Güncel

İSMMMO & KASDER BULUŞMASI

“İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve Bakırköy Oda temsilciliğinin düzenlediği geleneksel kahvaltıda 02 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesi ile bir araya geldik. Derneğimizi ve çalışmalarımızı paylaşarak derneğimizde üretilen ürünleri serileme olanağı bulduğumuz buluşmada, davetleri ve misafirperverlikleri için İsmmmo Bakırköy Oda Temsilcisi sayın Hüseyin İpek’e ve organizyasyonda tüm emeği geçenlere

ULUSLARARASI ENGELLİ HAKLARI ZİRVESİ KATILIMCILARI ARASINDAYDIK.

Birleşmiş Milletler desteği ve USDHR işbirliği ile BM Genel Sekreteri António Guterres, BM Türkiye MUKİM Koordinatörü Alvaro, Birleşmiş Milletler Afrika İyi Niyet Elçisi Queen Mother ve 55’den fazla ülkeden Bakanlar ve üst düzey bürokratların katıldığı zirveye Avcılar Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Her yıl Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin (Küresel Hedefler

”OPD PROJESİ” İÇİN GÖNÜLLÜ PSİKOLOGLARIMIZDAN BİRİ OLMAK İSTER MİSİNİZ?

🟪”ONLİNE PSİKOLOJİK DESTEK PROJESİ” İÇİN GÖNÜLLÜ PSİKOLOGLARIMIZDAN BİRİ OLMAK İSTER MİSİNİZ? 🟪 Nöromüsküler hastalıklara sahip birey ve yakınlarına; hastalık teşhisi sonrasında ortaya çıkan sorunları saptamak, bu sorunlara yönelik yöntem uygulama ve ailelere danışmanlık vererek olumsuz etkileri azaltmak amacıyla Türkiye Kas Hastalıkları Derneği bünyesinde “Online Psikolojik Destek Projesi” oluşturulmuştur. Sağlık psikolojisi

2022 YILI OPD PROJEMİZ TAMAMLANDI 2023’E START VERİLECEK

🟪 2022 yılı “Online Psikolojik Destek” Projemiz Tamamlandı. 🟪 2023 yılı başvuruları başlatıldı. #OnlinePsikolojikDestekProjesi, kısa ismiyle OPD projesi; kas hastaları ve yakınlarında tanı sonrası ortaya çıkan sorunları saptamak, bunları gidermeye ve hafifletmeye yönelik yöntem ve uygulamaları aktarmak ve danışmanlık vererek hastalığın yarattığı olumsuz etkileri azaltmak amacıyla Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER)

44. NKOLAY İSTANBUL MARATONU 6 KASIMDA GERÇEKLEŞTİ

44. N Kolay İstanbul Maratonu 2022 🏃‍♀️🏃‍♂️ Harika ekip, harika insanlar!🤍💜   Dünyada kıtalar arası koşulan tek maraton olan 44. N Kolay İstanbul Maratonunda Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) olarak bulunmaktan gurur duyuyoruz.🫶🏻   💜 BAĞIŞ TOPLAYAN VE BİZİMLE KOŞAN KOŞUCULARIMIZ; İYİ Kİ VARSINIZ! N Kolay 44. İstanbul Maratonu’nda kas

YERELDE ENGELLİ HAKLARI STRATEJİSİ ÇALIŞTAYINA KATILDIK

Davetli olarak katıldığımız çalıştayda; İstanbul’da engellilere sunulan hizmetlerin iyileştirilmesinde yol haritası olacak “Engellilik Strateji Belgesi” için İBB Strateji Dairesi Başkanlığı ile birlikte yürütülen hazırlık süreci devam ediyor. Düzenlenen “Yerelde Engelli Hakları Stratejisi” çalıştayında, sivil toplum temsilcileri, ilçe belediye temsilcileri, akademisyenler ve İBB’nin ilgili birimlerinden temsilcilerle bir araya geldik. @istanbulbuyuksehirbld #İstanbul #kasder #ibb #turkiyekashastalıklarıderneği

”HASTA HAKLARI” WEBİNARINI BU AKŞAM GERÇEKLEŞTİRDİK

Webinar, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, İÜ Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENUYGAR) Müdürü Prof. Dr. Ayşe Resa Aydın’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Değerli uzmanlarımızın katıldığı buluşma, 27 Ekim 2022 Perşembe günü, Saat 20.00 – 21.30’da gerçekleştirilmiş olup, Zoom programı aracılığıyla eş zamanlı olarak YouTube/KASDERNEK kanalımızdan da canlı yayınlanmıştır. İlk

KASDER ”EKİM ZAMANI” BULUŞMASINDA!

🔵 Sabancı Vakfı’nın Ekim Zamanı etkinliğinde, 2021-2022 yıllarında desteklediği 7 projenin hikâyesini katılımcılarla paylaştıkları etkinlikte Kasder olarak bizde davetliler arasında yer aldık. Kasder Başkan Yardımcımız Fatma Çoban, Yönetim Kurulu Üyesi / Saymanımız Çiğdem Demirezen ve Genel Koordinatörümüz Özlem Altıntaş’ın katıldığı Sabancı Vakfı’nın #ekimzamanı buluşmasında; kadın, genç ve engelli alanlarında destekledikleri projeleri

BAKIRKÖY BELEDİYESİNİ ZİYARET

Bakırköy Belediye Başkanı Sn. Dr. Bülent Kerimoğlu’nu makamında ziyaret ettik. Son dönem yaşanan gelişmeleri, acil çözüm bekleyen güncel sorunlarının çözümü konusunda işbirliği olanakları ve ileri döneme yönelik beklentileri değerlendirdik. Ziyarette ayrıca, Başkan Yardımcımız Fatma Çoban, Yönetim Kurulu Üyesi /Saymanımız Çiğdem Demirezen  ve Genel Koordinatörümüz Özlem Altıntaş’ın katıldığı buluşmada Başkan Kerimoğlu;

LGMD GÜNÜ’NDE GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİK

🟢 ‘LGMD Günü’nde gençlerle #lgmdninfarkındayız dedik! Marmara Üniversitesi öğrencileri ile LGMD için 30 Eylül Cuma günü, saat 12.00’de “Dünya LGMD Günü”ne özel farkındalık oluşturmak için merkez binamızın bahçesinde buluştuk. Farkındalık etkinliğine Kasder Başkanı Prof.Dr. Coşkun Özdemir hocamız ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile bir araya gelerek #lgmdninfarkındayız sloganıyla pankart açarak, göğe yeşil ve mor renkli