çetin Korkut

Kitap Satış Noktaları: