İYİLİK PEŞİNDE KOŞACAK GÖNÜLLÜLER ARIYORUZ!

KASDER ile Adımlarınızı İyilik Peşinde Atın!   KASDER olarak ilk kez katılım sağlayacağımız bu yeni maceramızda  #BirlikteBaşarabiliriz  diyerek  43. N Kolay İstanbul Maratonu’nda adımlarımızı kas hastası bireyler için atıyoruz.   KASDER, solunum cihazı kullanan kas hastalarını fiziksel olarak mümkün olan en iyi duruma getirmek ve solunum cihazı kullanan kas hastalarının

ÇOCUKLARDA GÖRÜLEN NM HASTALIKLARDA GELİŞEN TEDAVİLER-EKİM 2021-

Prof.Dr.Haluk TOPALOĞLU hocamızın göndermiş olduğu, ”Çocuklarda Görülen Nöromusküler Hastalıklarda Gelişen Tedaviler” hakkındaki  Ekim 2021  tarihli bilgilendirme yazısını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz. . Çocuklarda görülen nöromusküler hastalıklarda gelişen tedaviler-2021 Prof. Dr. Haluk Topaloğlu 5 Ekim 2021 Sayın ailelerimiz, Son yıllarda artarak gelişen yeni tedavi yöntemleri ışığında nöromusküler hastalıkların tedavisinde önemli ilerlemeler yaşanmaktadır.

KASDER UZMAN BULUŞMALARI DİZİSİNİN 11’CİSİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK.

Pandemi çerçevesinde uzmanlarla online buluşma dizisinin bu ay ki konuğu Uzm.Psk.Danışman Nilgün Sarı idi. . 10 Ekim ‘Dünya Ruh Sağlığı Günü’nde düzenlediğimiz buluşmada nöromüsküler hastalıklara sahip birey ve aileleri için psikolojik desteğin önemini konuşarak, ruh sağlığı hizmetlerine erişim yollarından bahsettik. . Psk. Selen Solaklar’ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide uzun süredir derneğimizce

SMA TARAMASI ARTIK TÜRKİYE GENELİNDE!

🔸 Sağlık Bakanlığı 81 ilde, evlilik öncesindeki çiftlere ücretsiz Spinal Müsküler Atrofi (SMA) taraması yapılacağını açıkladı. 🔸Bakanlık tarafından ülke genelinde “Evlilik Öncesi Ulusal SMA Taşıyıcı Tarama Programı” başlatılacak. Program kapsamında, 81 ilde evlenecek çiftler, ücretsiz SMA Taraması yaptırabilecek. 🔸 Program kapsamında kullanılacak 800 bin tarama kiti alımı için Bakanlık tarafından

HAKLARIMI BİLİYORUM! / SOSYAL YARDIMLAR

Değerli üyelerimiz; .  Engelli bireylere yol haritası niteliğinde bilgilendirme rehberini sizler için derledik. 🟫 Konumuz: Sosyal Yardımlar . 👇Detaylar: 🟤 Bu rehber, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı /Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanmıştır. . 🟤 Bilgilendirme Rehberi, engelli bireylerin insan haklarını ve temel özgürlüklerini tam ve diğer bireylerle eşit

30 Eylül LGMD Farkındalık Günü

”Dünya Limb-Girdle Musküler Distrofi (#LGMD) Farkındalık Günü” . LIMB GIRDLE MUSKÜLER DİSTROFİ (LGMD) NEDİR? LGMD, omuz ve kalça kaslarının ilerleyici zayıflaması ve atrofi ile ortaya çıkan nadir görülen kalıtsal bir genetik bozukluktur. Kas zayıflığı ve atrofi ilerleyicidir ve vücudun diğer kaslarını etkilemek için yayılabilir. En çok etkilenen kaslar, vücuda en

KASDER / SONBAHAR KERMESİ

🍁”KASDER / SONBAHAR KERMESİ”miz İçin Katkı Sunmak İster misiniz? . 🛍️ Ekim ayı içinde gerçekleştirilmesi planlanan iki günlük kermesimizde, sizler de  #BirlikteBaşarabiliriz  diyerek kermesimize ürün desteğinde bulunmak isterseniz, 👉10 Ekim 2021 tarihine kadar bizimle iletişime geçebilirsiniz… . 📌İletişim bilgilerimiz: . ☎️Telefon: 0 212 663 86 86 📮 E-posta: info@kasder.org.tr 🏡

ALS BİLGİLENDİRME REHBERİ

Değerli üyelerimiz, . Doç. Dr. Abdurrahman Neyal’in danışmanlığında  “ilk başvuru kaynağı” niteliğindeki  ‘’ALS Bilgilendirme Rehberi’’ni sizler için hazırladık. ALS hastalığında bakım veren bireyler için fayda sağlayacağını düşündüğümüz bu rehberin dosya (pdf) haline buradan ALS REHBERİ ‘ne ulaşabilirsiniz! . Değerli @abdurrahmanneyal hocamıza ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz . Bilginize: Diğer

HAKLARIMI BİLİYORUM! / SAĞLIK HİZMETLERİ

Değerli üyelerimiz;  Engelli bireylere yol haritası niteliğinde bilgilendirme rehberini sizler için derledik. Konumuz: Sağlık Hizmetleri . Detaylar: Bu rehber, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı /Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanmıştır. . Bilgilendirme Rehberi, engelli bireylerin insan haklarını ve temel özgürlüklerini tam ve diğer bireylerle eşit şekilde kullanmasını veya

KASDER UZMAN BULUŞMALARI DİZİSİNİN ONUNCUSUNA DAVETLİSİNİZ!

7 Eylül ”Dünya DMD Farkındalık Günü”nde düzenlediğimiz Uzmanlarla Buluşmalar etkinliğimizin onuncusunu Nörolog Doç. Dr. Abdurrahman Neyal ile gerçekleştireceğiz. . ‘’DMD’de Bası Yaralarına Yaklaşım ve Tedavi Seçenekleri’’ konulu seminerin tarihi 07 Eylül 2021 Salı günü, Saat 20.00’de Zoom programı üzerinden online olacaktır. . Buluşma eş zamanlı olarak Türkiye Kas Hastalıkları Derneği