E-Posta Gönder info@kasder.org.tr
iletişime geç +90 212 663 86 86
BAĞIŞ YAP

Güncel

Prof.Dr. Haluk Topaloğlu’dan Covid-19 Salgını ve Nöromusküler Hastalıklar İçin Önlemler

28 Mart 2020 Prof. Dr. Haluk Topaloğlu, Yeditepe Üniversitesi Pediatri Anabilim Dalı Covid-19 salgını ve nöromusküler hastalıklar için önlemler Sevgili ailelerimiz, Sevgili çocuklar Covid-19 virus salgını yaşadığımız bu günler nöromusküler hastalarımızın bireysel tedavisinde bazı ek önlemler alınmasını gerektirebilir. İşte bu hususta uluslararası Neuromuscular Disorders dergisinin Yayın Kurulu üyelerinin ortak çabası

Bilgilendirme

Prof.Dr. Feza Deymeer’den CORONA SALGINI SIRASINDA MİYASTENİA GRAVİS HASTALARINA ÖNERİLER

Sevgili miyastenia gravis’li hastalarımız, Corona virüs (COVİD-19) pandemisinin sizi doğal olarak çok endişelendirdiğini biliyorum. Bana gelen mesajlardan hareket ederek merak ettiğiniz soruları yanıtlamaya çalışacağım. Öncelikle, immunolojik bir hastalık olan miyastenia gravis’teki bağışıklık bozukluğu sadece tek bir proteine (asetilkolin reseptör antijenine, MuSK antijenine ya da henüz saptanamamış bir antijene) karşı oluşan

Dikkat çekerek bilgi vermek

Korona virüs – Nöromusküler Hastalıklar

Korona virüs – Nöromusküler Hastalıklar #Korona #virüs #pandemisinde virüsün bir taşıyıcıdan başka bir insana geçmesini engellemenin en etkili yollarından biri kişisel hijyenin sağlanması diğeri ise sosyal temasın en alt düzeye indirilmesi ve sosyal mesafe kuralına uymak. Nöromusküler hastalığı olan hastalarımızın ayrıca aşağıdaki durumlara dikkat etmesi gerekiyor. • İlaç kullanmaya devam

DMD/BMD ve COVİD19

DMD/BMD ve COVİD-19 Dünya Duchenne Örgütü, uzmanlara sormaya devam ediyor… 21 Mart’ta ikincisi yapılan online bilgilendirmenin Türkçe özetini sizler için hazırladık. DMD üzerinde çok tecrübeli olan İskoçya’dan University of Glasgow Öğretim Üyesi, Endokrinoloji Uzmanı Dr. Jared Wong yanıtlıyor. -COVİD ve DMD’lilerin kullandığı kortizonlar bağışıklık sistemini etkiler mi? * Kortizonların bağışıklığı

Kas Hastaları ne yapmalı?

Hepinizin bildiği gibi #Koronavirüs nedeni ile olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Türkiye Kas Hastalıkları Derneği olarak, risk grubundaki hastalarımızı ve üyelerimizi, değerli hocalarımız ile uzmanlarımızın rehberliğinde bu dönemde desteklemek ve doğru bilgilendirmek gayretindeyiz. Bu kapsamda Prof. Dr. Feza Deymeer hocamızın Miyastenia Gravis hastalığı özelindeki kritik uyarılarını ve Prof. Dr. Piraye Oflazer

21 Mart Down Sendromlular Günü

Bugün 21 Mart Down Sendromlular Günü… Ülkemizde çeşitli farkındalık projeleriyle kutlanan bu özel günde down sendromuna sahip bireylerin bu yılki planlı birçok etkinliği Koronavirüs nedeniyle iptal edildi ve #evdekal mesajları verildi. KASDER olarak, 21 Mart Down Sendromlular Günü’nü içtenlikle kutluyor ve bu hassas günlerde verilen duyarlı mesajlar nedeniyle down sendromlu

Yaşlılara Saygı Haftası

SEVDİKLERİNİZİ NASIL KORURSUNUZ? #Koranavirüs salgını nedeniyle zorunlu olmadıkça evden çıkmayın… İşten, alışverişten, hastaneden veya bir başka zorunlu nedenle çıktığınız sokaktan evinize döndüğünüzde ise şunlara dikkat edin: – Yeni tip Koronavirüs (Kovid 19) kurumaya, güneş ışığı ve havalandırmaya dayanıksız. Be nedenle evler sık sık havalandırılmalı – Dışarıdan geldikten sonra eller mutlaka

Çanakkale Zaferi

ZAFERİ ENGELLER KUTSAR Türkiye bağımsızlık yolunda en büyük zaferlerinden birini Çanakkale’de 18 Mart 1915’de kazandığında, 97 bin kişi gazi oldu. Hayatlarına engelli bireyler olarak devam eden kahramanlarımızın en büyük korkusu ise savaşmak değil, vatansız kalmaktı. Bizler; zafere giden yolda tüm engelleri aşarak ülkesini kurtaran şehit ve gazilerimizin fedakarlığını hiçbir zaman

Koronavirüs

Koronavirüsü (COVID-19) nedeniyle Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin çalışanları ve yakınlarının güvenliği açısından evden çalışma düzenine geçilmiştir. Mesai saatlerinde sosyal medya hesaplarımız üzerinden destek verilecektir. Ayrıca info@kasder.org.tr adresimize mail gönderebilirsiniz. Acil durumlarda ise 0 212 663 86 86 telefon numarasından bizlere ulaşabilirsiniz.