SAĞLIK BAKANLIĞI ”SMA” TARAMA TESTİ BROŞÜRÜ

Değerli üyelerimiz, . Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan SMA Taşıyıcılık Testi Broşürünü sizlerle paylaşıyoruz. . Evlilik Öncesi Spinal Musküler Atrofi (SMA) Taşıyıcı Tarama Programı SMA, kraniyal sinir motor çekirdekleri ve omurilikte yer alan ön boynuz motor nöron hücrelerinin geri dönüşümsüz kaybı ve bunun sonucunda ortaya çıkan kas

HAKLARIMI BİLİYORUM! / HAK İHLALİ

DEĞERLİ ÜYELERİMİZ; .  Engelli bireylere yol haritası niteliğinde bilgilendirme rehberini sizler için derledik. . 🟢 Konu:  BM Engelli Hakları Sözleşmesi . 👇Detaylar: . 🟢 Bu rehber, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı /Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanmıştır. . 🟢 Bilgilendirme Rehberi, engelli bireylerin insan haklarını ve temel özgürlüklerini tam ve diğer

2022 ÖTV MUAFİYETİ ÜST LİMİTİ AÇIKLANDI!

♿ Döviz kurlarının dalgalı seyri ile birlikte malul ve engelliler tarafından 5 yılda bir defaya mahsus olmak üzere ilk defa alınacak araçlardaki ÖTV istisnası da bu durumdan etkilenmişti. . 🚙 Resmi Gazete’de yayımlanan Hazine ve Maliye Bakanlığı tebliğine göre; . 🚙 ÖTV indirimli engelli araç alımlarında uygulanan matrah, 2022 yılında

SMA TARAMASI AİLE HEKİMLİKLERİNDE BAŞLANDI!

📢 Evlenecek Çiftlere SMA Taraması, Aile Hekimliklerinde Başlandı! . 🔴 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA hastalığının önlenmesine yönelik, evlilik öncesinde çiftlerin taşıyıcılık testinden geçmesini amaçlayan tarama programının, aile hekimliklerinde 23 Aralık 2021 tarihi itibarıyla uygulamaya konulacağını bildirmişti. . 📍Bugün, 27 Aralık 2O21 tarihinde ise labaratuvarda kan örneği kabulüne başlanıyor. .

İKÜ-HAM’IN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDIK!

Danışmanlık, eğitim, araştırma ve toplumsal sorumluluk başlıkları altında sağlık hizmeti vermeyi amaçlayan İstanbul Kültür Üniversitesi Hareket Analizi Değerlendirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi (İKÜ-HAM) 24 Aralık 2021 tarihinde açıldı. . 450 metrekarelik alana kurulan merkezde, insan biyomekaniği üzerinde gözlem, izlem, analiz ve tedaviye yönelik sağlık hizmetlerinin uygulama ve araştırmaları yapılacak. Ayrıca,

YENİ YILDA HEDİYENİZ “KAS HASTASI BİREYLERE” UMUT OLSUN!

. Kasder Yeni Yıl Sertifikalarımızı sevdiklerinize göndererek iyilik hareketimizi yaygınlaştırmaya, kas hastası bireylere ulaşmamıza destek olabilirsiniz. . Sertifikalarımızı almak için linki tıklayınız: https://fonzip.com/kasder/e-kartlar?category_id=33 . . . #hoşgelsin2022 #yeniyıl #yılbaşı #yeniyılhediyesi #yeniyılsertifikası #yılbaşısertifikası #bagıs #sertıfıka  #bagısserfıkası #umutol #destek #Kasder #kasdernek #kashastalıklarıdernegi #birliktebaşarabiliriz

HAKLARIMI BİLİYORUM! / BM ENGELLİ HAKLARI SÖZLEŞMESİ

KAS HASTASIYIM HAKLARIMIN FARKINDAYIM

💜 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde herkesi engellilik alanında farkındalığa davet ediyoruz! . 💜 Aynı zamanda birer ortopedik engelli olan kas hastası bireyler için hak farkındalığı ve bilgilendirme üzerinde çokça durulması ve özel bir yer verilmesi gereken bir konudur. Hak farkındalığı bireylerin topluma eşit ve etkin bir biçimde katılarak uğradığı

SMA BİLİM KURULU TOPLANTISI SONRASI BAKANLIKTAN AÇIKLAMA!

SMA Bilim Kurulu toplantısı ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca evlilik öncesi SMA taramasının zorunlu hale getirileceğini bildirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA Bilim Kurulu toplantısının ardından, “SMA, önlem alınması mümkün bir hastalıktır. Bu amaçla, evlilik öncesinde tüm çiftlere ve yeni doğan bebeklere SMA taraması yapılması programını hayata geçiriyoruz.