E-Posta Gönder info@kasder.org.tr
iletişime geç +90 212 663 86 86
BAĞIŞ YAP

Bilimsel

Prof.Dr. Haluk Topaloğlu’dan Covid-19 Salgını ve Nöromusküler Hastalıklar İçin Önlemler

28 Mart 2020 Prof. Dr. Haluk Topaloğlu, Yeditepe Üniversitesi Pediatri Anabilim Dalı Covid-19 salgını ve nöromusküler hastalıklar için önlemler Sevgili ailelerimiz, Sevgili çocuklar Covid-19 virus salgını yaşadığımız bu günler nöromusküler hastalarımızın bireysel tedavisinde bazı ek önlemler alınmasını gerektirebilir. İşte bu hususta uluslararası Neuromuscular Disorders dergisinin Yayın Kurulu üyelerinin ortak çabası

Dikkat çekerek bilgi vermek

Korona virüs – Nöromusküler Hastalıklar

Korona virüs – Nöromusküler Hastalıklar #Korona #virüs #pandemisinde virüsün bir taşıyıcıdan başka bir insana geçmesini engellemenin en etkili yollarından biri kişisel hijyenin sağlanması diğeri ise sosyal temasın en alt düzeye indirilmesi ve sosyal mesafe kuralına uymak. Nöromusküler hastalığı olan hastalarımızın ayrıca aşağıdaki durumlara dikkat etmesi gerekiyor. • İlaç kullanmaya devam

DMD/BMD ve COVİD19

DMD/BMD ve COVİD-19 Dünya Duchenne Örgütü, uzmanlara sormaya devam ediyor… 21 Mart’ta ikincisi yapılan online bilgilendirmenin Türkçe özetini sizler için hazırladık. DMD üzerinde çok tecrübeli olan İskoçya’dan University of Glasgow Öğretim Üyesi, Endokrinoloji Uzmanı Dr. Jared Wong yanıtlıyor. -COVİD ve DMD’lilerin kullandığı kortizonlar bağışıklık sistemini etkiler mi? * Kortizonların bağışıklığı

Kas Hastaları ne yapmalı?

Hepinizin bildiği gibi #Koronavirüs nedeni ile olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Türkiye Kas Hastalıkları Derneği olarak, risk grubundaki hastalarımızı ve üyelerimizi, değerli hocalarımız ile uzmanlarımızın rehberliğinde bu dönemde desteklemek ve doğru bilgilendirmek gayretindeyiz. Bu kapsamda Prof. Dr. Feza Deymeer hocamızın Miyastenia Gravis hastalığı özelindeki kritik uyarılarını ve Prof. Dr. Piraye Oflazer

KAS VE SİNİR HASTALIKLARI MERKEZİ AÇILDI

KAS VE SİNİR HASTALIKLARI MERKEZİ AÇILDI Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan açılışa Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Coşkun Özdemir, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Hakan

ESKİŞEHİR’DE NÖROMÜSKÜLER HASTALIKLAR MERKEZİ AÇILDI!

Sağlık Bakanlığı tarafından 13 ilde açılmasına karar verilen Nöromüsküler Hastalıklar Merkezi’nin bir yenisi Eskişehir Şehir Hastanesi bünyesinde düzenlenen törenle hizmete açıldı. Merkezin açılış kurdelasını KASDER Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Coşkun Özdemir, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Yaşar Bildirici, Şehir Hastanesi Başhekim Yrd. Uzman

Alternatif Tedaviler üzerine Bildiri

Aşağıdaki bildiri ve yol gösterici ilkeler, Uluslararası ALS/MND Dernekleri Birliği’nin 15 Temmuz 2005 tarihli toplantısında benimsenmiş ve kabul edilmiştir. KASDER Yönetim Kurulu tarafından sizlere tavsiye niteliği taşımaktadır. ALTERNATİF TEDAVİLER ÜZERİNE BİLDİRİ ALS/MND hastalığından etkilenenlerin alternatif tedavi arayışında olmaları ve konuya gösterdikleri ilgi, Uluslararası ALS/MND Dernekleri Birliği tarafından tanınmaktadır. Uluslararası ALS/MND

DUCHENNE MUSKÜLER DISTROFİ’NİN TANI VE TEDAVİSİ: Aile Rehberi