Güncel

KAS HASTASI BİREYLERE VE ONLARIN AİLELERİNE SORDUK!

🟣 “Kas Hastasıyım Haklarımın Farkındayım” projesi çerçevesinde hazırlanmış röportaj videolarımıza YouTube Türkiye Kas Hastaları Derneği kanalımızdan buradan ulaşabilirsiniz. . 📽️ RÕPORTAJLARDA; . 🟣 KAS HASTASI BİREYLERE VE ONLARIN AİLELERİNE SORDUK! . 📽️ “KAS HASTASI ENGELLİ BİREYLER OLARAK GÜNLÜK HAYATTA KARŞILAŞTIĞINIZ ZORLUKLAR NELERDİR?” . 📽️”SAHİP OLDUĞUNUZ HAKLARI KULLANMAK SİZİN İÇİN NE

15 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİĞİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK.

🌼 Bakırköy Belediyesi Engelliler Komisyonu & Kasder iş birliğinde düzenlenen etkinlik 15 Mayıs 2022 Pazar günü, Ataköy Sanatçılar Parkı’nda düzenlendi. . 🌼 Etkinlik Dernek Başkanımız Prof. Dr. Coşkun Özdemir, Genel Koordinatörümüz Maide Kılıçarslan, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Bakırköy Belediye Engelli Komisyonu Başkanı Nesrin Serindağ ve bir çok Engelli

ENGELLİLİK HAFTASINDA FARKINDALIĞA DAVET!

🟣 10 – 16 Mayıs ”Engelliler Haftası’nda herkesi engellilik alanında farkındalığa davet ediyoruz. . 👉 Umut ve Can ile tanıştınız mı? . 🟣 Onlar Türkiye’deki on binlerce kas hastası bireyin haklarını bizlere anlatmak istiyorlar. Bu toplum içerisinde birlikte yaşıyoruz ve birbirimizin yaşamını zorlaştırmamak en önemli görevimiz. Onların sesi olmaya hazır mısınız? Unutmayın, siz olmadan

10-16 Mayıs ENGELLİLER HAFTASI / BAŞARMAK İÇİN ENGEL YOK!

10 MAYIS 2022 ENGELLİLİK ÇALIŞMALARINDA BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR ETKİNLİĞİ DAVETLİSİYDİK. . 10 Mayıs 2022 Salı günü, Saat 10.00-12.30 arasında İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Rektörlük Doktora Salonunda gerçekleşen etkinlikte bir araya geldik. . Açılış konuşmasını Engellilik Araştırmaları Program Koordinatörü, ENUYGAR Müdürü aynı zamanda eski KASDER Başkan Yardımcımız Prof. Dr.

23 NİSAN’I SEVGİ PARKINDA KUTLADIK!

🎈Lions 118 T Yönetim Çevresinin işbirliğinde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği engelli ve engelsiz çocukların aynı ortamda sosyalleşebilme amacıyla 23 Nisan 2022 Cumartesi Günü gerçekleştirildi. 🎈Ayazağa Sevgi Parkında, 12.00 16.00 saatleri arasında yapılan etkinliğe #KASDER Kurucu Başkanımız Prof. Dr. Coşkun Özdemir, Genel Koordinatörümüz Maide Kılıçarslan ve Proje Sorumlumuz

”ROTA: HASTA DERNEKLERİ GELİŞİM AKADEMİSİ” PROGRAMINA KATILDIK

🟣 Hasta Derneği Temsilcileri & Sanofi & Sosyal İnovasyon Merkezi Katılımcıları, “ROTA: Hasta Dernekleri Gelişim Akademisi” programına katıldık. Derneklerin kapasitelerini geliştirmeye destek olmak amacıyla SIM tarafından Nisan 2022 – Aralık 2022 döneminde Sanofi’nin desteğiyle çevrimiçi ortamda Sivil Toplum Destek Programı kapsamında eğitimler verilecektir. #Sanofi, proje kapsamında SIM’in, 2022 yılı içerisinde

BAŞKANIMIZA 70. YIL HİZMET ÖDÜLÜ

⭐ Başkanımız Prof. Dr. Coşkun Özdemir 70. Yıl Hizmet Õdülüne Layık Görüldü. ⭐ İstanbul Tabip Odası’nın her yıl 14 Mart Tıp Haftası kapsamında düzenlediği ödül töreni ve meslekte 25, 40, 50, 60, 65 ve 70. Yıl hizmet plaket töreni 19 Mart 2022 Cumartesi günü, İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda

50’Lİ YILLARDAN BUGÜNE NÖROLOJİ / PROF.DR.COŞKUN ÖZDEMİR

50’Lİ YILLARDAN BUGÜNE NÖROLOJİ (İSTANBUL ÇAPA TIP FAKÜLTESİNDEN BAKIŞ) Kasder Kurucu Başkanımız Prof. Dr. Coşkun Özdemir’in kaleminden 67 yıllık nöroloji anıları:  Bizim kuşaktan, bu tıp branşını seçmiş onlar akıl ve sinir hastalıkları uzmanıdırlar. Uzmanlık diplomalarımızda böyle yazar. O yıllarda Nöroloji ve psikiyatri beraberdir. Anadolu’nun ihtiyacı o yıllarda bunu gerektiriyordu. Asistanlığa

4. KARİYER ONURSAL ÖDÜLLERİ ”KAS HASTALIKLARI” TEMASIYLA DÜZENLENDİ.

İstanbul Kültür Üniversitesi  Kariyer Kulübü  tarafından ”Farkındalık temalı ödül gecesi”  bu yıl ”KAS HASTALIKLARI” temasıyla düzenlendi.   Üniversite oyları sonucu sanat, spor, edebiyat, medya ve iş dünyasının kıymetli isimlerine ödül verilmesinin yanında bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında derneğimizin ismine de yer verildi.   Bu muhteşem gecenin mimari olan İstanbul Kültür Üniversitesi

VEFATININ 61.YILINDA HASAN ALİ YÜCEL’İ ANDIK!

🥀 Türk Gençliğine Hizmet Vakfı’nın düzenlediği anma töreni geçtiğimiz hafta 26 Şubat 2022 Pazar günü, Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 🥀Kurucu Başkanımız Prof. Dr. Coşkun Özdemir konuşmacı olarak katıldığı törende, ’’Büyük eğitimci Hasan Ali Yücel, ‘’1939 yılında Milli Eğitim Bakanı olmuş, Hakkı Tonguç’la birlikte Köy Enstitülerinin kuruluşuna öncülük etmiştirler. O yıllarda Türk