E-Posta Gönder info@kasder.org.tr
iletişime geç +90 212 663 86 86
BAĞIŞ YAP

Türkiye’nin çocukları ve gençleri resmetti, KASDER sergiledi!

Türkiye’nin çocukları ve gençleri “ENGELSİZ BİR DÜNYA İÇİN ” resmetti, KASDER Sergiledi!

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) olarak, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 3 yıldır Türkiye genelindeki tüm okullarda düzenlediğimiz “Engelsiz Bir Dünya İçin” resim yarışmasına katılan başarılı öğrencilerin resimlerini ilk kez 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde sergiledik. Eserler, okul çağındaki çocukların ve gençlerin gözünden “Türkiye’de engelli bireylerin hayatını ve yaşadığı zorlukları” anlatıyor.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Türkiye’de “farkındalık haftası” olarak çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. KASDER olarak İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İstanbul Barosu Engelli Hakları Merkezi ile birlikte organize etme kararı aldık. 3 yıldır Türkiye genelinde düzenlediğimiz “Engelsiz Bir Dünya için” resim yarışmasına katılan eserleri “Engelli Haklarında Güncel Durum” başlıklı etkinlikte ilk kez sergiledik. Ülkemizde yetişkinlerin dünyasında genellikle yer bulamayan engellileri çocukların ve gençlerin gözünden görmek, farkındalığı arttırmak amacıyla böyle bir yarışmayı düzenlediklerini belirten KASDER Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Coşkun Özdemir şunları söyledi:

“İlk olarak İstanbul’da 2017 yılından itibaren ise Türkiye genelinde düzenlediğimiz yarışma sürecinde çocukların ve gençlerin engellilik konusunu araştırdığını, kendileriyle birlikte çevresindekileri de değiştirdiklerine tanık olduk. Türkiye’deki tüm okullardan çok ciddi katılımın olduğu resim yarışmasında gördük ki çocukların o aydınlık yüreklerinde engel yok. Gelen her resim birbirinden güzel, anlamlı ve değerli”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NDE ENGELLİ HAKLARI VE GÜNCEL SORUNLARI TARTIŞILDI

İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin İstanbul Barosu Engelli Hakları Merkezi ile birlikte düzenlediği panelde , Engelli Haklarında Güncel Durum iki ayrı oturumda tartışıldı.

Panelin açılış törenine, Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Ak, İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Resa Aydın, Türkiye Kas Hastalıkları Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Coşkun Özdemir, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi  Av. Sinan Naipoğlu, İstanbul Üniversitesi  Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Abuzer Kendigelen ve çok sayıda davetli katıldı.  Törende Dünya Engelliler Günü için özel olarak söz ve müziği oluşturulan Müzik Dinletisi ve video gösterisi de yer aldı.

“Engelli Haklarına İlişkin Güncel Sorunlar” başlıklı oturumda, İstanbul Barosu Engelli Hakları Merkezi’nden Avukat Erkan Polat, Avukat Alim Yılmaz, Avukat Aykut Demirdöğen, Avukat Zeynep Çakır ve Avukat Hüseyin Varol, Türkiye’deki hukuki mevzuat ve ayrımcılık, devletin pozitif yükümlülüğü konularında katılımcıları bilgilendirdi.  “Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Komitesinin Hazırladığı Raporda Belirtilen Sorunlara İlişkin Çözüm Önerileri” başlıklı oturumda ise İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Emin Demirci, Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneği Başkanı Süleyman Akbulut, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman ve Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi İdil Işıl Gül konuşmacı olarak yer aldı.