Güncel

NİCE BAYRAMLAR DİLERİZ!

Barış, Huzur, Sevgiyle; Nice Bayramlar Dileriz…   #kurbanbayramı #bayramınızkutluolsun #birliktenicebayramlara #iyibayramlar #kashastaları #kashastalarıveaileleri #kasder #kasderneği #kasdernek #kashastalıklarıderneği #iyilikzamanı #nicebayramlara #kashastalıkları #nöromüskülerhastalıklar #türkiyekashastalıklarıderneği #birliktebaşarabiliriz #nicebayramlarımızolsun

Dünya FSHD Günü

🍊 20 Haziran farkındalık oluşturmak için ”Dünya FSHD Günü” ilan edilmiştir. Her 20 Haziran’da dünya genelinde #DünyaFSHDGünü aracılığıyla Fasioskapulohumeral müsküler distrofi (FSHD) hastalığına dikkat çekmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.   🔶 Fasioskapulohumeral Musküler Distrofi FSHD: Otozomal dominant bir miyopati olup, ilk olarak 1885 yılında Fransız Nörologlar Landouzy ve

”NADİR HASTALIKLAR” DAİRESİ BAŞKANLIĞI İLE BİR ARADA İDİK!

Değerli üyelerimiz, 🔸Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanlığı’na bağlı Nadir Hastalıklar Dairesi ile online bir toplantı gerçekleştirdik. 🔸3 Haziran 2021 Perşembe günü gerçekleşen toplantıda sorunlar ve çözüm üretilmesine ilişkin temaslarda bulunduk. 🔸Nadir Hastalıklar Dairesinin sorulara ilişkin açıklamaları özetle şöyle: ✔️SMA ilacı Evrysdi: Önümüzdeki hafta Bilim Kurulu çalışmalarını raporlayacaklar. Avrupa ülkeleri de takip

50’Lİ YILLARDAN BUGÜNE NÖROLOJİ / PROF.DR.COŞKUN ÖZDEMİR

50’Lİ YILLARDAN BUGÜNE NÖROLOJİ (İSTANBUL ÇAPA TIP FAKÜLTESİNDEN BAKIŞ) Kasder Kurucu Başkanımız Prof. Dr. Coşkun Özdemir’in kaleminden 67 yıllık nöroloji anıları:  Bizim kuşaktan, bu tıp branşını seçmiş onlar akıl ve sinir hastalıkları uzmanıdırlar. Uzmanlık diplomalarımızda böyle yazar. O yıllarda Nöroloji ve psikiyatri beraberdir. Anadolu’nun ihtiyacı o yıllarda bunu gerektiriyordu. Asistanlığa

HAKLARIMI BİLİYORUM! / EĞİTİM

Değerli üyelerimiz, Engelli olan bireylere yol haritası niteliğinde bilgilendirme rehberini sizler için derledik. Konumuz: Eğitim Detaylar: Bu rehber, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı /Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanmıştır. Bilgilendirme Rehberi, engelli bireylerin insan haklarını ve temel özgürlüklerini tam ve diğer bireylerle eşit şekilde kullanmasını veya bunlardan yararlanmasını

BAŞKANIMIZ COŞKUN HOCAMIZDAN BAYRAM MESAJI

Değerli #KASDER Ailesi, Kurucu Başkanımız Prof. Dr. Coşkun Özdemir hocamızın bayram mesajını sizlere iletiyoruz: Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nden bütün yurdumuza halkımıza ve tüm kas hastalarına bayram için en iyi dileklerimi yolluyorum. Aşılanmanın gecikmeden tamamlanmasını salgının sona ermesi büyük dileğimizdir. SMA ve DMD hastalarının gen tedavisine ulaşabilmeleri ve diğer hastalarımızın tedavi

KASDER’DE ”RAMAZAN AYI DAYANIŞMASI” 100 KİŞİYE ULAŞTI!

RAMAZAN AYI; Dayanışma, Yardımlaşma ve Paylaşma demektir… Bir yılı aşkın süredir tüm dünyayı etkileyen #Covid-19 Salgını sürecinde, kas hastalığı ile mücadele eden ailelerin sosyo-ekonomik sorunlarının arttığına tanık olmuştuk. Bu nedenle, Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (#KASDER) olarak ihtiyaç sahibi olan kas hastalarından gelen talepleri değerlendirerek, bu yıl da ‘’Ramazan Ayı Yardım

KASDER/E-BÜLTEN (OCAK-ŞUBAT-MART-2021)

KASDER’DEN HABERLER E-Bülten (Ocak – Şubat – Mart 2021) . Değerli Üyelerimiz, 2021 senesinin ilk üç ayını geride bıraktık. Bir yandan pandemi şartlarının etkileri ile mücadele ederken diğer yandan kas hastaları ve yakınlarının tüm insan haklarına eşit bir biçimde eriştiği ve daha iyi imkanlarla dolu bir yaşama sahip olduğu bir

BAŞKANIMIZ PROF.DR. COŞKUN ÖZDEMİR’E HİZMET ÖDÜLÜ!

KASDER Kurucu Başkanımız Prof.Dr. Coşkun Özdemir’e çifte mutluluk! İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi Nörolojik Bilimler yeni binasının Nöroloji Anabilim Dalı / Nöromüsküler Hastalıklar İnceleme Laboratuvarına adının verilmesi ardından, İstanbul Tabip Odası’nın her yıl 14 Mart Tıp Bayramı haftası kapsamında verdiği “Dr. Türkan Saylan Tıp Hizmet Ödülü”ne değer görülmesi derneğimiz #Kasder

– DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ – 2021

2021 #DÜNYASOSYALHİZMETGÜNÜ Dünya çapında sosyal hizmet uzmanlarının ortak mesajlarını iletmek için bir araya geldikleri Dünya Sosyal Hizmet Günü, 1983 yılından bu yana her yıl Mart ayının 3. Salı günü Dünya Sosyal Hizmеt Günü (16 Mart 2021 ) olarak kutlanmaktadır. Hayat sürecindeki çocukluk, yaşlılık, engellilik, hastalık gibi biyolojik gerçekler, çoğu zaman