E-Posta Gönder info@kasder.org.tr
BAĞIŞ YAP

Güncel

Dünya Duchenne Musküler Distrofi Farkındalık Günü

Derneğimizin eski başkan yardımcısı değerli Ayşegül Domaniç Yelçe’nin kaleminden “Dünya Duchenne Musküler Distrofi Farkındalık Günü”… Merhabalar sevgili okurlar, Günümüzde giderek yaygınlaşan sağlık sorunları yaşamı zorlaştırıyor. Vücudumuzu oluşturan organ ve dokulara zarar veren ve başka başka hastalıkların da meydana gelmesine neden olan rahatsızlıklar artıyor. Bu hastalıklardan biri de kesin tedavisi hâlâ

KASDER-İKÜ GÜÇBİRLİĞİ İLE ONLİNE FİZYOTERAPİ SEANSLARI

KASDER ve İstanbul Kültür Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen online fizyoterapi ile Çınar bebek hayata tutunuyor. . Bu süreçte Çınar’ın tedavisine destek olan İKÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 3. sınıf öğrencisi Saliha Deniz Yavuz, her yaştan insana telerehabilitasyon ile tedavi uygulayabildiklerini söyledi. . . #kasder #kashastaliklaridernegi #kashastaliklari #kashastalari #cinarbebek #kashastalarinanefesolun

AĞUSTOS AYI ”SMA” FARKINDALIK AYIDIR!

Spinal müsküler atrofi (SMA), ikinci motor nöronların kalıtımsal bir hastalığıdır. Otozomal resesif nöromüsküler hastalıkların en sık görüleni olan SMA’nın canlı doğumlarda ortaya çıkma olasılığı ise 10.000 kişide birdir. 50 kişiden biri ise SMA hastalığının taşıyıcısıdır. Her yıl Ağustos ayı SMA Farkındalık Ayı olarak anılıyor. Siz de desteklerinizle SMA hastalarının yanında

LEMS HASTALARININ İLAÇ SORUNUNU BASINA TAŞIDIK!

Yurt dışı ilaç listesine kayıtlı olduğu halde son iki yıldır oluşan fiyat farkı ödenmemektedir. LEMS hastası günde 3 adet DAP kullanmak zorunda. İlacı daha önce ücretsiz alıyorken önce 3 kutusu 21 Euro, sonra sırasıyla tek kutusu 92 Euro ve şuan tek kutusu 102 Euro daha ne kadar artacak bilmiyoruz. Söz

KIZI ÖZLEM ÖZDEMİR’İN KALEMİNDEN PROF. DR. COŞKUN ÖZDEMİR!

Prof.Dr. Coşkun Özdemir hocamızın kızı Özlem Özdemir’in kaleminden; Babalar gününe özel yazısını sizlerle de paylaşıyoruz…   Özlem Özdemir : ”Babamdan önemli dersler! Yıllar öncesinden dersler bugün benim için çok şey ifade ediyor! Yaşadığımız bu zor zamanlarda, çok insan bir babaya sahip olduğum için ne kadar şanslı olduğumu anladım. Çocukluğunuzda size

KASDER VE TOFD İŞBİRLİĞİYLE İHTİYAÇ SAHİPLERİ ATS’LERİNE KAVUŞTU!’

Geçtiğimiz haftalarda yaptığımız tekerlekli sandalye bağışı duyurumuza gösterdiğiniz ilgiden dolayı çok teşekkür ederiz. Bu paylaşım sayesinde gelen 15 talebi inceledik ve başvuruları uygun bulunan hastalarımıza TOFD işbirliğiyle tekerlekli sandalyelerini teslim ediyoruz. Değerli destekleri için kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. #kashastalarınanefesol #kasder #kashastalıklarıderneği #koronayakarşınefesimolurmusun #ats #nefesol #iyilikzamanı #tekerleklisandalye

YAŞAM, EĞİTİM VE SAĞLIK HAKKIMIZ İÇİN KAMUOYUNU DESTEK OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ!

Türkiye’de sayıları milyonları aşan engelli bireyleri ve kas hastaları, zor geçen hayatlarının en kritik dönemecinde… Kasları eridiğinden dolayı çoğu tekerlekli sandalyeye ve yatağa bağımlı hale gelen, bakıma mutlak ihtiyaç duyan kas hastalarının Koronavirüs’e karşı herhangi bir savunma mekanizmaları yok. Bu nedenle pandemiye karşı birinci derece risk grubuna giren kas hastaları