Kasder “EYAF” ta Gözlere ve Kulaklara Hitap Etti

EYAF expo “Engelsiz Yaşam Fuarı” Yeşilköy’de bulunan CNR İstanbul Fuar Merkezi’nde 5 – 8 Aralık 2013 tarihleri arasında gerçekleştirildi..

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Dünya Engelliler Birliği, konfederasyonlar ve federasyonlarında desteklediği Engelsiz Yaşam Fuarı, Türkiye’nin engelli ve yaşlılara yönelik tek fuar organizasyonu olan EYAF expo 6. kez düzenlendi…

Fuarda Bakırköy Belediyesi’nin engellilerle ilgili çalışmalarının yer aldığı stant da, Türkiye Kas Hastalıkları Derneği bünyesinde yer alan Engelsiz Tangocular yürekleriyle dans ederek tango gösterisiyle fuarı renklendirdiler..
Ardından Kasder üyelerince oluşturulan “Koro Es” üyelerince söylenilen şarkı ve türkülerle fuarı izlemeye gelenlerin oldukça beğenisini kazandılar..

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen;

Bakırköy Belediyesi’nin Türkiye’de çoğu ilk kez yapılan ve ücretsiz olan engellilerle yaptığı çalışmaları şu şekilde özetledi:
İşitme ve görme engelli gençlerimiz için üniversite hazırlık kursu, engelliler yaz kampı, engelliler termal kampı, engelliler yüzme eğitimi, engelli rehabilitasyon merkezi, fizik tedavi ve hidroterapi merkezi, görme engelliler sesli kütüphanesi, tekerlekli sandalye basketbol çalışmaları, görme, işitme, bedensel engelli çocuklarımıza kreş hizmeti, engelsiz parklar, engellilerin özel araçlarla transferi, engellilere resim, müzik, çalışmaları, engellilere yönelik her türlü sağlık hizmeti, işitme engellilere tiyatro replik takip ekranı, ulaşılabilirlik ve erişilebilirlik konusunda gerekli altyapı çalışmalarının diğer belediyelere de örnek olmasını istediğini de sözlerine ekledi.

Bakırköy Belediyesinin sanat ve sporun birçok alanında uzman hocası Çilem Gündüz önderliğinde çalışmalarını yürüten koromuz, daha çok engellilere yönelik olmak üzere özel günlerde, çeşitli program ve etkinliklerde sahne alacaktır.

Katkılarından dolayı Bakırköy Belediyesi’ne, ”Engelsiz Tango” ve ”Engelsiz Halk Oyunları”yla bu gibi önemli organizyonlarda yer almalarını sağlayan İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi olan Ecem Hanbay eğitmenimize, Engelsiz Tango gösterisi sunan Metin Altay ve partneri Pınar Tabak’a, müzik öğretmenimiz Çilem Gündüz’e ve değerli ”Koro Es” grubu üyelerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Tango gösterisini izlemek için burayı tıklayınız.