KASDER’den çağrı: Birlikte İyileşelim!

Kas hastalıklarının Türkiye’deki çatı kuruluşu KASDER’e gönül veren destekçiler, Artam Antik AŞ’de bir araya geldi. Sanat, bilim ve siyaset dünyasından seçkin konukların katıldığı kokteyle, KASDER yönetiminin “birlikte iyileşelim” çağrısı damga vurdu. Gecede ilk kez tanıtımı yapılan ve bu yaz destek beklenen “Düşümdeki Uçurtma Şenliği” için ise İstanbul’da adeta seferberlik ilan edildi.

Kamu yararına dernek statüsüne sahip Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER), 42’nci hizmet yılında gönül dostlarını buluşturdu. Artam Antik A.Ş’de 24 Şubat 2020 Pazartesi akşamı düzenlenen kokteylde sanatçılar, bilim insanları, akademisyenler, siyasiler, iş insanları ve sivil toplum örgüt temsilcileri; Türkiye’de tedavi bekleyen 100 bini aşkın kas hastası için bir araya geldi. Sunuculuğunu sanat yönetmeni Nedret Avşar’ın üstlendiği kokleyl de Piyanist Zafer Özaslan performansıyla katılımcıları mest ederken, tarihçi İlber Ortaylı da “ortak fayda” temalı konuşmasıyla geceye anlam kattı. Türkiye’nin ilk engelli belediye başkanı olan Avcılar Belediye Başkanı Avukat Turan Hançerli’nin ise KASDER’e tüm faaliyetlerinde destek sözü vermesi büyük alkış topladı.

42 YILLIK ÇINAR: KASDER…

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin 42 yıllık hizmet serüveni anlatan KASDER kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özdemir, hayat dersi niteliğindeki anılarını katılımcılarla paylaştı. 30’u yaygın olmak üzere 400’ü aşkın kas hastalığı türü bulunduğunu ve Türkiye’deki vaka sayısında her geçen gün artış kaydedildiğini belirten Özdemir, ‘‘Tıp biliminin henüz kesin bir çözüm üretemediği bu hastalıklara karşı verdiğimiz mücadele, ‘önleyici’ kapsamda mutlaka devlet politikalarıyla desteklenmeli. Akraba evlilikleri olmamalı. Genetik taşıyıcı diye ailesinden dışlanan kadınlarımız var, açıkça zulüm görüyorlar. İnsanlarımız bilinçlendirilmeli’’ dedi.

DÜŞÜMDEKİ UÇURTMA ŞENLİĞİ…

Yakında Türkiye’ye kas hastalarına özel bir “Fizik Tedavi, Rehabilitasyon ve Dinlenme Merkezi” de kazandırılacağını müjdeleyen Prof. Dr. Özdemir, KASDER’in bu süreçte aktif rol alarak, hastaların konforunu sağlayacak en kritik ihtiyaçlara ışık tutacağını ifade etti. Ayrıca, hastaların tıbbi ve fiziki ihtiyaçları kadar sosyal gereksinimleri de olduğuna dikkati çeken Özdemir, bu yaz KASDER’in Maslak Lions Kulübü işbirliğiyle düzenleyeceği “Düşümdeki Uçurtma Şenliği” için destek çağrısı yaptı. KASDER Yönetim Danışmanı Yakup Sayın’ın proje sunumunu dikkatle izleyen katılımcılar ise, “Düşümdeki Uçurtma Şenliği” süreci için KASDER’e destek sözü verdi. Sanat, bilim, siyaset ve kamu kurum temsilcileri yardıma hazır olduklarını belirtirken, iş dünyasından temsilciler de çeşitli katkıları gündemine aldı.

“BİRLİKTE İYİLEŞELİM” MESAJI…

KASDER’in “Birlikte İyileşelim” sloganıyla ilk olarak İstanbul’da gerçekleştireceği “Düşümdeki Uçurtma Şenliği” projesinden elde edilecek gelirler, kas hastalarının yararına olan faaliyetlerde kullanılacak. Şenlikte, kas hastası bireylerin zorlu yaşam koşullarından esinlenerek geliştirilen eğlenceli ve öğretici etkinlikler dikkati çekiyor. Engelli ve engelli adayı çocukların birlikte oynayarak ‘iyileşeceği’ etkinlikler arasında; uçurtma uçurmak, tekerlekli survivorda yarışmak, göz bağlıyken parkur geçmek, ampute futbol oynamak, şarkı hımlamak, hızlı yemek yemek ve bilgi yarışması ile bilgisayar oyunu da var. Etkinliğin tarihi ve yeri ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Bu özel gecemizde bizlere kapılarını açan Antik A.Ş. sahibi değerli destekçimiz Turgay Artam’a şükranlarımızı sunuyoruz.

‘’Birlikte İyileşelim” çağrımıza destek veren tüm KASDER dostlarımıza sonsuz teşekkürler…

Videoyu görüntülemek için lütfen burayı tıklayınız

#kasder #birlikte #iyileşme #dostlar #dayanışma #artamantik #düşümdeki #uçurtma #proje

#musculardystrophy #friends #together #dream #kite