Kas Hastalarıyla El Ele, Daha Güzel Bir Yaşam İçin Sunay Akın Etkinlikleri Projesi

Kas Hastalarıyla El Ele, Daha Güzel Bir Yaşam İçin Sunay Akın Etkinlikleri

Kas hastalıklarını çeşitli kesimlere anlatarak kalıcı bir duygu ve dayanışma ağı yaratmak için bir sosyal sorumluluk projesi olarak tasarlanan “Kas Hastalarıyla El Ele, Daha Güzel Bir Yaşam İçin Sunay Akın Etkinlikleri”, 6 ay boyunca her ay İstanbul’un ayrı bir üniversitesinde düzenlendi.

Projenin amacı
– Çoğu ilerleyici ve genetik geçişli olan kas hastalıklarıyla ilgili toplumda farkındalık yaratarak, kas hastalarıyla dayanışma sağlamak.
– Halen engelliler için erişilebilir olmayan Sunay Akın Oyuncak Müzesi’nin erişilebilirliğini sağlamak.

Proje aşamaları
1) Üniversite çevresi ve öğrenci kulüpleriyle etkileşim
2) Sürekli ve etkili bir medya planı uygulaması
3) Üniversitelerdeki Sunay Akın gösterileri

ÇIKTILAR
* Her ay 1 üniversitede hedeflenen etkinlik öncesi, ilgili üniversitenin özellikle öğrenci kulüpleriyle karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi planlandı. Gerek etkinlik tanıtımı ve uygulaması, gerekse de bu etkileşim sırasında doğacak sinerjiyle yeni ve ortak çalışma potansiyelleri değerlendirildi.

* Etkinlik öncesi 2 hafta boyunca çeşitli ulusal TV kanallarında 16 saniyelik bir tanıtım filmi döndü ve kas hastalıklarıyla ilgili topluma mesajlar iletildi. Aynı tanıtım filminde, bir yandan o ayın Sunay Akın gösterisine ilişkin duyuru yer alırken, öte yandan yayınlanan 4 haneli Kısa Servis Numarası (SMS) ile kas hastalıklarıyla mücadelede dayanışma çağrısı yapıldı.

* Aynı süreçte ulusal ve yerel radyolarda programlar yapıldı, internet yayınları gerçekleştirildi. Proje iletişim planı gereği, her ay 1 milyon kişiye toplu mail gönderildi. Ayrıca proje boyunca, KASDER web sitesinde duyuru ve yayınlar yapıldı, internet üzerindeki sosyal ağlarda geniş çaplı tanıtımlar gerçekleştirildi.

* Her üniversitedeki tanıtım ve iletişim faaliyeti sonunda, 500–1000 kişilik salonlarda Sunay Akın gösterisi düzenlendi. Biletli olacak etkinliklerin tanıtımı için afiş, bilet, duyuru, pankart ve basın bültenleri gibi tanıtım ürünleri kullanıldı.

ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPAN ÜNİVERSİTELER

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu
11 Kasım 2010 Perşembe, Saat : 17.00

Boğaziçi Üniversitesi
Garanti Bankası Ayhan Şahenk Salonu
10 Aralık 2010 Cuma, Saat :17.30

Bahçeşehir Üniversitesi
BKM (Beşiktaş Kültür Merkezi)
20 Ocak 2011 Perşembe, Saat : 21.00

İstanbul Kültür Üniversitesi
Akın Güç Oditoryumu
17 Şubat 2011 Perşembe, Saat : 20.00

İstanbul Üniversitesi
14 Mart Amfisi
15 Mart 2011 Salı, Saat : 17.00

Galatasaray Üniversitesi
Aydın Doğan Salonu
17 Mayıs 2011 Salı, Saat : 20.00