KASDER & EAMDA ONLİNE TOPLANTIDA BİR ARAYA GELDİ!

8 Haziran 2022 Çarşamba günü, saat 17:00’de Zoom programı üzerinden online olarak gerçekleştirilen Think Tank (Düşünce Kuruluş) Etkinliği davetlisiydik.

EAMDA Başkanı Arabela Acalinei’nin Moderatör ve Yönetici olduğu buluşmada bir çok Kuruluş, Ortaklar ve Paydaşlar ile bir araya geldik.

34 yıldan bu yana üyesi olduğumuz EAMDA’nın sadece ana faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi edinmenin ötesinde aynı zamanda gelecekteki projelerini şekillendirmeye aktif olarak katılmaya ve fikirlerle destek vermeye davet edilmek bizler için oldukça değerliydi.

Merkezi Slovakya’da bulunan EAMDA, 1970’de bilim insanları tarafından kurulmuş kar amacı gütmeyen bir kurum. Amaçları: Kas hastalıkları ile ilgili kurumları bir araya getirip birlikte projeler geliştirmek,
Kas hastalarını temsil etmek ve desteklemek…

AVRUPA’YLA ORTAK MÜCADELE

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) , Avrupa Kas Hastalıkları Dernekleri Birliği’ne (European Allience of Neuromuscular Disorders Associations – EAMDA) 1988 yılında üye kabul edildi. Kas hastalıklarıyla mücadelede Avrupa başta olmak üzere tıp alanında gelişmiş ülkelerle ortak eylemlerde bulunmuştur.

Toplantıda aldığımız notları incelemek isterseniz  BURAYI  tıklayınız.