E-Posta Gönder info@kasder.org.tr
BAĞIŞ YAP

Yeni Tedaviler

DMD/BMD ve COVİD19

DMD/BMD ve COVİD-19 Dünya Duchenne Örgütü, uzmanlara sormaya devam ediyor… 21 Mart’ta ikincisi yapılan online bilgilendirmenin Türkçe özetini sizler için hazırladık. DMD üzerinde çok tecrübeli olan İskoçya’dan University of Glasgow Öğretim Üyesi, Endokrinoloji Uzmanı Dr. Jared Wong yanıtlıyor. -COVİD ve DMD’lilerin kullandığı kortizonlar bağışıklık sistemini etkiler mi? * Kortizonların bağışıklığı

KAS VE SİNİR HASTALIKLARI MERKEZİ AÇILDI

KAS VE SİNİR HASTALIKLARI MERKEZİ AÇILDI Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan açılışa Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Coşkun Özdemir, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Hakan

ESKİŞEHİR’DE NÖROMÜSKÜLER HASTALIKLAR MERKEZİ AÇILDI!

Sağlık Bakanlığı tarafından 13 ilde açılmasına karar verilen Nöromüsküler Hastalıklar Merkezi’nin bir yenisi Eskişehir Şehir Hastanesi bünyesinde düzenlenen törenle hizmete açıldı. Merkezin açılış kurdelasını KASDER Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Coşkun Özdemir, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Yaşar Bildirici, Şehir Hastanesi Başhekim Yrd. Uzman

DMD’de Gelişen Tedavilerin Özeti

Duchenne Musküler Distrofisi’nde Gelişen Tedavilerin Özeti Prof. Dr. Haluk Topaloğlu, Hacettepe Çocuk Hastanesi 06100 Ankara Sayın ailelerimiz, Duchenne musküler distrofisi (DMD) hastalığında güncel tedaviler hakkında bilgi vermek istiyorum.   1987 yılında DMD genin keşfedildikten sonra, DMD tedavisinde yeni stratejiler bulma yolunda çalışmalar hızlanmıştır.Burada ilaç denemelerinden, gen ve hücre tedavisine kadar

Resolaris’in FSHD İçin Faz 1/2 Klinik Araştırması