NADİR HASTALIK #LGMD KONFERANSI

🟣 Üsküdar Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü öğrencilerinden oluşan ANKA ekibinin RaDiChal’22 yarışması kapsamında nadir hastalıklara tedavi ve sosyal farkındalık projelerini desteklemek amacıyla bir araya geldik.

🟣 02 Temmuz 2022 Cumartesi günü, Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Saat 10.00 -15.00 arası gerçekleşen “NADİR HASTALIK KONFERANSI- LGMD” etkinliğinde; Nadir, Genetik ve ilerleyici bir hastalık olan LGMD (Limb-Girdle Musküler Distrofi) kas hastalığı için genetik tedavi projesi çalışmaları anlatılırken, bir yanda da sosyal farkındalık çalışmaları yapıldı. Konuşmacılar arasında bizi temsilen Genel Koordinatörümüz Psk. Sn.Kılıçarslan katılarak sunumuyla katkı sağladı.

🟣 Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) olarak, Fizyoterapistler Derneği İstanbul İl Temsilciliği, Nutrigenetik Ve Epigenetiğik Derneği, Maraş Sağlık Polikliniği ve alanında uzmanlarla birlikte Nadir Hastalıklar Konferansında yerimizi almış olduk.

🟣 Hep birlikte bilimin ışığında hastaların sesi olup, onların ellerinden tutarak daha güzel koşullarda yaşamalarını sağlayan hak ve tedavilere ulaşabileceklerine inanıyoruz.

🟣 Üsküdar ve Yıldız Teknik Üniversiteleri Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü öğrencileri /ANKA ekibine duyarlılıkları ve organizasyonda emek sundukları için çok teşekkür ederiz. Başarılarının artarak devam etmesi temennisiyle,
.
@marassaglikcom @epigenetikkocluk @nutrigenetikepigenetik @tfdistanbul @anka_lgmd @radichallenge @uskudaruni @yildizedu @kasdernek @uskudarbld