”KONUŞ(A)MADIKLARIMIZ” FARKINDALIK ETKİNLİĞİNİN DAVETLİSİYDİK!

🟢 ‘’Konuş(a)madıklarımız’’ Farkındalık Etkinliğinin Davetlisiydik!

🟢 TPÖÇG (Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu) Sosyal Sorumluluk Ekibi tarafından düzenlenen etkinlik, 3 Haziran Cuma günü, 09:00 -17:30 saat aralığında Üsküdar Bilim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

🟢 TPÖÇG, 1995’te bir grup psikoloji öğrencisinin bir araya gelerek, Türkiye’de genelinde psikoloji öğrencilerini tek bir çatıda altında toplayan bir topluluktur. Şu anda 87 farklı üniversitede temsilciliği olan, 5 yerel yapılanma ve tamamen gönüllü 350 aktif çalışanı barındıran bir psikoloji öğrencileri çalışma grubudur.

🟢#TPÖÇG İstanbul Yerel Yapılanması Sosyal Sorumluluk ekibinin gerçekleştirdiği etkinliğin temel amacı:

🔸Türkiye’de Psikoloji Bölümünde öğrenim görmekte olan genç bireylerin toplumsal meseleler konusunda daha duyarlı olmasına yardımcı olmak,

🔸Dünyayı farklı bir bakış açısıyla önyargısız görmelerini sağlamak,

🔸 Topluma yönelik bilinçlerini arttırarak ilerideki meslek hayatlarında sosyal sorumluluk projelerine destek verebilmeleri adına gereken motivasyonu, toplum ve çevre bilincini onlara gönüllü bir biçimde aşılamaya çalışmak,

🔸Õğrencilerinin yararına olacak, toplumsal ve evrensel sorunlara yönelik çeşitli konuları konuşmak,

🔸Õğrencilerin psikolojinin bu alanlarda da oldukça etkili bir faaliyet alanı olduğunu gösterebilmek, bu problemler doğrultusunda bilimsel araştırmalar yapabilmeleri için ilham olmak,

🔸Sosyal sorumluluğun türlü alanları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayabilmek ve yeni bağlar kurabilmek.

🟢 Sosyal Sorumluluk çerçevesinde #KASDER ile bir araya gelmek isteyen bu duyarlı gençlerle olmak bizler için oldukça mutluluk vericiydi.Tüm emekleri için @tpocgistanbul “Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu’na çok teşekkür ederiz.

🟢 İstanbul’daki farklı okullardan psikoloji öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte; derneğimizin temel amaçlarımızı dile getirerek, kas hastalarının daha kaliteli yaşam sürmelerini sağlamak, hastalıktan etkilenen kişilere ve topluma rehber olmak, uluslararası engelli hakları doğrultusunda sosyal yaşama tam ve etkin katılımını desteklemek için var olduğumuzun bir kez daha altını çizdik.

💜 Her söylediğimiz gibi; #birliktebaşarabiliriz