E-Posta Gönder info@kasder.org.tr
DESTEK OL

Tagged as: kas

Yeni SMA Hastalarının Teşhise Yönelik Test Edilmeleri ve Bakımları

I-Klinik Teşhis ve SMA’nın Sınıflandırılması Hipotoni ve güçsüzlük yaşayan çocuklarla karşılaşan doktorlar, SMA teşhisi için yüksek oranlı bir şüphe geliştirmelidirler. Bazı fiziksel özellikler tanımlanmaya hazırdırlar. Güçsüzlük, genellikle simetriktir ve distal (merkeze uzak kaslar) olmaktan ziyade proksimal (merkeze yakın kaslar). Duyular korunmuştur. Tendon refleksleri yoktur veya azalmıştır. Bacaklardaki zayıflık, kollardakinden daha

Resolaris’in FSHD İçin Faz 1/2 Klinik Araştırması

10 EKİM 2017 YAZAR CAROLINA HENRIQUES HABERLER Resolaris (ATYR1940) bir Faz 1/2 klinik araştırmanın son sonuçlarına göre erken başlangıçlı fasiyoskapulohumeral kas distrofisi (FSHD) bulunan ergenler ve genç yetişkinlerin yaklaşık üçte ikisinde kas gücünü geliştirmiştir.   İlgili basın bültenine göre, terapiyi oluşturan aTyr Pharma, bulguları Saint Malo, Fransa’daki 22. Uluslararası Dünya Kas Cemiyeti

Yılbaşı Yemeği

23 Aralık 2010 Tarihinde 13:00-16:00 saatleri arasında Türkiye Kas Hastalıkları Derneği geleneksel Yılbaşı yemeği İstanbul  Büyükşehir Belediyesi Florya Sosyal Tesisleri’nde düzenlenecektir. Engellilerin daha fazla katılımını sağlamak için her hasta için bir refakatçi katılımı uygun görülmüştür. Etkinliğimize katılmak isteyenlerin 20 Aralık 2010 tarihine kadar 0212 663 86 86 nolu telefonu arayarak

Aydın Üniversitesi’nin Öğrencileri İle Birlikte “Engelliler İçin Farkındalık” Yaratmaya Çalıştık

Aydın Üniversitesi’nin Sağlık İşletmeleri 1. sınıf öğrencileri ile 05 Mayıs 2010 tarihinde bir araya geldik. Davet, Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Burcu Güdücü ’den geldi. Derneğimizden, sosyal sorumluluk temasının işlendiği derse katılmamız ve engelli bir üyemizin yaşama dair deneyimlerinin paylaşılması istendi. Derneğimizin aktif üyesi Gülüzar Resuloğlu ve Genel Sekreterimiz Aynur Dik