”OPD PROJESİ” İÇİN GÖNÜLLÜ PSİKOLOGLARIMIZDAN BİRİ OLMAK İSTER MİSİNİZ?

🟪”ONLİNE PSİKOLOJİK DESTEK PROJESİ” İÇİN GÖNÜLLÜ PSİKOLOGLARIMIZDAN BİRİ OLMAK İSTER MİSİNİZ?

🟪 Nöromüsküler hastalıklara sahip birey ve yakınlarına; hastalık teşhisi sonrasında ortaya çıkan sorunları saptamak, bu sorunlara yönelik yöntem uygulama ve ailelere danışmanlık vererek olumsuz etkileri azaltmak amacıyla Türkiye Kas Hastalıkları Derneği bünyesinde “Online Psikolojik Destek Projesi” oluşturulmuştur. Sağlık psikolojisi ile ilgilenen psikolog, psikiyatr ve psikolojik danışman gibi meslek alanlarında eğitim almış uzmanları, gönüllü olarak kas hastalarına ve ailelerine online psikolojik destek vermek üzere KASDER’e davet ediyoruz.

🟪 2023 yılı için başvurular 08 Aralık tarihine kadar kabul edilecektir.

🟪 Projeye katılan gönüllülere süreç boyunca haftada bir olmak üzere uzman psikolog tarafından süpervizyon desteği sağlanacaktır.

Ön hazırlıklarına 2012 yılında başladığımız proje kapsamında, 2013 Mayıs ayından itibaren ailelerin başvurularını kabul etmeye başladık. 8 yıl boyunca pek çok hasta ve aileye, uzmanlarımız aracılığıyla psikolojik destek hizmetini başarıyla verdik. Bu hizmeti, COVID-19 sürecinde salgın risklerinden korunmak için evlerinde kalmak durumunda olan kas hastalarının fizik tedavi, rehabilitasyon ve psikolojik destek gibi hizmetlere erişememesi sebebiyle tüm kas hastalarına yönelik bir Online Psikolojik Destek Projesi’ne dönüştürdük. 2021 yılında 20 gönüllü psikolog ile 47 kas hastası birey yakınına 488 saat psikolojik danışmanlık hizmeti vererek, gönüllü psikologlarımızı 40 süpervizyon oturumu ile destekledik. 2022 yılında ise 28 gönüllü psikolog ile 43 kas hastası birey yakınına 475 saat psikolojik danışmanlık hizmeti vererek, gönüllü psikologlarımızı 31 süpervizyon oturumu ile destek sağladık. Bu sene de gönüllü psikologlarımız aracılığıyla birçok kas hastası bireye ulaşmayı hedefliyoruz.

🟪 Detaylı bilgi almak isterseniz info@kasder.org.tr adresimize yazarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Katılım başvuru formu için burayı tıklayın.

#kashastalıkları #nöromüskülerhastalıklar #psikolojikdestek #psikoloji #onlinedestek #birliktebaşarabiliriz #kasder #kasdernek #türkiyekashastalıklarıderneği