E-Posta Gönder info@kasder.org.tr
DESTEK OL

Güncel

”Şiddetsiz İletişim Dili” Eğitimi

Yeşilköy Yaşam Atölyesi Topluluğu’nun organize ettiği ”Şiddetsiz İletişim Dili” eğitimi Hamdi Özgan rehberliğinde 5 Ekim 2019 tarihinde derneğimiz Kasder’de düzenlendi. Katılımcı olan ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Şiddetsiz İletişim Nedir? Şiddetsiz İletişim kendi değerlerimizden ödün vermeden karşımızdakini empati ile anlamaya, Karşımızdakini suçlamadan gerçek duygu ve ihtiyaçlarımızı açık yürekli bir

Farkında Olalım Hayatı Kolaylaştıralım!

Farkında Olalım Hayatı Kolaylaştıralım! İnsanlar hayat koşuşturması içinde çevrelerini gözlemleyebilselerdi, bir çok sorun kendiliğinden çözüm bulurdu. Sorunların çözümsüzlüğünün temelini yazık ki farkında olmadıklarımız, görmezden geldiklerimiz, ya da görmediklerimiz oluşturuyor. Bazı insanlar için bir çırpıda aştıkları minik bir basamak biz kas hastaları için ciddi engel teşkil edebiliyor. Yazık ki yaşamın her

30 Eylül ”Dünya Limb-Girdle Musküler Distrofi (LGMD) Günü”

Bugün 30 Eylül ”Dünya Limb-Girdle Musküler Distrofi (LGMD) Farkındalık Günü” ❇️ Limb-Girdle Musküler Distrofi (LGMD)’nin kol ve bacak kaslarında güçsüzlüğe yol açan bir grup kas hastalığının taşıdığı ad. Bu hastalıkta en çok etkilenen kaslar, bedene yakın olanlar (proksimal kaslar) – özellikle omuz, üst kol ve alt karın kasları. Bu hastalığın

İmamoğlu’na çağrı: Dernek zar zor ayakta duruyor!

Sn. Başkanımız Prof.Dr.Coşkun Özdemir’in  Cumhuriyet Gazetesi’nin Sağlık muhabiri Sibel Bahçetepe ile röportajından: Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Coşkun Özdemir, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çağrıda bulunarak “Dernekten binlerce hasta yararlanıyor. Bu derneğin yaşaması için bağış ve yardımlar şart. Dernek zor durumda ve ayakta duramıyor. Yalnızca derneğimize ait

DUCHENNE  HASTALIĞI (DMD) KÖK HÜCRE VE GENETİK TEDAVİ / EYLÜL 2019

DUCHENNE  HASTALIĞI (DMD) KÖK HÜCRE VE GENETİK TEDAVİ / Prof.Dr.Coşkun Özdemir Fransız bilim adamı Duchenne tarafından tarif edilen bu hastalık onun adını taşıyor. Genetik bir hastalık, cinsiyet kromozomu ile taşındığı için erkek çocuklarda ilk yaşlarda ortaya çıkıyor. Yaklaşık 3500 doğumda bir duchenne doğuyor..Aile çocuklarının akranları gibi yürüyemediğini, merdiven çıkamadığını fark

7 Eylül ”DMD Farkındalık Günü”nde Bir Aradaydık!

2014 yılında bu hastalığa dikkat çekmek amacıyla 7 Eylül, Dünya Duchenne Farkındalık Günü ilan edildi. Bu özel günde Türkiye Kas Hastalıklar Derneği, Kas Hastalığı ile Mücadele Derneği, DMD Hastaları ve Aileleri farkındalık oluşturmak için bir araya geldik. Beşiktaş Belediyesi Sporcular Parkında düzenlenen etkinlikte Kasder Başkan  Yardımcısı Fatma Çoban, DMD hastalığı

Kurban Bağışınız MUTLULUĞA Yol Açsın!

#Kurban Bağışınız #MUTLULUĞA Yol Açsın! Yüzlerce kas hastasının hayatını kolaylaştırmak için bağışlarınızı bekliyoruz! İletişim için: Telefon: 0 212 663 86 86 – 0 212 663 65 53 E-posta: info@kasder.org.tr ➡️ Hesap bilgilerimiz : Türkiye Kas Hastalıkları Derneği İş Bankası Yeşilköy Şubesi Şube Kodu :1128 Hesap No:0282266 İBAN:TR800006400000111280282266 #kurbanbayramı #bağış #Kasder #kas #yardım #destek #kurban #yaşat#solunumcihazı #tekerleklisandelye #Dmd #Sma #Als #Bmd #Fshd #Md#Mg #hayatkurtar

SMA Hastalarına Umut Veren Yeni İlaç Tedavileri

Cure SMA konferansında sunulan gelişmeleri Herkese Bilim Teknoloji dergisinin 26 Temmuz 2019 tarihli yeni sayısında okuyabilirsiniz. Değerli destekleri için Cumhuriyet Gazetesi  ve Herkese Bilim Teknoloji dergisi ailesine teşekkürlerimizi sunarız. #curesma #curesmaconference #sma #spinalmuscularatrophy#raredisease #newtrials #newhopes

Cure SMA Konferansından İzlenimler

28 Haziran- 1 Temmuz tarihleri arasında Amerika’da CureSMA konferansına Yönetim kurulu üyemiz İpek Badırgalı katıldı. Dünyanın en büyük SMA araştırma konferansı olan yıllık SMA Araştırma Toplantısından izlenimlerini bilgilerinize sunuyoruz. Konferansa 160 farklı ülkeden, 2 bin 500’ün üzerinde kişi katıldı. Bu kongrede Türkiye’den tek katılımcı bendim. Halbuki konferansta oldukça faydalı bilgiler

Psikodrama’da İlk Buluşmamızı Gerçekleştirdik.

KASDER ve BEPDER’in işbirliğiyle Türkiye Kas Hastalıklıkları Derneği üyeleriyle birlikte PSİKODRAMA’da ilk buluşmamızı 25 Haziran Salı günü saat 15:00’de gerçekleştirdik. Güzel, keyifli ve bir o kadar da konuların üzerinde düşündürücü (!) farkındalık yaratan bir çalışma oldu.. Boğaziçi Psikodrama, Psikoterapi ve Eğitim Derneği – Bepder’e, Başkanı Sosyal Hizmet Uzmanı Psikodrama Eğitimcisi