KASDER TANITIM VİDEOMUZ YOUTUBE’DE YAYINDA!

🟪 #KASDER TANITIM VİDEO KLİBİ

🟣 Türkiye Kas Hastalıkları Derneği 1978 yılında Prof. Dr. Coşkun Özdemir, hekimler ve kas hastası bireyler öncülüğünde kuruldu.

🟣 Kırk yılı aşan deneyimiyle KASDER kendi alanında kurulan ilk sivil toplum kuruluşudur. Temel amaçlarımız, ülkemizde sayıları yüz binleri aşan kas hastasının daha kaliteli yaşam sürmelerini sağlamak, hastalıktan etkilenen kişilere ve topluma rehber olmak, uluslararası engelli hakları doğrultusunda sosyal yaşama tam ve etkin katılımı desteklemektir.

🟣 Biz hasta ve hasta yakınlarının hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Sadece söz konusu hastalıkla ilgili değil engellilik deneyimiyle ile ilgili süreçlerde de etkin bir şekilde bilgilendiriyor ve yönlendiriyoruz.

🟣 Tanı sonrasında fiziksel etkilerin yanı sıra sıklıkla duygusal zorlanmalar ve hatta travmalar yaşanabiliyor. Bu tür durumlarda ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti veriyoruz.

🟣 Atölye çalışmalarımızda hem kendimizi geliştiriyor hem de bir araya gelip birbirimizden çok şey öğreniyoruz. Koşu, sergi, tiyatro, kermes gibi sosyal etkinlikler ile kas hastalıkları ve engellilik hakkında farkındalık yaratıyoruz.

🟣 Ayni yardımları etkin bir şekilde yöneterek kas hastalarının hem medikal cihaz ihtiyaçlarına hem de tedavi ve hizmetlere erişimini sağlıyoruz. Tedavi ve hizmetlerin özelde kas hastaları, genelde bütün engelli bireyler için erişilebilir olmasını amaçlıyoruz. Bunun için politika üreticilere ve kurumlara yönelik girişimler ile kamuoyu farkındalığını arttırma çalışmaları gerçekleştiriyoruz.

🟣 Sizlerden aldığımız güçle yarım asra yaklaşan süredir kas hastası bireylerin yaşamına dokunuyoruz. Eşit, adil, erişilebilir bir dünya için her zaman söylediğimiz gibi:

💜 Birlikte Başarabiliriz!

🟪 Web sitemiz: https://kasder.org.tr

👉 Bizi Sosyal medya hesaplarımızdan takip ediniz:
📌İnstagram: /kasdernek
📌Facebook: /kasdernek