Genel

FSHD TEDAVİSİNDE LOSMAPİMOD’UN KULLANILDIĞI FAZ 3 KLİNİK ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Fulcrum Therapeutics® Şirketi Fasiyoskapulohumeral Müsküler Distrofi (FSHD) tedavisinde Losmapimod’un Kullanıldığı Faz 3 Klinik Çalışmayı Duyurdu.   FDA ve AB düzenleyici ajanslarının mutabık kaldığı üzere Erişilebilir Çalışma Alanı (Reachable Workspace-RWS) birincil sonlanım noktası olarak belirlendi Çalışmanın 2022’nin 2. çeyreğinde başlaması bekleniyor FSHD için pazara sürülen ilk potansiyel tedavi olacak   Genetik

50’Lİ YILLARDAN BUGÜNE NÖROLOJİ / PROF.DR.COŞKUN ÖZDEMİR

50’Lİ YILLARDAN BUGÜNE NÖROLOJİ (İSTANBUL ÇAPA TIP FAKÜLTESİNDEN BAKIŞ) Kasder Kurucu Başkanımız Prof. Dr. Coşkun Özdemir’in kaleminden 67 yıllık nöroloji anıları:  Bizim kuşaktan, bu tıp branşını seçmiş onlar akıl ve sinir hastalıkları uzmanıdırlar. Uzmanlık diplomalarımızda böyle yazar. O yıllarda Nöroloji ve psikiyatri beraberdir. Anadolu’nun ihtiyacı o yıllarda bunu gerektiriyordu. Asistanlığa

VEFATININ 61.YILINDA HASAN ALİ YÜCEL’İ ANDIK!

🥀 Türk Gençliğine Hizmet Vakfı’nın düzenlediği anma töreni geçtiğimiz hafta 26 Şubat 2022 Pazar günü, Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 🥀Kurucu Başkanımız Prof. Dr. Coşkun Özdemir konuşmacı olarak katıldığı törende, ’’Büyük eğitimci Hasan Ali Yücel, ‘’1939 yılında Milli Eğitim Bakanı olmuş, Hakkı Tonguç’la birlikte Köy Enstitülerinin kuruluşuna öncülük etmiştirler. O yıllarda Türk

SMA BİLGİLENDİRME REHBERİ

Değerli üyelerimiz, . Prof. Dr.  Hatice Karasoy’un danışmanlığında  “ilk başvuru kaynağı” niteliğindeki  ‘’SMA Bilgilendirme Rehberi’’ni sizler için hazırladık. SMA hastalığında bakım veren bireyler için fayda sağlayacağını düşündüğümüz bu rehberin dosya (pdf) haline buradan SMA_REHBERİ‘ne ulaşabilirsiniz! . Değerli Hatice Karasoy hocamıza ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz . Bilginize: Diğer grup

KASDER / E-BÜLTEN (EKİM – KASIM – ARALIK) 2021

📨 KASDER’DEN HABERLER 🟣 E-Bülten (Ekim– Kasım – Aralık 2021) . Değerli Üyelerimiz, . Yeni yıl, umutlar, dilekler, yenilikler ve başlangıçları da beraberinde getirir. Kış mevsimine de geçiş yaptığımız bu günlerde pandeminin neden olduğu tahribatların sona ermesini hep birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu günlere kavuşmayı umuyoruz. . Kasder olarak sürdürdüğümüz hak

SAĞLIK BAKANLIĞI ”SMA” TARAMA TESTİ BROŞÜRÜ

Değerli üyelerimiz, . Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan SMA Taşıyıcılık Testi Broşürünü sizlerle paylaşıyoruz. . Evlilik Öncesi Spinal Musküler Atrofi (SMA) Taşıyıcı Tarama Programı SMA, kraniyal sinir motor çekirdekleri ve omurilikte yer alan ön boynuz motor nöron hücrelerinin geri dönüşümsüz kaybı ve bunun sonucunda ortaya çıkan kas

İKÜ-HAM ve İKÜ-KARİYER KULÜBÜ İLE BİR ARAYA GELDİK

İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Yerleşkesi’nde İKÜ-HAM ve İKÜ-Kariyer Kulübü ile bir araya geldik. . Türkiye Kas Hastalıkları Derneği olarak, İstanbul Kültür Üniversitesi Hareket Analizi Değerlendirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Nazif Ekin Akalın ve Prof. Dr. Burcu Semin Akel ile ve İstanbul Kültür Üniversitesi Kariyer Kulübü

PERSONELİMİZ İLE YENİ YIL ÖNCESİ ÇALIŞMALARIMIZI DEĞERLENDİRDİK.

❣️ Dernek personelimiz ile yeni yıl öncesi bir araya gelip çalışmalarımızı değerlendirip, 2022 yılında yapacağımız çalışmaları konuştuk. ❄️ 2021’i geride bırakırken yepyeni hayaller ve umutlarla dolu bir yıl olan 2022’yi karşılıyoruz. Her yeni yıl hedeflerimizi ve hayallerimizi kovalamak için ve her şeyden önemlisi içimizdeki neşeyi yeniden canlandırmak için yeni bir

SMA TARAMASI AİLE HEKİMLİKLERİNDE BAŞLANDI!

📢 Evlenecek Çiftlere SMA Taraması, Aile Hekimliklerinde Başlandı! . 🔴 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA hastalığının önlenmesine yönelik, evlilik öncesinde çiftlerin taşıyıcılık testinden geçmesini amaçlayan tarama programının, aile hekimliklerinde 23 Aralık 2021 tarihi itibarıyla uygulamaya konulacağını bildirmişti. . 📍Bugün, 27 Aralık 2O21 tarihinde ise labaratuvarda kan örneği kabulüne başlanıyor. .

NADİR HASTALIKLAR İLE YAŞAYAN BİREYLERLE İLGİLİ BM KARARI:

16 Aralık 2021’de Birleşmiş Milletler (BM), “Nadir Hastalık sahibi bireyler ve ailelerinin karşılaştığı zorlukların ele alınması” konulu çığır açıcı bu karar, 193 BM üye devletinin tamamı tarafından kabul edilmiş ve dünya çapında yaklaşık 300 milyon kişi olan Nadir Hastalık sahibi birey ve ailelerinin yaşadığı zorlukları tanıyan ve tüm bireyler için