Güncel

BAŞKANIMIZ PROF.DR. COŞKUN ÖZDEMİR’E HİZMET ÖDÜLÜ!

KASDER Kurucu Başkanımız Prof.Dr. Coşkun Özdemir’e çifte mutluluk! İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi Nörolojik Bilimler yeni binasının Nöroloji Anabilim Dalı / Nöromüsküler Hastalıklar İnceleme Laboratuvarına adının verilmesi ardından, İstanbul Tabip Odası’nın her yıl 14 Mart Tıp Bayramı haftası kapsamında verdiği “Dr. Türkan Saylan Tıp Hizmet Ödülü”ne değer görülmesi derneğimiz #Kasder

– DÜNYA SOSYAL HİZMET GÜNÜ – 2021

2021 #DÜNYASOSYALHİZMETGÜNÜ . Dünya çapında sosyal hizmet uzmanlarının ortak mesajlarını iletmek için bir araya geldikleri Dünya Sosyal Hizmet Günü, 1983 yılından bu yana her yıl Mart ayının 3. Salı günü Dünya Sosyal Hizmеt Günü (16 Mart 2021 ) olarak kutlanmaktadır. . Hayat sürecindeki çocukluk, yaşlılık, engellilik, hastalık gibi biyolojik gerçekler,

14 MART!…

Bu özel günde; Fedakâr hekimlerimize teşekkürlerimizi sunar, tüm kayıplarımıza rahmet dileriz… Ülkemizde modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilen ve her yıl 14 Mart’ta kutlanan “Tıp Bayramı”, tıp alanında çalışanların sorunlarının tartışıldığı ve bilime katkılarının ödüllendirildiği bir gündür. Etkin ve kaliteli sağlık sistemi, toplumların en önemli unsuru olup, “Önce

8 MART ”DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ” KUTLU OLSUN!

Çalışan, Üreten, Yetiştiren, Dünyayı Büyüten; Hayalinin peşinden cesaretle giden, Türkiye’nin aydınlık yüzü olan kadınlarımızın sesinin sadece 8 Mart’ta değil, her gün duyulması gerektiğini düşünüyoruz. . Tarih boyunca; toplumun her alanında eşit hak ve özgürlük talep eden, bu yolda direnmekten vazgeçmeyen tüm kadınların, dünya kadınlar günü kutlu olsun! . Kadına şiddet

28 ŞUBAT ”DÜNYA NADİR HASTALIKLAR GÜNÜ” 2021

European Organisation for Rare Diseases (#EURORDIS) – Avrupa Nadir Hastalıklar Organizasyonu, bilinmeyen veya gözden kaçan hastalıklar konusunda farkındalık yaratmak için 2008 yılında Nadir hastalıklara dikkat çekmek amacıyla her dört yılda bir denk gelen nadir bir tarih 29 Şubat gününü Farkındalık günü olarak ilan etti. O günden sonra Şubat ayının son

NADİR GÖRÜLEN HASTALIKLAR TBMM’DE GÖRÜŞÜLDÜ.

Değerli üyelerimiz; Nadir görülen hastalıklarla ilgili araştırma komisyonu raporu TBMM Genel Kurulunda görüşüldü. Meclis Nadir Hastalıklar Komisyonu: Bundan iki yıl önce ALS, SMA, DMD, MS ve diğer nadir hastalıkların incelenmesi için bir Araştırma Komisyonu kurulmuştu. Kısaca ”Nadir Hastalıklar Komisyonu” olarak bilinen bu komisyonun tam adı: “ALS, SMA, DMD, MS Hastalıklarında

”Tüm Yönleriyle FSHD Webinarı’’ YouTube Kanalımızdan İzleyebilirsiniz!

”Tüm Yönleriyle FSHD Webinarı’’ bu akşam gerçekleştirdik. . Buluşma, Koç Üniversitesi Hastanesi, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Türkiye Kas Hastalıkları Derneği işbirliği ile 17 Şubat 2021 Çarşamba günü, Saat 20.00 – 21.30’da gerçekleştirilmiş olup, zoom programı aracılığıyla eş zamanlı olarak YouTube/KASDERNEK kanalımızdan da canlı yayınlanmıştır. . Prof.Dr.Piraye OFLAZER, Prof.Dr. Mehmet

KASDER’DEN HABERLER (EKİM-KASIM-ARALIK-2020 ) E-BÜLTEN

SİZLERİ ÖZLEDİK! Salgın sürecinde KASDER üye ve gönüllerinden uzakta kalmak, yüz yüze iletişimin ve paylaşılan zamanın sıcaklığını yaşayamamak bizim için üzüntü verici. Umuyoruz ki en kısa zamanda salgının etkileri azalır ve biz yeniden bir araya gelebiliriz. Etkisini yaşamımızın her alanında hissettiğimiz COVID-19’un yarattığı salgın koşullarına çalışmalarımızı adapte ettiğimiz yoğun bir

Yeni Yılınız Kutlu ve Umutlu Olsun!

💜 Değerli Üyelerimiz & Gönül Dostlarımız,.💜 2020 yılını sizlerle uzakta geçirmek zorunda kalsak da biz, hep beraber “Birlikte başarabiliriz!” diyen büyük ve güçlü bir aileyiz. Şimdi umut ve beklentilerle yeni bir yıla kucak açıyoruz..💜 KASDER ailesinin değerli bir üyesi olarak sizlerin yeni yılınızı kutlar, sevdiklerinizle mutluluk dolu bir yıl geçirmenizi