E-Posta Gönder info@kasder.org.tr
iletişime geç +90 212 663 86 86
BAĞIŞ YAP

Güncel

ESKİŞEHİR’DE NÖROMÜSKÜLER HASTALIKLAR MERKEZİ AÇILDI!

Sağlık Bakanlığı tarafından 13 ilde açılmasına karar verilen Nöromüsküler Hastalıklar Merkezi’nin bir yenisi Eskişehir Şehir Hastanesi bünyesinde düzenlenen törenle hizmete açıldı. Merkezin açılış kurdelasını KASDER Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Coşkun Özdemir, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Yaşar Bildirici, Şehir Hastanesi Başhekim Yrd. Uzman

OTOİMMÜN MİYASTENİ GÜNÜ

OTOİMMÜN MİYASTENİ GÜNÜ Koç Üniversitesi Hastanesi tarafından düzenlenen “Otoimmün Miyasteni Günü” etkinliğinde temel bilim çalışmalarından, klinik, elektrofizyoloji, bakım ve cerrahi girişimlere kadar geniş bir yelpazede otoimmün miyasteni değerlendirildi. Türkiye’deki çalışmaları başlatan, öncülük yapan KASDER Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Coşkun Özdemir etkinlikte  “Otoimmün Miyasteni de Patofizyoloji” tarihçesini anlattı. Katılımın oldukça

Yeni bir yıla birlikte “merhaba” dedik.

Yeni bir yıla ve yeni umutlara birlikte “merhaba” dedik. Geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz yılbaşı etkinliğimizi 26 Aralık 2019 Perşembe günü,  saat: 13:00’de dernek merkez binamızda gerçekleştirdik. Yılbaşı aksesuarlarıyla rengarenk, coşku içinde bu mutlu tablonun oluştuğu kutlamada, hep birlikte yaş pasta kesilip 2020 yılı için dilekler tutuldu. Yeni yıl yeni

Roche Türkiye’nin Düzenlediği ‘Birlikte Yaratma Çalıştayı’na katıldık

Roche Türkiye tarafından düzenlenen ‘Birlikte Yaratma Çalıştayı’na katılarak “SMA‘da Genetik Tanı” ve “SMA’da Hastalık Takibi” alanlarında deneyim ve önerilerimizi paylaştık. Dernek temsilcilerinin, hekimlerin ve alanda hizmet veren firmaların katıldığı çalıştayda  Türkiye’de hizmet veren Kas Hastalıkları Merkezleri’nin güçlendirilmesi ve tanı, tedavi süreçleri, mesleki, sosyal, psikolojik rehabilitasyon alanları da dahil olmak üzere

Bugün sağlıklısın peki yarın?

Bugün sağlıklısın peki yarın? İSMMMO Bakırköy Temsilciliğinin farkındalık etkinliğinde KASDER’i , faaliyetlerimizi ve hedeflerimizi katılımcılarla paylaştık. Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanımız Prof.Dr. Coşkun Özdemir, İSMMMO Kurucu Onursal Başkanı ve TURMOB Sekreteri Dr. Yahya Arıkan ve çok sayıda davetlinin katılım gösterdiği “Bugün Sağlıklısın Peki Yarın?” etkinliğine gösterilen yakın ilgiye, samimi duyarlılığa

Türkiye’nin çocukları ve gençleri resmetti, KASDER sergiledi!

Türkiye’nin çocukları ve gençleri “ENGELSİZ BİR DÜNYA İÇİN ” resmetti, KASDER Sergiledi! Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) olarak, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 3 yıldır Türkiye genelindeki tüm okullarda düzenlediğimiz “Engelsiz Bir Dünya İçin” resim yarışmasına katılan başarılı öğrencilerin resimlerini ilk kez 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde sergiledik. Eserler, okul çağındaki

Sadece bir gün değil, her gün hatırlanmak temennisiyle!

Bugün 3 Aralık Engelliler Günü ! Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1992 yılında aldığı bir kararla, her yıl 3 Aralık günü “Dünya Engelliler Günü” olarak ilan edildi. Bu özel günde #eğitim, #sağlık, #sosyal, #kültürel, #ekonomik alanlarda #engelli olan bireylerin yaşadıkları #sorunlar konusunda toplumsal #farkındalık yaratmak amaçlanıyor. Sadece bir gün değil, her gün hatırlanmak temennisiyle!

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

96 yıl önce bugün; bir lider kendi sultanlığını oluşturabilecek tüm koşullara sahip iken en zoru seçti.   Bağımsızlığı şiar edinmiş bir halkın maddi manevi yıkıma uğramış topraklarında tüm yurttaşların #eşit şekilde yaşaması, özgürlüğün daimi olması için CUMHURİYET’i ilan etti.   96 yıl önce bugün kurulan CUMHURİYET’i ve haklarımızı bilimin ışığında

”Şiddetsiz İletişim Dili” Eğitimi

Yeşilköy Yaşam Atölyesi Topluluğu’nun organize ettiği ”Şiddetsiz İletişim Dili” eğitimi Hamdi Özgan rehberliğinde 5 Ekim 2019 tarihinde derneğimiz Kasder’de düzenlendi. Katılımcı olan ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Şiddetsiz İletişim Nedir? Şiddetsiz İletişim kendi değerlerimizden ödün vermeden karşımızdakini empati ile anlamaya, Karşımızdakini suçlamadan gerçek duygu ve ihtiyaçlarımızı açık yürekli bir

Farkında Olalım Hayatı Kolaylaştıralım!

Farkında Olalım Hayatı Kolaylaştıralım! İnsanlar hayat koşuşturması içinde çevrelerini gözlemleyebilselerdi, bir çok sorun kendiliğinden çözüm bulurdu. Sorunların çözümsüzlüğünün temelini yazık ki farkında olmadıklarımız, görmezden geldiklerimiz, ya da görmediklerimiz oluşturuyor. Bazı insanlar için bir çırpıda aştıkları minik bir basamak biz kas hastaları için ciddi engel teşkil edebiliyor. Yazık ki yaşamın her