Haliç Üniversitesi / Farkındalık Günü

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ GÖNÜLLÜLÜK KULÜBÜ TARAFINDAN FARKINDALIK GÜNÜ ÇERÇEVESİNDE “KAS HASTALIKLARI SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİ” SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ.

Haliç Üniversitesi Mecidiyeköy Yerleşkesi Konferans Salonunda 29 Aralık 2013, Pazar günü saat 09:00 dan 18:00 a kadar bütün gün süren etkinlik;

Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı – Av. Mansur Topçuoğlu, ve Haliç Üniversitesi Rektörü – Prof. Dr. Remzi Çetin adına – Haliç Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hürriyet Yılmaz’ın ve derneğimiz kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Prof. Dr. Coşkun Özdemir’in açılış konuşmalarıyla başladı.

Derneğimiz bünyesinde Hocamız Çilem Gündüz tarafından oluşturulan KORO ES’ in performansı ile devam edilen etkinlikte, Kas Hastalıklarında Sorunlar, Ülke Koşulları ve Çözüm Önerileri Oturumu çerçevesinde Prof. Dr. Coşkun Özdemir, Kas Hastalıklarında Son Gelişmeler konusunda Prof. Dr. Piraye Oflazer, Kas Hastalıklarında Rehabilitasyon konusunda Prof. Dr. Hürriyet Yılmaz, Evde Bakımın Önemi ve Uygulamalar hakkında Uzm. Hemşire Zeynep OĞUZ, Psikoloji Kas Hastalarına Ne Sunabilir konusunda da Uzm. Psikolojik Danışman Nilgün Sarı ihtiyaç duyulan sunumlar yaptılar.

Engelsiz Tango projesi ile ilgili sunumuyla Öğretim Üyesi Ecem Hanbay’ın renk kattığı, öğleden sonraki ikinci oturumda Hasta, Aileler ve Dernek, Yasal Haklar ile ilgili;

Alternatif Tedaviler konusunda Prof. Dr. Coşkun Özdemir, Kasder’ in Hasta ve Aileleri İçin Yeri ve Önemi, Erişebilirlik konularında Gülüzar Resuloğlu, Kas Hastası ve Ailesi Sorunlar, Duygular ve Dernek konularında Aytül Köktuna, Engelliler ve Hukuk konularında Av. Turan Hançerli bilgilendirici sunumlar yaptılar.

Düşümdeki Uçurtma belgesel film gösterimi ve yönetmen Gülsün Sarıoğlu’nun film ile ilgili bilgilendirmesi ardından hatıra fotoğrafı çekimi, hediyelerin sunulması ve katılım belgeleri teslimi ile etkinlik sonuçlandı.

Etkinliği organize eden, izin veren, emek veren Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Mansur Topçuoğlu, Rektör Prof. Dr. Remzi Çetin, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hürriyet Yılmaz, Genel Sekreter ve SKS Daire başkanı Erhan Köknar, Prof. Dr. Coşkun Özdemir, Prof. Dr. Piraye Oflazer, Ecem Hanbay, Uzm. Hem. Zeynep Oğuz, Av. Turan Hançerli, Aytül Köktuna, Çilem Gündüz’e,

Kulüp üyelerinden; Esra Demir Kulüp Başkanı, Sinem Özkaya Başkan Yardımcısı, Eda Bulut Sayman – Sunucu, Enes Genç Yazman, Esranur Gültekin Etkinlik Sorumlusu, Didem Akçamlı Tanıtım Sorumlusu – Kayıt masası, Eylem Güneşlioğlu – Mikrofon, Hatice Kurnaz – Kayıt masası, Kadriye Koyuncu – kayıt masası, Bakış Eylem Bektaş – Sunucu, Seçil Özüdoğru, Şükrü Durmaz – sunumlar ve videolar, Murat Hot, Bilge Gizem Nergiz’e,

Okulun Konferans Salonu yetkilileri; Fatih Karakuş, Selçuk Kurt’a,

Okulun temizlik çalışanları; Hüseyin Serter, Sıdıka Coşkun’a,