KASDER / E-BÜLTEN (NİSAN – MAYIS – HAZİRAN) 2022

Sevgili KASDER ailesi,   Uzun süren kış ayları bitti.  İlkbaharda ağaçlar bütün yeşil elbiselerini giyerken yapraklarını göğe uzatmak için sabırsızlanıyor. Bu yaz mevsiminde umuyoruz ki havalar gibi yüreğiniz de hep sıcacık olsun.   1978 yılından itibaren kas hastası bireylerin yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik sistematik çözümler ve bireyleri güçlendirmek adına yaptığımız

SGK ”HASTA BEZİ” HAKKINDA DUYURU YAYINLANDI

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Hasta Alt Bezi/Külotlu Hasta Alt Bezi Temini hakkında duyuru yayımlandı.   01.06.2022 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete Tebliğine göre “Hasta Alt Bezi ödemeleri “Şahıs ödeme” kapsamında ödenecektir.” Raporunuz ile birlikte ikamet etmiş olduğunuz Sosyal Güvenlik Kurumu’na 01 Temmuz 2022 itibari ile başvuru yapmanız gerekmektedir. Hak sahibinin

UĞRADIĞINIZ HAK İHLALLERİNİ BİZE İLETEBİLİRSİNİZ!

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından desteklenen “Kas Hastasıyım Haklarımın Farkındayım” projemiz kapsamında hazırlanan “Hak İhlal Bildirim Formu” yayınlandı. . Bu form herhangi bir hukuki işlem başlatmak amacıyla değil, bir izleme-değerlendirme çalışması yapmak amacıyla hazırlanmıştır. . Form kapsamında toplanan veriler rapor haline getirilerek politika yapıcılarla “Engelli Hakları” konusunda geliştirme ve

PROF.DR. HALUK TOPALOĞLU -ÇOCUKLARDA GELİŞEN TEDAVİLER- MAYIS 2022

Prof. Dr. Haluk TOPALOĞLU hocamızın göndermiş olduğu, ”Çocuklarda Görülen Nöromusküler Hastalıklarda Gelişen Tedaviler” hakkındaki  30 Mayıs 2022  tarihli bilgilendirme yazısını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Gelişmeler oldukça paylaşımlarımız devam edecektir. Sizler de duyurularımızdan haberdar olmaları için çevrenizdeki kas hastaları ve ailelerine tüm sosyal medya hesaplarımızı takibe almalarını önerebilirsiniz. ___________ Çocuklarda görülen nöromusküler

KELEBEK FESTİVALİ’NE DAVETLİSİNİZ!

☸️ Uluslararası Rotary 2420. Bölge Rotaract Kulübü & Kasder iş birliğinde düzenlenen organizasyon • 5 Haziran 2022 Pazar günü • Beşiktaş ‘Dilek Sabancı Engelliler Parkı’nda gerçekleşecektir. . 🦋 Tüm gün sürecek olan Kelebek Festivali kapsamında; açık alanda dezavantajlı gruptaki çocuklara müzikle, gösterilerle ve daha birçok etkinlikle keyifli bir gün yaşatmak adına

KASDER / E-BÜLTEN (OCAK – ŞUBAT – MART) 2022

🟣 Ocak – Şubat – Mart  aylarındaki faaliyetlerimizin yer aldığı e-bültenimiz yayında!. . Sevgili Kasder ailesi, . Geride bıraktığımız 2021 yılında farklı konularda mücadele ettik fakat kas hastası bireyleri güçlendirmek adına yaptığımız çalışmalarda sizlerden aldığımız destek bizim en büyük enerji kaynağımız oldu. . Desteğinizin bize verdiği güç ile birçok faaliyet

15 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİĞİNE DAVETLİSİNİZ!

🟢 15 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİĞİNE HEPİNİZİ BEKLİYORUZ! 🌿Bakırköy Belediyesi Engelliler Komisyonu & Kasder iş birliğinde düzenlenen etkinlik 15 Mayıs 2022 Pazar günü, Sanatçılar Parkı’nda gerçekleştirilecektir. 🌿Tüm gün boyunca sürecek buluşma, KASDER geleneksel ‘’Yaza Merhaba Pikniği’’ havasında baharla birlikte yazın gelişini kutlayacağız. 🌿Geçtiğimiz yıl pandemi sürecinde olduğumuzdan 10-16 Mayıs Engelliler

KASDER TANITIM VİDEOMUZ YOUTUBE’DE YAYINDA!

🟪 #KASDER TANITIM VİDEO KLİBİ 🟣 Türkiye Kas Hastalıkları Derneği 1978 yılında Prof. Dr. Coşkun Özdemir, hekimler ve kas hastası bireyler öncülüğünde kuruldu. 🟣 Kırk yılı aşan deneyimiyle KASDER kendi alanında kurulan ilk sivil toplum kuruluşudur. Temel amaçlarımız, ülkemizde sayıları yüz binleri aşan kas hastasının daha kaliteli yaşam sürmelerini sağlamak, hastalıktan etkilenen

HAKLARIMIN FARKINDAYIM E-BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞIMIZ YAYINDA!

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından desteklenen “Kas Hastasıyım Haklarımın Farkındayım” projemiz kapsamında hazırlanan nöromüsküler hastalıklara sahip bireyler ve yakınlarının sahip olduğu hakları derlediğimiz kitapçığımız yayınlandı. Yayınlanan kitapçıklardan farklı olarak içerisinde engelli hakları sözleşmesi ve kas hastası bireylerin yaşam öykülerine de yer verilen kitapçık özelde kas hastalığına sahip bireyler ve

23 NİSAN ETKİNLİĞİNE DAVETLİSİNİZ!

Lions 118 T Yönetim Çevresinin işbirliğinde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği engelli ve engelsiz çocukların aynı ortamda sosyalleşebileceği, fiziksel ve psikolojik ayrımı ortadan kaldırmayı ve aileler arasında empatik ilişkiler kurulmasını sağlama amacıyla 23 Nisan 2022 Cumartesi Günü, KASDER olarak bizim de katılımımız ile gerçekleşecektir. . Şişli