Tagged as: kas

Yeni SMA Hastalarının Teşhise Yönelik Test Edilmeleri ve Bakımları

I-Klinik Teşhis ve SMA’nın Sınıflandırılması Hipotoni ve güçsüzlük yaşayan çocuklarla karşılaşan doktorlar, SMA teşhisi için yüksek oranlı bir şüphe geliştirmelidirler. Bazı fiziksel özellikler tanımlanmaya hazırdırlar. Güçsüzlük, genellikle simetriktir ve distal (merkeze uzak kaslar) olmaktan ziyade proksimal (merkeze yakın kaslar). Duyular korunmuştur. Tendon refleksleri yoktur veya azalmıştır. Bacaklardaki zayıflık, kollardakinden daha

Resolaris’in FSHD İçin Faz 1/2 Klinik Araştırması

10 EKİM 2017 YAZAR CAROLINA HENRIQUES HABERLER Resolaris (ATYR1940) bir Faz 1/2 klinik araştırmanın son sonuçlarına göre erken başlangıçlı fasiyoskapulohumeral kas distrofisi (FSHD) bulunan ergenler ve genç yetişkinlerin yaklaşık üçte ikisinde kas gücünü geliştirmiştir.   İlgili basın bültenine göre, terapiyi oluşturan aTyr Pharma, bulguları Saint Malo, Fransa’daki 22. Uluslararası Dünya Kas Cemiyeti

Aydın Üniversitesi’nin Öğrencileri İle Birlikte “Engelliler İçin Farkındalık” Yaratmaya Çalıştık

Aydın Üniversitesi öğrencileriyle “Engelliler İçin Farkındalık” buluşması Aydın Üniversitesi Sağlık İşletmeleri 1. sınıf öğrencilerinin daveti üzerine KASDER yöneticileri, sosyal sorumluluk temasının işlendiği bir derse katılım sağlayarak, engelli bir üyenin yaşama dair deneyimlerinin gençlerle paylaştı. Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Burcu Güdücü’nün talebiyle derse giren KASDER’in aktif üyesi Gülüzar Resuloğlu ile Genel