E-Posta Gönder info@kasder.org.tr
BAĞIŞ YAP

Güncel

KAS HASTALIKLARINDA GENETİK TEDAVİLER/ PROF.DR.COŞKUN ÖZDEMİR

KASDER Kurucu Başkanı  Prof. Dr. Coşkun Özdemir hocamızın ‘Herkese Bilim Teknoloji Dergisi’nde  yayınlanan yazısını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz: KAS HASTALIKLARINDA GENETİK TEDAVİLER / 13 Kasım 2020  8000 kadar genetik hastalık var. Kas hastalıklarının büyük çoğunluğu da bunlar arasında.. 50′ lerde  7-8 kas hastalığı biliyorduk. Text Booklarda bunlar sayılıyordu. Çünkü fenotip genotip

SMA FARKINDALIK AYI’NDA NELER YAPTIK?

SMA Farkındalık Ayı’nı geride bıraktık. SMA hastalığıyla ilgili çalışmaları sadece 1 aya sığdırmak mümkün değil, bu alanda yapılması gerekenlerle ilgili vargücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. SMA Farkındalık Ayı’nda neler mi yaptık, gelin birlikte izleyelim. İzlemek için burayı tıklayınız #turkiyekashastaliklaridernegi #kasder #kasdernek #kashastaliklari #kashastalari #sma #smaawareness #destekol #nefesol #kashastalarinanefesol #raredisease #neuromuscular #spinalmuscularatrophy

Dünya Duchenne Musküler Distrofi Farkındalık Günü

Derneğimizin eski başkan yardımcısı değerli Ayşegül Domaniç Yelçe’nin kaleminden “Dünya Duchenne Musküler Distrofi Farkındalık Günü”… Merhabalar sevgili okurlar, Günümüzde giderek yaygınlaşan sağlık sorunları yaşamı zorlaştırıyor. Vücudumuzu oluşturan organ ve dokulara zarar veren ve başka başka hastalıkların da meydana gelmesine neden olan rahatsızlıklar artıyor. Bu hastalıklardan biri de kesin tedavisi hâlâ

KASDER-İKÜ GÜÇBİRLİĞİ İLE ONLİNE FİZYOTERAPİ SEANSLARI

KASDER ve İstanbul Kültür Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen online fizyoterapi ile Çınar bebek hayata tutunuyor. . Bu süreçte Çınar’ın tedavisine destek olan İKÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 3. sınıf öğrencisi Saliha Deniz Yavuz, her yaştan insana telerehabilitasyon ile tedavi uygulayabildiklerini söyledi. . . #kasder #kashastaliklaridernegi #kashastaliklari #kashastalari #cinarbebek #kashastalarinanefesolun

AĞUSTOS AYI ”SMA” FARKINDALIK AYIDIR!

Spinal müsküler atrofi (SMA), ikinci motor nöronların kalıtımsal bir hastalığıdır. Otozomal resesif nöromüsküler hastalıkların en sık görüleni olan SMA’nın canlı doğumlarda ortaya çıkma olasılığı ise 10.000 kişide birdir. 50 kişiden biri ise SMA hastalığının taşıyıcısıdır. Her yıl Ağustos ayı SMA Farkındalık Ayı olarak anılıyor. Siz de desteklerinizle SMA hastalarının yanında

LEMS HASTALARININ İLAÇ SORUNUNU BASINA TAŞIDIK!

Yurt dışı ilaç listesine kayıtlı olduğu halde son iki yıldır oluşan fiyat farkı ödenmemektedir. LEMS hastası günde 3 adet DAP kullanmak zorunda. İlacı daha önce ücretsiz alıyorken önce 3 kutusu 21 Euro, sonra sırasıyla tek kutusu 92 Euro ve şuan tek kutusu 102 Euro daha ne kadar artacak bilmiyoruz. Söz