E-Posta Gönder info@kasder.org.tr
iletişime geç +90 212 663 86 86
BAĞIŞ YAP

Film Gösterimine Davetlisiniz!

Sosyal Hizmetler birimimiz 12.12.2019 Perşembe günü, Saat: 13.00’de dernek merkezimizde film etkinliği düzenlemiştir. Bu etkinlik kapsamında birlikte #Deha filmini izleyeceğiz. Herkes davetlidir. Etkinliğimiz ücretsizdir. Yer : Türkiye Kas Hastalıkları Derneği  Adres: Demiryolu Caddesi, No: 12 Yeşilköy- Bakırköy İletişim için : 0 (212) 663 86 86

Konjenital Musküler Distrofide Tedavi Çabaları /Prof. Dr. Haluk Topaloğlu

Prof. Dr. Haluk Topaloğlu hocamızın göndermiş olduğu ”Konjenital musküler distrofide tedavi çabaları” başlıklı  bilgilendirme yazısını sizlerle aşağıda paylaşıyoruz. Konjenital musküler distrofide tedavi çabaları Prof. Dr. Haluk Topaloğlu #Hacettepe Tıp Fakültesi #Ankara #Konjenital #musküler #distrofi (KMD) doğumdan hemen sonra başlayan ve ileri derecede kas güçsüzlüğü ile seyreden genetik bir hastalıktır. Birbirinden

3 ARALIKTA ”ENGELSİZ BİR DÜNYA İÇİN” SLOGANIYLA RESİM SERGİSİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

ENGELSİZ BİR DÜNYA İÇİN! 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde İstanbul Üniversitesi’nde buluşuyoruz. KASDER, İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi ve İstanbul Barosu Engelli Hakları Merkezi işbirliğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli hakları ve güncel sorunların tartışılacağı “Engelli Haklarında Güncel Durum” isimli etkinlik gerçekleştirilecek. Kasder olarak Milli Eğitim Bakanlığı

FDA, SMA İÇİN RİSDİPLAM’A ÖNCELİKLİ İNCELEME HAKKI VERDİ

FDA, SMA İÇİN RİSDİPLAM’A ÖNCELİKLİ İNCELEME HAKKI VERDİ FDA, SMA Vakfı, Roche ve PTC Therapeutics işbirliğinde geliştirilen Risdiplam adlı ilaç için yapılan başvurusunu kabul etti ve “Öncelikli Değerlendirme Hakkı” verdi. Risdiplam’ın başvuru dosyası, SMA tip 1, 2 veya 3 ile yaşayan geniş bir popülasyondaki temel #FIREFISH ve #SUNFISH çalışmalarından elde

Prof.Dr.Coşkun Özdemir Hocamızın ”İmza Günü”ne Davetlisiniz

Başkanımız Prof.Dr. Coşkun Özdemir’in yeni kitabı  Karşıdevrimle Hesaplaşma – Bir Cumhuriyetçinin Anıları  ‘İMZA GÜNÜ’ne tüm okuyucularını bekleriz.   Tarih: 26 Ekim 2019 Cumartesi günü, Saat: 14:00 – 17: 00 arası Yer: Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Adres: Demiryolu cad. No:12 , Yeşilköy – Bakırköy -İstanbul   İletişim : 0 212

Çocuklarda Görülen Nöromusküler Hastalıklarda Gelişen Tedaviler-Ekim 2019

Prof.Dr.Haluk TOPALOĞLU hocamızın göndermiş olduğu, ”Çocuklarda Görülen Nöromusküler Hastalıklarda Gelişen Tedaviler” hakkındaki 20 Ekim 2019  tarihli bilgilendirme duyurusunu aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.   Çocuklarda görülen nöromusküler hastalıklarda gelişen tedaviler-2019 Prof. Dr. Haluk Topaloğlu, Hacettepe Çocuk Hastanesi 06100 Ankara 20  Ekim 2019 Sayın ailelerimiz, Son yıllarda artarak gelişen yeni tedavi yöntemleri ışığında

Sosyal Hizmet Birimimiz Hizmet Vermeye Devam Ediyor!

Değerli üyelerimiz, Dernek üyelerimizin sosyal ve yasal haklarına dair destek sunacak, bilgilendirecek Sosyal Hizmet Birimimiz; Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde görev yapmakta olan Sosyal Hizmet Uzmanı Aile ve Çift terapisti Fatih Kılıçarslan’ın değerli destekleri ile hizmete girmiştir. Fatih Kılıçarslan‘ın Uygulama Danışmanlığında ”Biruni Üniversitesi” Sosyal Hizmet Bölümü  4. Sınıf öğrencileri

”Farkında Olalım, Hayatı Kolaylaştıralım” Etkinliğine Davetlisiniz!

Üsküdar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ulaştırma hizmetleri öğretmeni Dilem Dal ile 03 Ekim 2019 Perşembe Günü, Saat 11:30 da bir buçuk saatlik bir bilgilendirme çalışması yapacağız. Başkanımız Sn. Prof.Dr. Coşkun Özdemir ile Baş. Yard. Sn. Fatma Çoban’ın katılacağı ”Farkında Olalım, Hayatı Kolaylaştıralım” adlı etkinliğimize hepiniz davetlisiniz. Yer: Üsküdar Mesleki

DMD Hastaları ve Ailelerine DAVETİMİZ Var!

Yeni dönem Online Destek Gruplarımız  bu ay başlıyor. Online Psikolojik Destek Projesi kapsamında ‘Ben de Varım’ diyorsanız, Duchenne Kas Hastalığı olan hastalar ve ailelerine DAVETİMİZ var! Ne sorunlar yaşadığınızı ve bazen kendinizin bile farkında olmadığınız ihtiyaçlarınızı biliyoruz. Sizi on iki haftalık bir yolculuğa davet ediyoruz. Bu yolculukta: 1️⃣    Güvenli

SUT Değişikliği Nöroloji Hastalarını Zor Durumda Bırakacak!

Türk Nöroloji Derneği Yönetim Üyesi Prof. Dr. Cavit BOZ’un ”Yeni Sağlık Uygulama Tebliğinin Değiştirilmesine” ilişkin Basın Açıklamasını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.   Yeni Sağlık Uygulama Tebliği Multipl Skleroz, Migren, Alzheimer ve Parkinson Hastalarını Mağdur Edecek!   Yeni yayınlanan Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) başta MS, migren, Alzheimer ve Parkinson başta olmak üzere