Duyuru

‘BAĞIŞ’LARINIZ UMUT OLSUN!

Yurt içi tüm operatörlerden BAĞIŞ yazıp 1606‘ya SMS (kısa mesaj) göndererek KAS HASTALARININ daha iyi bir yaşama sahip olma hayaline destek olabilirsiniz. . Ayrıca kredi kartınızla web sitemizden online bağışta bulunabilirsiniz: https://kasder.org.tr/destek-ol/ . Türkiye Kas Hastalıkları Derneği İş Bankası IBAN No: TR800006400000111280282266 . Türkiye Kas Hastalıkları Derneği, 08.06.1992 tarih ve

“SPINRAZA’’ SMA İLACI ÜLKEMİZDE RUHSAT ONAYI ALDI!

Biogen’in ürettiği ve Gen İlaç firmasının Türkiye’de dağıtımını yaptığı Spinraza ilacı ülkemizde ruhsat onayı aldı. Nusinersen Sodyum etken maddeli “SPINRAZA 12 mg/5 ml Intratekal Enjeksiyonluk Çözelti” tedavisi ülkemizde ruhsatlandırılmasıyla beraber, #spinraza endikasyon dışı ilaç statüsünden çıkmış olup; standart ilaç alım prosedürlerinin yürürlüğe girmesi beklenilmektedir. Resmi açıklamaya göre: Gen İlaç ve

”ONLİNE PSİKOLOJİK DESTEK PROJESİ” KATILIMCI ÇAĞRISI!

📢 Kas Hastaları ve Yakınlarının dikkatine: Online Psikolojik Destek Projemiz için katılımcı başvurularımız açılmıştır! Online Psikolojik Destek Projesi, kas hastaları ve yakınlarında tanı sonrası ortaya çıkan sorunları saptamak, bunları gidermeye ve hafifletmeye yönelik yöntem ve uygulamaları aktarmak ve danışmanlık vererek hastalık deneyiminin yarattığı olumsuz etkileri azaltmak amacıyla Türkiye Kas Hastalıkları

PROF. DR. HALUK TOPALOĞLU -ÇOCUKLARDA GELİŞEN TEDAVİLER- KASIM 2022

Prof. Dr. Haluk TOPALOĞLU hocamızın göndermiş olduğu, ”Çocuklarda Görülen Nöromusküler Hastalıklarda Gelişen Tedaviler” hakkındaki  02 Kasım 2022 tarihli bilgilendirme yazısını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Gelişmeler oldukça paylaşımlarımız devam edecektir. Sizler de duyurularımızdan haberdar olmaları için çevrenizdeki kas hastaları ve ailelerine tüm sosyal medya hesaplarımızı takibe almalarını önerebilirsiniz.   Prof. Dr. Haluk

KASDER HELP STEPS’TE!

🟢 Help Steps ile Adımlarını Desteğe Dönüştür! Adımlarınla kas hastalarına daha eşit bir hayat için destek verebilirsin! Kas hastalığıyla yaşayan bireylerin, sağlıklı kişilerle aynı sosyal standartları yaşayabileceği bir toplum oluşturmayı hedefleyen ve adımlarını bu hedef doğrultusunda atan Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) Help Steps’te desteğini bekliyor! 💜 Help Steps’te #EğitimeDestekGeleceğeHayat projemizi seçerek

BAŞKANIMIZ KAS HASTASI GENÇLER İÇİN KAMPANYA BAŞLATTI!

🟣 KURUCU BAŞKANIMIZ PROF. DR. COŞKUN ÖZDEMİR HOCAMIZ; KAS HASTASI GENÇLER İÇİN KOŞACAK! 🟣 Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) olarak “Eğitime Destek Geleceğe Hayat” diyerek eğitimdeki fırsat eşitsizliği nedeniyle lisans eğitimlerini sürdürmekte zorlanan üniversite öğrencisi kas hastası bireylere burs desteği sağlamak üzere başlattığımız bu kampanyada başkanımız Sn. Coşkun Özdemir’de bizimle

HASTA HAKLARI WEBİNARINA DAVETLİSİNİZ!

Değerli Üyelerimiz; 🟣27 Ekim 2022 Perşembe günü, Saat 20.00-21.30 saatleri arasında gerçekleşecek birbirinden değerli konuklarımızın katıldığı ”Hasta Hakları Webinarı”na hepinizi bekliyoruz! 🟣Zoom üzerinden katılım için toplantı kimliği kodu ile giriş yapabilirsiniz. 🟣Webinar, Zoom programı üzerinden online olarak gerçekleşecek olup, eş zamanlı olarak YouTube kanalımız KASDERNEK hesabımızdan canlı olarak yayınlanacaktır. 🔗Link:

DMD & BMD BİLGİLENDİRME REHBERİ

Değerli üyelerimiz, . Prof. Dr.  Hatice Karasoy’un danışmanlığında  “ilk başvuru kaynağı” niteliğindeki  ‘’DMD ve BMD Bilgilendirme Rehberi’’ni sizler için hazırladık. . Duchenne Musküler Distrofi’nin (DMD) ve Becker Musküler Distrofi’nin (BMD) hastalığında bakım veren bireyler için fayda sağlayacağını düşündüğümüz bu rehberin dosya (pdf) haline buradan ulaşabilirsiniz! .Değerli Prof. Dr. Hatice Karasoy

EĞİTİME DESTEK GELECEĞE HAYAT PROJESİ

🔴 KASDER Üniversite Destek Bursu 🔻Eğitime Destek Geleceğe Hayat! 6 Kasım’da gerçekleşecek İstanbul Maratonu’nda, siz de KASDER’le adımlarını iyilik peşinde ve kas hastalığına sahip öğrenciler için atmak, kendi bağış kampanyanızı yürüterek eğitime destek olmak istiyorsanız başvuru formunu doldurabilirsiniz. 👉Bunun için yapmanız gereken: Profilimizdeki bağlantıdan ”Koşu Kaydını Oluştur” butonunu tıklamanız! 📍*Halk

KASDER / E-BÜLTEN (NİSAN – MAYIS – HAZİRAN) 2022

Sevgili KASDER ailesi,   Uzun süren kış ayları bitti.  İlkbaharda ağaçlar bütün yeşil elbiselerini giyerken yapraklarını göğe uzatmak için sabırsızlanıyor. Bu yaz mevsiminde umuyoruz ki havalar gibi yüreğiniz de hep sıcacık olsun.   1978 yılından itibaren kas hastası bireylerin yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik sistematik çözümler ve bireyleri güçlendirmek adına yaptığımız