E-Posta Gönder info@kasder.org.tr
BAĞIŞ YAP

Makaleler

Kök Hücre ve Kök Hücre Çalışmalarına Genel Bir Bakış / Türk Hematoloji Derneği

Son yıllarda, dünyada olduğu kadar ülkemizde de çok önemli beklentilere yol açan ve nöromüsküler hastalıklar açısından da önemli tartışmalara neden olan kök hücre çalışmaları derneğimizin de yakında takip ettiği bir konu. Konunun taşıdığı hassasiyetlerin farkında olan derneğimiz, bir çok hastamız açısından ciddi umutlara yol açan kök hücre çalışmalarıyla ilgili olarak

GSK ve Prosensa ilaç firmaları, DMD’nin ilaçla tedavisine yönelik Faz III çalışmalarının başladığını açıkladılar

GSK ve Prosensa ilaç firmaları,Duchenne Müsküler Distrofi’nin ilaçla tedavisine yönelik Faz III çalışmalarının başladığını açıkladılar. 19 Ocak 2011, Londra Birleşik Kralık GlaxoSmithKline (GSK) ve Prosensa ilaç firmaları, DMD tanısı konmuş yürüyebilen çocuklar üzerinde araştırmalarına başlanan GSK2402968 (’968) kodlu örneğin hastalarda tedavi denemelerine başlandığını duyurdu. Söz konusu ilaç adayı, distrofin genlerinde

Genetik hastalıklarda tedavi umutları

Moleküler biyolojideki gelişmeler binlerce genetik hastalığın tedavisi için umut doğurdu. Müsküler distrofiler en ciddi genetik hastalıklar arasında. Fransız nörologu Guilliame Duchenne tarafından tarif edilen Duchenne hastalığı her 3500 erkek çocuktan birini tutuyor ve en sık görülen müsküler distrofi. Dünyada 250 bin vaka olduğu hesaplanıyor. Hastalık erkek çocukları tutuyor. Anneler taşıyıcı.

EBİLTET II. Kök Hücre Sempozyumu İzlenimleri / Dr.Alper Kaya

EBİLTET II. Kök Hücre Sempozyumu, Ege Üniversitesi Bornova yerleşkesi, Prof Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde 23 Mart 10, Salı günü gerçekleştirildi. EBİLTET II. Kök Hücre Sempozyumu’nun ikincisi olan bu sempozyumda,sektörel ve akademik buluşmayı sağlayarak, katılımcıların kök hücrelere her iki pencereden de bakması hedeflenmekte. Katılımcılar, sempozyumda Türkiye’de gerçekleştirilen çalışmalar başta olmak

Genetik Hastalıklarda Tedavi ve Fare Doktorları

Prof. Dr.Coşkun Özdemir Bu konuya daha önce de değinmiştim. Binlerce genetik hastalık var. Ana babalar çocuklarına bu hastalıkları taşıyorlar. Tabii büyük çoğunlukla bunu bilmeden yapıyorlar. Milyonlarca insan kusurlu, hastalık yapan genler taşıyor. Bir örnek vermek gerekirse SMA adlı hastalık genini Amerikada 7 milyon kişi taşıyor. Ama hasta değiller. Onlara taşıyıcı