İKÜ-HAM’IN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDIK!

🔻 Danışmanlık, eğitim, araştırma ve toplumsal sorumluluk başlıkları altında sağlık hizmeti vermeyi amaçlayan İstanbul Kültür Üniversitesi Hareket Analizi Değerlendirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi (İKÜ-HAM) 24 Aralık 2021 tarihinde açıldı.
.
🔻 450 metrekarelik alana kurulan merkezde, insan biyomekaniği üzerinde gözlem, izlem, analiz ve tedaviye yönelik sağlık hizmetlerinin uygulama ve araştırmaları yapılacak. Ayrıca, vücut ağrısı oluşmadan ağrının oluşabileceği yerler de tespit edilebilecek.
.
🔻 İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesinin akademik kadrosunun liderliğinde çalışmalarına başlayan (İKÜ-HAM)’da, en yüksek teknolojili hareket yakalama sistemi ile kurulmuş 6 kameralı odadaki sistem sayesinde aynı hastanın her açıdan ayrı değerlendirilebilecek. İKÜ Ataköy Yerleşkesi Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen açılış töreninin ardından merkez tanıtımı için gezi düzenlendi. Tanıtıma İKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver, üniversitenin rektör yardımcısı Prof. Dr. Sinan Alçın, üniversitenin Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Nazif Ekin Akalan, akademisyenler ve öğrenciler de katıldı.
🔻 KAS HASTALIKLARI ÜZERİNE DE ÇALIŞMALAR YAPILIYOR
SMA, Duchenne gibi kas hastalıkları üzerine de çalışmaları olduğunu söyleyen Prof. Dr. Akalan, ‘Burada hareketle ilgili problemleri belirliyoruz. Eğer bir tedavi yapılacaksa o tedavilerden hangisinin daha etkin olabileceğine doktorun karar vermesine yardım ediyoruz. Tedavileri birbiriyle karşılaştırabiliyoruz. Uygulanan tedavinin ne kadar etkin olup olmadığını da ortaya koyuyoruz’ ifadelerini kullandı.
🔻 BİREYSEL BAŞVURULAMIYOR
Merkeze bireysel başvuruların olmadığını ve ikili ilişkilerin önemli olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Akalan, sözlerini şöyle sürdürdü:
.
‘Bazı hastalıklar kalıcı ama bazıları pregresyon göstererek ilerliyor. Biz hastalığın ne kadar ilerlediğini rakamsal olarak gösterebiliriz. Buna bir tedavi metodu, iyileştirmek, kötüleşmeyi yavaşlatmak ya da durdurmak istiyorsa bunu da tam gösterir. Tedavi metodunun yanlışlığı yapıldığında bunu da ilk söyleyecek merkez burasıdır. Böyle olunca hastayı zaman kaybından, paradan ve efor fazlasından koruyacak bir merkez. Burası bir tedavi merkezi değil tedaviye karar verecek olan temiz verilerin verildiği merkezdir’ dedi.
.
Kasder olarak tüm emeği geçenleri kutluyor, nice başarılı çalışmalar temenni ediyoruz.