E-Posta Gönder info@kasder.org.tr
iletişime geç +90 212 663 86 86
BAĞIŞ YAP

Güncel

Bugün sağlıklısın peki yarın?

Bugün sağlıklısın peki yarın? İSMMMO Bakırköy Temsilciliğinin farkındalık etkinliğinde KASDER’i , faaliyetlerimizi ve hedeflerimizi katılımcılarla paylaştık. Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanımız Prof.Dr. Coşkun Özdemir, İSMMMO Kurucu Onursal Başkanı ve TURMOB Sekreteri Dr. Yahya Arıkan ve çok sayıda davetlinin katılım gösterdiği “Bugün Sağlıklısın Peki Yarın?” etkinliğine gösterilen yakın ilgiye, samimi duyarlılığa

Türkiye’nin çocukları ve gençleri resmetti, KASDER sergiledi!

Türkiye’nin çocukları ve gençleri “ENGELSİZ BİR DÜNYA İÇİN ” resmetti, KASDER Sergiledi! Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) olarak, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 3 yıldır Türkiye genelindeki tüm okullarda düzenlediğimiz “Engelsiz Bir Dünya İçin” resim yarışmasına katılan başarılı öğrencilerin resimlerini ilk kez 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde sergiledik. Eserler, okul çağındaki

Sadece bir gün değil, her gün hatırlanmak temennisiyle!

Bugün 3 Aralık Engelliler Günü ! Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1992 yılında aldığı bir kararla, her yıl 3 Aralık günü “Dünya Engelliler Günü” olarak ilan edildi. Bu özel günde #eğitim, #sağlık, #sosyal, #kültürel, #ekonomik alanlarda #engelli olan bireylerin yaşadıkları #sorunlar konusunda toplumsal #farkındalık yaratmak amaçlanıyor. Sadece bir gün değil, her gün hatırlanmak temennisiyle!

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

96 yıl önce bugün; bir lider kendi sultanlığını oluşturabilecek tüm koşullara sahip iken en zoru seçti.   Bağımsızlığı şiar edinmiş bir halkın maddi manevi yıkıma uğramış topraklarında tüm yurttaşların #eşit şekilde yaşaması, özgürlüğün daimi olması için CUMHURİYET’i ilan etti.   96 yıl önce bugün kurulan CUMHURİYET’i ve haklarımızı bilimin ışığında

”Şiddetsiz İletişim Dili” Eğitimi

Yeşilköy Yaşam Atölyesi Topluluğu’nun organize ettiği ”Şiddetsiz İletişim Dili” eğitimi Hamdi Özgan rehberliğinde 5 Ekim 2019 tarihinde derneğimiz Kasder’de düzenlendi. Katılımcı olan ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Şiddetsiz İletişim Nedir? Şiddetsiz İletişim kendi değerlerimizden ödün vermeden karşımızdakini empati ile anlamaya, Karşımızdakini suçlamadan gerçek duygu ve ihtiyaçlarımızı açık yürekli bir

Farkında Olalım Hayatı Kolaylaştıralım!

Farkında Olalım Hayatı Kolaylaştıralım! İnsanlar hayat koşuşturması içinde çevrelerini gözlemleyebilselerdi, bir çok sorun kendiliğinden çözüm bulurdu. Sorunların çözümsüzlüğünün temelini yazık ki farkında olmadıklarımız, görmezden geldiklerimiz, ya da görmediklerimiz oluşturuyor. Bazı insanlar için bir çırpıda aştıkları minik bir basamak biz kas hastaları için ciddi engel teşkil edebiliyor. Yazık ki yaşamın her

30 Eylül ”Dünya Limb-Girdle Musküler Distrofi (LGMD) Günü”

Bugün 30 Eylül ”Dünya Limb-Girdle Musküler Distrofi (LGMD) Farkındalık Günü” ❇️ Limb-Girdle Musküler Distrofi (LGMD)’nin kol ve bacak kaslarında güçsüzlüğe yol açan bir grup kas hastalığının taşıdığı ad. Bu hastalıkta en çok etkilenen kaslar, bedene yakın olanlar (proksimal kaslar) – özellikle omuz, üst kol ve alt karın kasları. Bu hastalığın

İmamoğlu’na çağrı: Dernek zar zor ayakta duruyor!

Sn. Başkanımız Prof.Dr.Coşkun Özdemir’in  Cumhuriyet Gazetesi’nin Sağlık muhabiri Sibel Bahçetepe ile röportajından: Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Coşkun Özdemir, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çağrıda bulunarak “Dernekten binlerce hasta yararlanıyor. Bu derneğin yaşaması için bağış ve yardımlar şart. Dernek zor durumda ve ayakta duramıyor. Yalnızca derneğimize ait

DUCHENNE  HASTALIĞI (DMD) KÖK HÜCRE VE GENETİK TEDAVİ / EYLÜL 2019

DUCHENNE  HASTALIĞI (DMD) KÖK HÜCRE VE GENETİK TEDAVİ / Prof.Dr.Coşkun Özdemir Fransız bilim adamı Duchenne tarafından tarif edilen bu hastalık onun adını taşıyor. Genetik bir hastalık, cinsiyet kromozomu ile taşındığı için erkek çocuklarda ilk yaşlarda ortaya çıkıyor. Yaklaşık 3500 doğumda bir duchenne doğuyor..Aile çocuklarının akranları gibi yürüyemediğini, merdiven çıkamadığını fark

7 Eylül ”DMD Farkındalık Günü”nde Bir Aradaydık!

2014 yılında bu hastalığa dikkat çekmek amacıyla 7 Eylül, Dünya Duchenne Farkındalık Günü ilan edildi. Bu özel günde Türkiye Kas Hastalıklar Derneği, Kas Hastalığı ile Mücadele Derneği, DMD Hastaları ve Aileleri farkındalık oluşturmak için bir araya geldik. Beşiktaş Belediyesi Sporcular Parkında düzenlenen etkinlikte Kasder Başkan  Yardımcısı Fatma Çoban, DMD hastalığı