Genel

BAŞKANIMIZ COŞKUN HOCAMIZDAN BAYRAM MESAJI

Değerli #KASDER Ailesi, . Kurucu Başkanımız Prof. Dr. Coşkun Özdemir hocamızın bayram mesajını sizlere iletiyoruz: . Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nden bütün yurdumuza halkımıza ve tüm kas hastalarına bayram için en iyi dileklerimi yolluyorum. . Aşılanmanın gecikmeden tamamlanmasını salgının sona ermesi büyük dileğimizdir. . SMA ve DMD hastalarının gen tedavisine ulaşabilmeleri

ENGELSİZ DİYALOG PANELİNE DAVETLİSİNİZ!

🔸Sizleri 15 Mayıs 2021 tarihinde çevrim içi olarak düzenlenecek “ENGELSİZ DİYALOG” paneline davet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. 🔸Engelliliğin farklı boyut ve yansımalarını uzmanlar, farklı gruplardan engelli bireyler ve aktivistlerle birlikte konuşacağımız “ENGELSİZ DİYALOG” paneli, “Akademide Engellilik, Yaşamda Engellilik ve Hak Mücadelesinde Engellilik” olmak üzere üç oturumdan oluşacak. Engellilik araştırmaları, erişilebilirlik,

HAKLARIMI BİLİYORUM! /ENGELLİ SAĞLIK HİZMETLERİ

Değerli üyelerimiz, 🔸Engelli bireylere yol haritası niteliğinde bilgilendirme rehberini sizler için derledik. 👇Detaylar: 🔘 Bu rehber, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı /Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanmıştır. 🔘 Bilgilendirme Rehberi, engelli bireylerin insan haklarını ve temel özgürlüklerini tam ve diğer bireylerle eşit şekilde kullanmasını veya bunlardan yararlanmasını sağlamak

KASDER’DE ”RAMAZAN AYI DAYANIŞMASI” 100 KİŞİYE ULAŞTI!

RAMAZAN AYI; Dayanışma, Yardımlaşma ve Paylaşma demektir… Bir yılı aşkın süredir tüm dünyayı etkileyen #Covid-19 Salgını sürecinde, kas hastalığı ile mücadele eden ailelerin sosyo-ekonomik sorunlarının arttığına tanık olmuştuk. Bu nedenle, Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (#KASDER) olarak ihtiyaç sahibi olan kas hastalarından gelen talepleri değerlendirerek, bu yıl da ‘’Ramazan Ayı Yardım

‘’SÜRELİ ENGELLİ RAPORLARI’’ EYLÜL’E KADAR UZATILDI!

Müddeti dolan ‘’SÜRELİ ENGELLİ RAPORLARI’’ 1 Eylül 2021 Tarihine Kadar Uzatıldı! Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün “Süreli Engelli Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Alınan Tedbirler” konulu resmi yazısı, 81 ilin sağlık müdürlükleri ile ilgili bakanlık ve kurumlara gönderildi. . Buna göre, süresi 1 Ocak 2020’den itibaren dolan süreli engelli raporları,

23 NİSAN’DA SAHNE ÇOCUKLARIN!

Her çocuğun kendine has, diğerlerinden farklı bir potansiyeli vardır ve bu potansiyelin açığa çıkmasının önündeki engeller kaldırılmalıdır. . 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda tüm kas hastası çocukların seslerini yükseltiyoruz. . Çocukların kendilerini ve anlatmak istediklerini ifade ettikleri resimleri, fotoğrafları ya da videoları (1 dakikalık) sosyal medyadan 23 Nisan

SMA İLACI EVRYSDİ HAKKINDA SON GELİŞMELER

SMA hastalığının ağızdan alınan ilk ilacı olan Evrysdi (Risdiplam) 16 Nisan 2021’de #Kanada Sağlık Bakanlığı (Health #Canada), tarafından yetişkinlerde ve çocuklarda spinal musküler atrofinin (SMA) tedavisi onaylandı. . Hoffmann-La Roche Limited (Roche Kanada) şirketi bugün, Kanada Sağlık Bakanlığı’nın iki aylık veya daha büyük hastalarda spinal musküler atrofinin (SMA) tedavisi için

KAS HASTALARI VE YAKINLARI İÇİN İHTİYAÇ ANALİZ ANKET DAVETİ

Bu anket, Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) tarafından kas hastalarının ve yakınlarının ihtiyaçlarını ayrıntılı olarak anlamak ve bu ihtiyaçlara uygun çalışmalar ortaya koyabilmek adına oluşturulmuştur. . Elde edilen sonuçlar raporlanacak ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına iletilecektir. Anketi doldururken farklı yaş gruplarına ve hastalık özelliklerine uygun sorular olduğunu göreceksiniz. .

HAKLARIMI BİLİYORUM! /ENGELLİ SAĞLIK KURULU RAPORU

Değerli Üyelerimiz, . Engelli bireylere yol haritası niteliğinde bilgilendirme rehberini sizler için derledik. . Detaylar: . Bu rehber, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı /Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanmıştır. . Bilgilendirme Rehberi, engelli bireylerin insan haklarını ve temel özgürlüklerini tam ve diğer bireylerle eşit şekilde kullanmasını veya bunlardan

TÜM KAS HASTASI VE YAKINLARI İÇİN RAMAZAN YARDIMI

Değerli üyelerimiz, . Bir yılı aşkın süredir tüm dünyayı etkileyen Covid-19 Salgını sürecinde, bir yandan kas hastalığı ile mücadele eden ailelerin sosyo-ekonomik sorunlarının arttığına tanık oluyoruz. . Bu nedenle, Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) olarak ihtiyaç sahibi olan kas hastalarından gelen talepleri değerlendirerek dayanışma göstermek için Ramazan Ayı Yardım Kampanyası