İşkur Mesleki Rehabilitasyon Hizmetleri

İşbirliği yapılan kurumlar:

Microsoft

Türkiye Bilişim Derneği

Bilge Adam

Bakırköy Belediyesi Halk Eğitim Merkezi

Derneğimizde 2005 yılında Microsoft ve Türkiye Bilişim Derneği tarafından kurulan 11 bilgisayarlı “Bilgisayar Laboratuvarında” engellilere yönelik bilgisayar eğitimleri verilmektedir.

Verilen bu eğitimlerden sadece kas hastaları değil, farklı engelli gruplarından kişiler de yararlanmaktadır.

Bu eğitimlerden bazıları şunlardır:

2005-2006 yılında Bilge Adam sponsorluğunda 3′er aylık dönemlerle 4 kurdan oluşan ve 40 kişiyi kapsayan Yazılım Uzmanlığı kursu.

2005-2006 yıllarında Bakırköy Belediyesi Halk Eğitim Merkezi’nin desteği ile 20 kişiye Temel Bilgisayar Eğitimi.

2006 yılında Bakırköy Belediyesi Halk Eğitim Merkezi’nin desteği ile 20 kişiye Bilgisayarlı Muhasebe kursu.

2008 -2009 yılında İŞKUR ile ortak yürütülen ve 40 kişiyi kapsayan Grafikerlik Eğitimi.

Tüm eğitimlerin toplamında eğitimlere katılan 160 kişiden 45 ‘i kas hastası olup 115 kişi ise farklı engelli gruplarından katılımcılardır.