Genel

KASDER ‘FUTURE HEALTHCARE İSTANBUL 2021 KONFERANSI’NDA!

Future Healthcare İstanbul davetlisi idik. Konferans, Aile Hekimliği ve Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Ender Saraç moderatörlüğünde; Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) Genel Koordinatörü Maide Kılıçaraslan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. “Hasta Derneklerinin Geleceği” konulu panelde kas hastalıkları konusundaki soruları cevapladık.   Future Healthcare İstanbul Uluslararası Konferansı 5 gün boyunca binlerce farklı firma

İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ ”NADİR HASTALIKLAR ARAŞTIRMA LABORATUVARI” AÇILIŞINDAYDIK

🛡️ Nadir Hastalıklar Araştırma Laboratuvarı’nın açılış törenine katıldık. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi “Nadir Hastalıklar Araştırma Laboratuvarı” açılışına bizi temsilen Başkan Yardımcımız Sn. Fatma Çoban ve Genel Koordinatörümüz Psk. Maide Kılıçarslan katıldılar. Prof. Dr. Gülden Gökçay: “Nadir hastalıkların yüzde 80’ini çocuklar oluşturuyor” İSTANBUL (İHA) – Dünyada 300 milyon, Türkiye‘de ise

İYİLİK PEŞİNDE KOŞACAK GÖNÜLLÜLER ARIYORUZ!

KASDER ile Adımlarınızı İyilik Peşinde Atın!   KASDER olarak ilk kez katılım sağlayacağımız bu yeni maceramızda  #BirlikteBaşarabiliriz  diyerek  43. N Kolay İstanbul Maratonu’nda adımlarımızı kas hastası bireyler için atıyoruz.   KASDER, solunum cihazı kullanan kas hastalarını fiziksel olarak mümkün olan en iyi duruma getirmek ve solunum cihazı kullanan kas hastalarının

KASDER UZMAN BULUŞMALARI DİZİSİNİN 11’CİSİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK.

Pandemi çerçevesinde uzmanlarla online buluşma dizisinin bu ay ki konuğu Uzm.Psk.Danışman Nilgün Sarı idi. . 10 Ekim ‘Dünya Ruh Sağlığı Günü’nde düzenlediğimiz buluşmada nöromüsküler hastalıklara sahip birey ve aileleri için psikolojik desteğin önemini konuşarak, ruh sağlığı hizmetlerine erişim yollarından bahsettik. . Psk. Selen Solaklar’ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide uzun süredir derneğimizce

BECKER MÜSKÜLER DİSTROFİ (BMD) : HAFTASI

🔹Ekim ayının ilk haftası Becker tipi kas distrofisi olan (BMD) hastalığına dair farkındalığı arttırmak amacıyla etkinlikler düzenlenmektedir. . 🔹2021 yılının ilk haftası olan 3 – 9 Ekim tarihleri arasında çeşitli duyurular yapılarak bu hastalığa dikkat çekmek hedeflenmektedir. . 🔶 Becker Müsküler Distrofi (BMD) : . 🔹Duchenne müsküler distrofiye benzer özellikler

SMA TARAMASI ARTIK TÜRKİYE GENELİNDE!

🔸 Sağlık Bakanlığı 81 ilde, evlilik öncesindeki çiftlere ücretsiz Spinal Müsküler Atrofi (SMA) taraması yapılacağını açıkladı. 🔸Bakanlık tarafından ülke genelinde “Evlilik Öncesi Ulusal SMA Taşıyıcı Tarama Programı” başlatılacak. Program kapsamında, 81 ilde evlenecek çiftler, ücretsiz SMA Taraması yaptırabilecek. 🔸 Program kapsamında kullanılacak 800 bin tarama kiti alımı için Bakanlık tarafından

KASDER / SONBAHAR KERMESİ

🍁”KASDER / SONBAHAR KERMESİ”miz İçin Katkı Sunmak İster misiniz? . 🛍️ Ekim ayı içinde gerçekleştirilmesi planlanan iki günlük kermesimizde, sizler de  #BirlikteBaşarabiliriz  diyerek kermesimize ürün desteğinde bulunmak isterseniz, 👉10 Ekim 2021 tarihine kadar bizimle iletişime geçebilirsiniz… . 📌İletişim bilgilerimiz: . ☎️Telefon: 0 212 663 86 86 📮 E-posta: info@kasder.org.tr 🏡

HAKLARIMI BİLİYORUM! / SAĞLIK HİZMETLERİ

Değerli üyelerimiz;  Engelli bireylere yol haritası niteliğinde bilgilendirme rehberini sizler için derledik. Konumuz: Sağlık Hizmetleri . Detaylar: Bu rehber, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı /Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanmıştır. . Bilgilendirme Rehberi, engelli bireylerin insan haklarını ve temel özgürlüklerini tam ve diğer bireylerle eşit şekilde kullanmasını veya

KASDER UZMAN BULUŞMALARI DİZİSİNİN ONUNCUSUNA DAVETLİSİNİZ!

7 Eylül ”Dünya DMD Farkındalık Günü”nde düzenlediğimiz Uzmanlarla Buluşmalar etkinliğimizin onuncusunu Nörolog Doç. Dr. Abdurrahman Neyal ile gerçekleştireceğiz. . ‘’DMD’de Bası Yaralarına Yaklaşım ve Tedavi Seçenekleri’’ konulu seminerin tarihi 07 Eylül 2021 Salı günü, Saat 20.00’de Zoom programı üzerinden online olacaktır. . Buluşma eş zamanlı olarak Türkiye Kas Hastalıkları Derneği

SMA WEBİNARI

🟡 Ağustos SMA Farkındalık ayı kapsamında ‘Tüm Yönleriyle SMA Webinarı’’ gerçekleştirdik. . 30 Ağustos Zafer Bayramında gerçekleşen buluşma, Zoom programı aracılığıyla olup eş zamanlı olarak YouTube kanalımızdan da canlı yayınlanmıştır. . PROGRAMIMIZ: Moderatör: Prof. Dr. Resa Aydın 🔰 SMA’ya Genel Bakış- Prof. Dr. Hacer Durmuş Tekçe 🔰 SMA’da Erken Tedavi-