E-Posta Gönder info@kasder.org.tr
BAĞIŞ YAP

Psikolojik Destek Hizmetleri

Psikolojik destek hizmetleri

Nöromüsküler hastalıklar doğrudan insan psikolojisini etkilediğinden, hastada değişik nitelik ve şiddette davranışsal, bilişsel ve duygulanım bozuklukları ortaya çıkabilir. İlerleyici niteliğe sahip bu hastalıklar çerçevesinde düşünülünce, nörolojik hastalıklar, doğrudan psikiyatrik bozukluğa neden olabilme potansiyeli en fazla olan gruptur.

Nörolojik hastalıkların önemli bölümü ciddi yeti yitimine yol açan kronik hastalıklardır. Bu tür hastalarda yeti yitimine ikincil ruhsal tepkilerin birçok psikiyatrik bozukluğa yol açması oldukça fazla orandadır. Bu hastalardaki psikiyatrik morbiditenin benzer derecede yeti yitimine yol açan diğer fiziksel bozukluklardan daha yüksek olduğu gözlenmektedir..

Kızgınlık, kaygı, çökkünlük, korku ve isyan yıkımlarını onarmak
Ayrıca, nörolojik hastalığın sebep olduğu kızgınlık, kaygı, çökkünlük, korku, isyan gibi tepkiler gelişebilir. Bu nedenle yıkımları onarmak, psikolojik hasarlara müdahale edilmesi gerekmektedir. Özellikle yaşanılan olayların hemen ardından yapılan psikolojik müdahaleler, kişilerin tanı sonrası hayatlarına sağlıklı bir şekilde devam edebilmeleri için çok önemlidir.

Önceki yıllarda hastalık ve hastalığın getirdiği psikolojik sorunları aşabilmelerine yönelik, 2007 ve 2008 yıllarında 15 günde bir dernek merkezimizde bireysel ve grup psikoterapi hizmetleri yürütülmüştür. Bunun yanı sıra ev ziyaretleri yapılarak destek sunulmuştur.

Son olarak Türkiye Kas Hastalıkları Derneği bünyesinde Türkiye’de bir ilk olan “Online Psikolojik Destek Projesi” kısa adıyla O-PDP oluşturulmuştur.

Online “Psikolojik Destek Grubu” nedir?
İlerleyici niteliğe sahip bir hastalıkla yaşamak durumunda kalmak, gerek hastaları gerekse ailelerinde çeşitli psikolojik zorlanmalara neden olduğundan; kas hastalarına ve ailelerine ruh sağlıklarını korumak ve iyileştirmek üzere yardımcı olmak için KASDER bünyesinde ‘Psikolojik Destek Grubu’ oluşturuldu.

KASDER Online Psikolojik Destek Projesi

Ön hazırlıklarına 2012 yılında başlanan proje kapsamında, 2013 Mayıs ayından itibaren ailelerin başvuruları kabul ediliyor. İhtiyaç duyan her kas hastasına ve ailesine ücretsiz psikolojik destek verilmesi amaçlanıyor.

Psikolojik destek hizmetlerinden yararlanmak için 0 212 663 86 86 numaralı telefonumu arayabilir ya da info@kasder.org.tr adresine yazabilirsiniz. Bu hizmetimiz, derneğimize üye olan kas hastası ve aileleri için ücretsizdir…