Güncel

KASDER/E-BÜLTEN (NİSAN-MAYIS-HAZİRAN-2021)

📨 KASDER’DEN HABERLER 🟣 E-Bülten (Nisan – Mayıs – Haziran 2021) . Değerli Üyelerimiz, . Gerçekleştirdiğimiz faaliyetleri sizler için özetledik. İncelemek için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız: E- Bülten-Nisan-Mayıs-Haziran . Yeni başlangıçların müjdesi olan bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte doğa gibi umutlarımızda tekrar canlanıp yeşermeye başladı. . Pandemi sürecinde tedbirleri elden bırakmadan

AĞUSTOS #SMA FARKINDALIK AYI

🟠  Ağustos ayı tüm dünyada SMA (Spinal Müsküler Atrofi) farkındalık ayı olarak ilan edilmiştir. ✴️ Spinal müsküler atrofi (SMA), ikinci motor nöronların kalıtımsal bir hastalığıdır. 🔸Siz de SMA hastalığının farkında olun!   #sma #spinalmüsküleratrofi #kashastaları #kashastalıkları #nöromüsküler #nöromüskülerhastalıklar #nadirhastalıklar #genetikhastalıklar #neuromuscular #spinalmuscularatrophy #smatip1 #smatip2 #smatip3 #kasdernek #kasder #türkiyekashastalıklarıderneği

NİCE BAYRAMLAR DİLERİZ!

Barış, Huzur, Sevgiyle; Nice Bayramlar Dileriz…   #kurbanbayramı #bayramınızkutluolsun #birliktenicebayramlara #iyibayramlar #kashastaları #kashastalarıveaileleri #kasder #kasderneği #kasdernek #kashastalıklarıderneği #iyilikzamanı #nicebayramlara #kashastalıkları #nöromüskülerhastalıklar #türkiyekashastalıklarıderneği #birliktebaşarabiliriz #nicebayramlarımızolsun

Dünya FSHD Günü

🍊 20 Haziran farkındalık oluşturmak için ”Dünya FSHD Günü” ilan edilmiştir. Her 20 Haziran’da dünya genelinde #DünyaFSHDGünü aracılığıyla Fasioskapulohumeral müsküler distrofi (FSHD) hastalığına dikkat çekmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.   🔶 Fasioskapulohumeral Musküler Distrofi FSHD: Otozomal dominant bir miyopati olup, ilk olarak 1885 yılında Fransız Nörologlar Landouzy ve

”NADİR HASTALIKLAR” DAİRESİ BAŞKANLIĞI İLE BİR ARADA İDİK!

Değerli üyelerimiz, 🔸Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanlığı’na bağlı Nadir Hastalıklar Dairesi ile online bir toplantı gerçekleştirdik. 🔸3 Haziran 2021 Perşembe günü gerçekleşen toplantıda sorunlar ve çözüm üretilmesine ilişkin temaslarda bulunduk. 🔸Nadir Hastalıklar Dairesinin sorulara ilişkin açıklamaları özetle şöyle: ✔️SMA ilacı Evrysdi: Önümüzdeki hafta Bilim Kurulu çalışmalarını raporlayacaklar. Avrupa ülkeleri de takip

50’Lİ YILLARDAN BUGÜNE NÖROLOJİ / PROF.DR.COŞKUN ÖZDEMİR

50’Lİ YILLARDAN BUGÜNE NÖROLOJİ (İSTANBUL ÇAPA TIP FAKÜLTESİNDEN BAKIŞ) Kasder Kurucu Başkanımız Prof. Dr. Coşkun Özdemir’in kaleminden 67 yıllık nöroloji anıları:  Bizim kuşaktan, bu tıp branşını seçmiş onlar akıl ve sinir hastalıkları uzmanıdırlar. Uzmanlık diplomalarımızda böyle yazar. O yıllarda Nöroloji ve psikiyatri beraberdir. Anadolu’nun ihtiyacı o yıllarda bunu gerektiriyordu. Asistanlığa

HAKLARIMI BİLİYORUM! / EĞİTİM

Değerli üyelerimiz, Engelli olan bireylere yol haritası niteliğinde bilgilendirme rehberini sizler için derledik. Konumuz: Eğitim Detaylar: Bu rehber, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı /Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanmıştır. Bilgilendirme Rehberi, engelli bireylerin insan haklarını ve temel özgürlüklerini tam ve diğer bireylerle eşit şekilde kullanmasını veya bunlardan yararlanmasını

BAŞKANIMIZ COŞKUN HOCAMIZDAN BAYRAM MESAJI

Değerli #KASDER Ailesi, Kurucu Başkanımız Prof. Dr. Coşkun Özdemir hocamızın bayram mesajını sizlere iletiyoruz: Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nden bütün yurdumuza halkımıza ve tüm kas hastalarına bayram için en iyi dileklerimi yolluyorum. Aşılanmanın gecikmeden tamamlanmasını salgının sona ermesi büyük dileğimizdir. SMA ve DMD hastalarının gen tedavisine ulaşabilmeleri ve diğer hastalarımızın tedavi

KASDER’DE ”RAMAZAN AYI DAYANIŞMASI” 100 KİŞİYE ULAŞTI!

RAMAZAN AYI; Dayanışma, Yardımlaşma ve Paylaşma demektir… Bir yılı aşkın süredir tüm dünyayı etkileyen #Covid-19 Salgını sürecinde, kas hastalığı ile mücadele eden ailelerin sosyo-ekonomik sorunlarının arttığına tanık olmuştuk. Bu nedenle, Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (#KASDER) olarak ihtiyaç sahibi olan kas hastalarından gelen talepleri değerlendirerek, bu yıl da ‘’Ramazan Ayı Yardım

KASDER/E-BÜLTEN (OCAK-ŞUBAT-MART-2021)

KASDER’DEN HABERLER E-Bülten (Ocak – Şubat – Mart 2021) . Değerli Üyelerimiz, 2021 senesinin ilk üç ayını geride bıraktık. Bir yandan pandemi şartlarının etkileri ile mücadele ederken diğer yandan kas hastaları ve yakınlarının tüm insan haklarına eşit bir biçimde eriştiği ve daha iyi imkanlarla dolu bir yaşama sahip olduğu bir