E-Posta Gönder info@kasder.org.tr
iletişime geç +90 212 663 86 86
DESTEK OL

Güncel

Nadir Hastalıklar Araştırma Komisyonun Toplantısında İdik!

12 Haziran 2019 tarihinde gerçekleşen ’’Türkiye Büyük Millet Meclisi ALS, SMA, DMD, MS Hastalıklarında ve Kesin Tedavisi Bilinmeyen Diğer Hastalıklarda Uygulanan Tedavi ve Bakım Yöntemleri ile Bu Hastalıklara Sahip Kişiler ve Yakınlarının Yaşadıkları Sorunların ve Çözümlerinin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’’nun 3. Toplantısına davetliydik. Geçtiğimiz aylarda Nadir Hastalıklarla ilgili

”Günümüzde Kas Hastalıkları” Bilgilendirme Toplantısını Gerçekleştirdik.

Kasder Bilgilendirme Toplantısı ardından… Türkiye’de 2010 yılında kurulan 12 kas hastalıkları merkezlerinden gerekli fiziki altyapıyı tamamlayıp çalışır durumda olan 7 merkezden biri olan İstanbul Dr.Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kas Hastalıkları birimi ile işbirliği içinde 17 Mayıs 2019 tarihinde, saat 12:00 – 16:30 saatleri arası ”Günümüzde Kas Hastalıkları” adlı

Engelliler Haftası’nda KASDER, Sağlık Bakanlığı’na Çağrıda Bulundu.

Engelliler Haftası’nda KASDER, kas hastalarının karşılaştığı sorunlara değinerek Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulundu.   Multidisipliner tedavi merkezleri hayata geçirilmeli. Kas hastalıklarının tanı ve tedavisinde multidisipliner yaklaşımın kritik öneme sahip olduğunu söyleyen Prof. Dr. Coşkun Özdemir, kas hastalarının tedavi sürecinde iç hastalıkları, ortopedi, göğüs hastalıkları, kardiyoloji, fizyoterapi, beslenme ve psikoloji birimlerinin bütünsel

23 Nisan’da Dereceye Giren Öğrencilerimiz Ödüllerini Aldı

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği olarak 1978’den bu yana genetik ve tedavisi mümkün olmayan kas hastalıklarıyla ilgili dünya çapında bilimsel çalışmaları takip etmekte, engelli hastaların psikolojik ve sosyal rehabilitasyonunu hedefleyen projeler geliştirmekte ve onların yaşamlarını daha kaliteli sürdürebilmeleri için faaliyetler gerçekleştirmekteyiz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın onay ve desteği ile bu yıl dördüncüsünü

SMA İlacı Hakkında Duyurudur!

Değerli Üye ve Takipçilerimize, Son günlerde kamuoyuna yansıyan Sağlık Bakanı’nın SMA hastaları için geliştirilmiş ilaçla ilgili Tip 2 ve Tip 3 hastalarını kapsayan açıklamalarını Türkiye Kas Hastalıkları Derneği olarak takip etmekteyiz.

Nöromüsküler Hastalıklarda Yeni İlaçlar / 13 Ekim 2018

NÖROMÜSKÜLER HASTALIKLARDA YENİ İLAÇLAR Prof. Dr. Feza Deymeer Son yıllarda, Spinal Müsküler Atrofi (SMA), Amiyotrofik Lateral Skleroz (ALS) ve Duchenne Müsküler Distrofi (DMD) gibi nöromüsküler hastalıklarda yeni tedaviler ortaya çıkmaya başladı. Bu olumlu gelişmeler beraberinde birçok yanıtlanması gereken soru ve verilmesi gereken kararı da getirdi. Soru sorabilmek ve karar verebilmek

Dayanışma Yaşatır

Kuruluşunun 40. Yılının içinde olduğumuz Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’mizin Geleneksel 100 Altın İnsan Projesi Kokteylini gerçekleştirdik. 22 Eylül’de dernek bahçemizde proje katılımcılarımız ve destekçilerimizle buluştuk.